NIEUW MOSCOU ZET ZICH IN DE BLOEMETJES

Afgelopen zaterdag was er een unieke activiteit in Nieuw Moscou. Onder leiding van Seine de Ruiter en Henk Dekker konden alle inwoners van Nieuw Moscou zich opgeven voor het krijgen van  Silphies, of ook wel Zonnekroon genoemd.

Henk Dekker heeft deze bloemen zelf gezaaid en zo kon hij afgelopen zaterdag een flink aantal planten aanbieden aan de buurtbewoners.

Zaterdagochtend om 10.00 uur kwam een kar vol met kinderen, een kar vol met planten bij Henk Dekker op de stoep. Henk Dekker zorgde voor de vele planten. De kinderen konden aan de slag.

Bij alle buurtbewoners die zich hadden opgegeven stopte de kar met kinderen en ook de kar met planten. De kinderen gekleed in oude kleding, scheppen in de hand, handschoenen aan, goed gemutst waren erg actief. Ze spitten er flink op los.

Bij veel adressen zijn er de planten in de tuin gezet.

We hopen dan ook dat volgend jaar vanaf juli tot en met september kleurrijke, rijkelijk bloeiende, gele bloemen geven, waar vlinders, bijen, hommels en andere insecten dan weer hun voedsel uit halen.

Behalve dat het nuttig is voor de insecten, zal het ook een mooi gezicht zijn met de prachtige gele bloemen langs de Carstensdijk tot en met Moscou.

De kinderen hebben genoten van de leuke activiteit, moeders en vaders die zich naast Seine de Ruiter en Henk Dekker hiervoor ingezet hebben genoten van de kinderen die zich van de beste kant hebben laten zien.

Na afloop stonden in het buurthuis heerlijke broodjes knakworst klaar voor de kinderen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *