Buurtblattie

159ste                                                                                                                                               april 2024

BUURTBLATTIE 

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCO

We hebben weer een uurtje korter kunnen slapen, de zomertijd is weer in gegaan nu het zomer weertje nog.

Zeg nou toch zelf…Die natte prut bint wij allemaol wel zat is’t nie?

CLUBS EN VERENIGINGEN:

DARTCLUB NIEUW MOSCOU:

Zij hebben zaterdag 6 april de gezellige avond en afsluiting van het seizoen .

SCHIETCLUB:

Zij hebben van 8 t/m 11 april het jaarlijkse  bedrijven toernooi, 20 april sluiten zij het seozoen af met een gezellige avond,

CPV:

Sluiten het seizoen af op 15 april met een jaar vergadering en een gezellige avond.

TONEELCLUB PLAT OP PAD:

Was ook dit jaar weer een daverend succes , alle avonden in het buurthuis waren uit verkocht.

Er is weer heel wat afgelachen , ze kunnen weer opzoek zoek naar een nieuw stuk, ook de twee nieuwe spelers zaten helemaal op hun plek en doen het nieuwe seizoen ook weer mee.

MOOI MAN!

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 27 april Koningsdag, ´s morgens  vanaf 9.00 uur Juliana de bazuin traditie getrouw het zingen van het Wilhelmus en gezellige meezingers, vanaf 10.00 tot 12.30 rommelmarkt, ook worden er weer hamburgers en pannenkoeken gebakken en het rad van Geert zal weer draaien. En er zijn spellen aanwezig om aan mee te doen, het terras is geopend tot ongeveer 14.30, ook is er voor de kleintjes een springkussen. Op gave voor de rommelmarkt kan bij Seine.
 • 9 mei Hemelvaartsdag is er de buurtdag, opgave lijst worden bij gevoegd  voor buurtbewoners en buurtgenoten.
 • 25 mei vrijwilligersavond voor alle voor alle vrijwilligers van het buurthuis .

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Zaterdag 11 mei rommelmarkt en braderie in de schuur van de familie Kikkert zuideropgaande 81 t.b.v  de Geref.kerk Hollandscheveld, Nieuwlande, Geesbrug.

Dit van 9.00 uur tot 12.00 uur. Er is weer van alles te koop, kleding, meubels, boeken, en ook speelgoed en puzzels, huishoudelijke artikelen  enz. Ook het lichtspel draait weer. Graag tot ziens rommelmarkt commissie.

 • Alie Kleine van het Jan winterdijkje is op 16 februari 50 jaar geworden. En had Sara
 • Helaas zijn er ook weer enkele buurtbewoners overleden .Annie Knol  is overleden op 18 januari, zij woonde aan het jan Winters dijkje 11
 • Ook is overleden Anne Uiterwijk winkel op 11 maart hij woonde aan het Zuideropgaande 108
 • Ook is overleden Meta Lubach de Ruiter  op13 maart zij was de organisator van de jaarlijkse Spieren voor spieren actie met de artiesten parade.

Wij van de redactie wensen alle familieleden veel sterkte toe.

WIST U DAT:

 • De buurt bbq van Castensdijk tot Barsweg gepland staat voor zaterdag 6 juli , dus voor de bewoners die hier aan mee doen noteer het alvast.
 • De vogelhuisjes die in de bomen en aan huis hangen schoongemaakt moeten worden in het voorjaar, voor het nieuwe broedseizoen.
 • Buurthuis nog steeds schoonmaaksters zoekt , aanmelden bij Margje
 • Jeffrey Mager is gekozen tot prins carnaval voor 2025
 • Buurt pup Jones , hondje van Ardi en Greet Snippe ook dol is op het buurtblattie en verslind zodra hij de kans krijgt
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        

 • oudpapier 13 april en 25 meiKoningsdag 27 april9 mei Buurtdag11 mei rommelmarkt bij KikkertPinksterweekend club firestone muziek weekend

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189. 0628947835

                        GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 13 juni  !!

158ste                                                                                                                                        Februari 2024

BUURTBLATTIE

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCO

En toen was de eerste maand van 2024 alweer voorbij, naar veeeeeeel regen , winterse buien dat we toch nog even kunnen schaatsen en na een flinke storm gaan we er weer met frisse moed tegen aan.

CLUBS EN VERENIGINGEN:

DARTCLUB NIEUW MOSCOU:

30 maart is er weer een open dart toernooi, opgave bij Seine. Vol =Vol

CPV:

19 februari  . Hebben ze een avond verzorgd door Hennie Bouwmeester die gaat ververtellen en uitleg geven over het Toon Hermans huis.

11 maart komt Hennie Kuiyer de avond vullen wij kennen haar als verslaggeefster van Radio Drenthe.

TONEELCLUB PLAT OP PAD:

Zijn al voor alle avonden uitverkocht. De aftrap hebben ze gehad en het is weer een groot succes, met het stuk “mag het een druppie meer zijn”.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 10 februari is er weer carnaval, ‘s middags vanaf 14 uur voor de kinderen/jeugd t/m 15 jaar.
  • ‘s avonds voor de volwassenen vanaf 16 jaar.  Dit begint om 20.30 uur. De hele dag met medewerking van een drive in show  Ramon.
 • 17 februari kinderbingo  met mooie prijzen vanaf 14.00 uur, gratis deelname
 • 15 maart Bingo aanvang 20.00, zaal open om 19.30 uur.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Zaterdag 24 februari is er de eerste rommelmarkt van 2024 in de schuur van de familie Kikkert zuideropgaande 81 t.b.v  de Geref.kerk Hollandscheveld, Nieuwlande, Geesbrug. Dit van 9.00 uur tot 12,00 uur. Er is weer vanalles te koop, kleding, meubels, boeken, en ook sppelgoed en puzzels, huishoudelijke artikelen  enz. Ook het lichtspel draait weer. Graag tot ziens rommelmarkt commissie.           
 • Hallo Buurtgenoten,

Ik ben Anja Buisman, en gastouder sinds 2020, ook voor BSO kinderen  aan het                Zuideropgaande 127 Nieuw Moscou. Heb nog ruimte over De kinderen mogen hier spelen en lekker vies worden, hier wonen pony’s ,poezen, en honden  Voor meer inlichtingen bel of app me gerust voor de kinderen van PCBS Het Mozaïek ( nevenvestiging) of peuterzaal het Ankertje In Hollandscheveld…

               Anja’s Plekkie  Zuideropgaande 127  06-18366553

 • Hier een oproep van buurthuis Nieuw Moscou, wie wil er 1 keer in de 6 weken een paar uurtjes mee helpen met de schoonmaak, u kunt zich aanmelden bij Margje Kamstra, of bij 1  van de bestuursleden.
 • Op 22 november is overleden Anne Jan Koster, hij woonde op het terrein achter Lochtenberg,  in Nieuw Moscou aan het Zuideropgaande. Wij wensen de familie veel sterkte toe.
 • Plaatselijk Belang Nieuw Moscou is opgeheven. Arjan Pekel ( Voorzitter) was noch het enige bestuurslid. Doordat veel zaken geregeld werden en worden door Buurt Beheer en Gemeente, was Plaatselijk Belang enkele jaren geleden al gestopt met ledenvergaderingen ed. Ze gingen in de zogeheten ruststand. ( Er hoefde ook geen contributie meer worden betaald.) Het overgebleven geld is geparkeerd bij Buurthuis Nieuw Moscou. Dit wordt gebruikt voor huur van het trapveldje aan het Zuideropgaande en drukwerk van het Buurtblattie. Dit is afgesproken in de laatste ledenvergadering. Hebt u als lid vragen dan kunt u contact opnemen met Arjan Pekel.
 • Hier een mededeling van Actie Woningbouw Nieuw Moscou: De 1e 6 starterswoningen mogen gebouwd worden aan de locatie de Barsweg. Op korte termijn is er een inloop/ inspraak avond met de Gemeente en actie commissie Woningbouw Nieuw Moscou. Voor starters die voor deze locatie belangstelling hebben kunnen zich aanmelden bij de actiegroep. Ook blijven we met de Gemeente in gesprek over verdere bouwmogelijkheden en locaties die in de tekening zijn gezet. Hierover volgt nog nader bericht.

WIST U DAT:

 • Michel Mager vanaf de heide geiten fm gezorgd heeft dat de 50+ groep uit Nieuw Moscou netjes heeft thuisgebracht?

Michel nogmaals hartelijk dank en beloofd is beloofd ut komp int buurtblattie.

 • Gertjan Hamstra dit jaar prins carnaval is!!!
 • 15 december was er een geslaagd kerstconcert van de Schorrie Morries ze zullen in december weer een concert geven in het buurhuis
 • De woningbouw aan de Barsweg doorgaat. Er word nog druk overlegt met gemeente in bouw commissie .
 • De oliebollen en knieperties actie weer een groot succes was.
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        

 • 10 februari carnaval
 • 17 februari kinder bingo
 • 24 februari rommelmarkt in schuur bij kikkert
 • 2 maart oud papier
 • 15 maart paas bingo
 • 30 maart open darttoernooi

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189. 0628947835

                        GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren 21 maart voor  !!

157ste                                                                                                                                                 NOV  2023

BUURTBLATTIE

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCO

De donkere daag,n bin’t goed ingetreden nu, we kunnen s,avonds met het grote licht weer an de taofel zitten anders keu de eardappels in bord nie vien. OK zie her en de de kerst boom al weer in huus  staon, beetie vrog nie?!

CLUBS EN VERENIGINGEN:

DARTCLUB NIEUW MOSCOU:

Op 25 november is er een open darttoernooi in het buurthuis, zaal op op 19.00uur we beginnen om19.30 uur opgave bij Seine VOL =VOL

CPV:

Op 20 november komt Loek boer uit Hoogeveen, heeft een rugzak vol verhalen en voorwerpen mee, nieuwsgierig, kom en geniet mee.

Op 18 december is er de kerstviering, verzorgt door eigen leden.

15 januari komt Fake Everts vertellen  over wat je met een wichel roede kunt doen.

TONEELCLUB PLAT OP PAD:

Wij zijn weer druk aan het repeteren voor ons nieuwe seizoen met het stuk, Magt un druppie meer weez’n. . Het is een blijspel geschreven door Johan E.G. Ruiter. Het stuk gaat over twee vrijgezellen broers die op een oude boerderij wonen die ze erfden van familie, ze wonen daar alleen zonder vee. Hun zuster woont tegenover hen die wil wel eens een erfenisje beuren dus de boel wel eens verdelen en heeft het nog al hoog in de bol!

Haar man is ambtenaar en zit achter het loket op het gemeentehuis. Er is een nieuwschierige buurvrouwen een veldwachter! in een burger kloffie omdat hij nu een (stille) is. Het is een dikke bende in huis en daar wordt hulp voor ingeschakeld !  De veldwachter is voortdurend naar iets opzoek op de boerderij, maar wat?????De broers weten van NIKS willen NIKS lusten Niks en drinken ook NIKS. Hoe het gaat? Kom gewoon kijken en kom weer een avond ouderwets genieten. De kaarten kun je weer besteld worden bij Seine 0528362189 en Gerlinda 062524 6381 . Afgelopen seizoen moesten wij mensen teleurstellen omdat het uitverkocht was, dus bestel snel om teleurstelling te voorkomen. O’ja wij spelen dit jaar met twee nieuwe spelers erbij n.l Jorn Bremer en Roelof Ziengs allebei kunp’t ze van het zuuderopgoande.  Veule wille mit menaar!

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • Op 1 december komt sinterklaas s’middags naar het buurt huis, kinderen krijgen op school een briefje mee , maar ook de kinderen die nog niet naar school gaan mogen natuurlijk ook komen.
 • Vrijdagochtend 8 december van 9:30 tot +/- 12:00 is er een gezellige ochtend in het Buurthuis.We gaan winterlichtjes maken met mooie servetten! (Er komt een waxinelichtje op batterij in.) Deelname is gratis.

Voor alle knutselspullen en koffie/thee wat lekkers wordt gezorgd!

Neem zelf een (of twee) glazen potjes mee, waar je vingers goed in kunnen, ook op de bodem. Bijvoorbeeld een conservenpotje, jampot, weckpotje.Als je zelf leuke servetten hebt en/of een goede papierschaar, mag je die ook meebrengen, maar dat hoeft niet.In verband met de inkopen graag z.s.m opgeven, liefst voor 24 november. Wij hopen op een gezellige ochtend! Opgeven graag bij Liesbeth van Schie (Z’opgaande 139) 06-28524437

 • 8 december is er een kerstbingo zaal open om 19.30. aanvang 20.00 uur.
 • 10 december is er s,avonds kertviering in het buurthuis met medewerken van kinderkoor Give us peace.
 • 15 december optreden van de schorie mories in het buurthuis. Kerst special, gratis entree aanvang 20:00 uur reserveren is verplicht. Bij Seine de Ruiter of bij Frits Okken .VOL= VOL
 • 30 december oliebollen en kniepertie’s actie in het buurthuis, bestellijsten volgen nog.aanvan g 18.00 uur.
 • 20 januari artiestenparade , opbrengt voor spieren voor spieren

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Zaterdag 25 november is er weer rommelmarkt in de schuur van de familie Kikkert zuideropgaande 81 t.b.v  de Geref.kerk Hollandscheveld, Nieuwlande, Geesbrug. Dit van 9.00 uur tot 12,00 uur. Er is weer vanalles te koop, kleding, meubels, boeken, elpees en ook kerstartikelen  enz. Ook het lichtspel draait weer. Graag tot ziens rommelmarkt commissie.
 • Eduard en Rina Zwiep waren 31 oktober 25 jaar getrouwd, van harte met jullie jubileum!
 • 3 November is Hans Botter 60 jaar geworden, Van harte kerel.
 • Is er iemand die een paasvuur maakt dit jaar, een vraag van een buurtbewoner , wilt u dit dan melden in de buurt ap.
 • De zonnebloemactie is gewonnen door Adrie Vos1e, Marco Gresnigt 2e en Carla Pol was 3e, van de jeugt Demi Drenthen 1e. De school 2e en Noella Veuger 3e.
 • Woningbouw Nieuw moscou , op korte termijn word er verslag uitgebracht van de loctie aan de Basweg. We hebben een gesprek met de gemeente gehad,  Nader info. Volgt.
 • Dank betuiging voor het medeleven bij het overlijden van Alie Fieten- Metselaar, Alie is opgegroeid in nieuw moscou, De weg van de liefde kent geen afscheid, wij willen iedereen hartelijk danken voor de bezoekjes en kaarten, het heeft ons goed gedaan. Hartelijk bedankt Fam Metselaar.
 • Op 6 oktober j.l is oud buurtbewoner Dirk Zomer overleden, hij woonde aan de Riegshoogtendijk nummer 192. Wij van de redactie wensen de familie sterkte toe.

WIST U DAT:

 • Hans Botter voor het eerst heeft vast gezeten met de trekker in het bouwland in en MOLLE RIT?! Leeverd Brouwer was de redder in nood en heeft hem eruit getrokken. O, ja de mol is nog niet gevangen dus heeft iemand hem gespot, meld dit dan bij Hans Botter!
 • Jos en Liesbeth de schilders langs krijgen, De paarse staldeuren worden eindelijk GROEN!
 • De bbq tussen carstendijk en barsweg was weer zeer geslaagd en gezellig tot in de late uurtjes
 • Wist u dat Harry ter Steege vast zat met zijn scootmobiel.
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        

                                               * 25 nov rommelmarkt bij Kikkert

                                                *18 nov en 16 dec oudpapier

 • 1 dec sinterklaas30 dec oliebollen actie20 januari spieren voor spieren
 • Toneelclub 12-13 januari, 26/27 januari,23/24 februari , 8/9 maart, 22/23 maart ( 23 maart is                                                            uitverkocht)

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189. 0628947835

                        GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 25 januari !!

156ste                                                                                                                                                 sept 2023

   BUURTBLATTIE

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCO

De zomervakantie zit er weer op al is dat aan het weer niet echt te merken met 30 graden.

Ook de scholen zijn weer begonnen dus pas op voor fietsende kinderen aan de straat.

CLUBS EN VERENIGINGEN:

SCHIETCLUB:

Binnen kort begint het nieuwe schiet seizoen, noteer al vast in jullie agenda 14 sept ledenvergadering aanvang 20.00 uur. Donderdag 21 september de eerste schietavond, nieuwe leden zijn welkom. Komt allen !

DARTCLUB NIEUW MOSCOU:

Zij beginnen weer op 26 september aanstaande 20.00 uur, ook nieuwe leden zijn welkom.

BILJARTCLUB:

Ook zij beginnen binnenkort ook weer. Op de dinsdagavond  en de woensdagmiddag.

C.P.V;

18 september beginnen zij weer met  Emmy Jansen, zei komt vertellen over de wilde ganzen. Het gaat via een interactief programma worden, met veel foto’s en filmpjes willen zij hun werk toelichten.

16 oktober komen 4 dames van het knipsel museum ui Westerbork.

COUNTRYDANSERES;Zij beginnen weer op 20 september .

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 23 september s’morgen burendag , we beginnen met een onbijt en verder een gezellige morgen voor jong en oud.
 • 21 oktober spooktocht, aanvang 19,00 bij het buurthuis
 • Alvast te noemen 15 december optreden van de schorie mories in het buurthuis.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • 20 april is Harmke Boertien 50 jaar geworden woond aan de van echtenswijk  van harte sara
 • 17 juli is Roelien Mol 50 jaar geworden en heeft sara ook gezien
 • Op 18 april is Jaap Schonewille van het zuideropgaande 50 jaar geworden
 • Op 19 mei zijn Simon Smink en Leen Knol allebei ook 50 jaar geworden
 • Op 26 augustus is Harman Kamphof 50 jaar geworden, alle abrahams van harte met met het feit dat jullie nu weten waar Abraham de mosterd haalt.
 • Ook Marjan Warmels had een sara in de tuin staan op 30 augustus, van harte
 • Willy Okken is op 18 augustus 65 jaar geworden. Van harte
 • Richard en Alien Brink  zijn de nieuw komen wonen aan het zuideropgaande 121 en zijn inmiddels ook trotse ouders geworden van een meisje Rhodé . Van harte
 • 15 juli zijn Marcel en Erna Dekker trotse ouders geworden van dochter Sophia , zij wonen aan de Carstensdijk 52
 • 26 augustus is familie Stevens aan het zuideropgaande verblijd met een zoon Jhilann, van harte namens de redactie
 • Zijn er mischien personen die belang hebben bij een motor toertocht, geef je dan op bij  Harry ter Steege 0630764199

WIST U DAT:

 • Pannenlat vissen ook dit jaar weer een groot succes was, er deden 100 vissers mee
 • Het optreden van het theater stuk  boer Koekoek een groot succes was
 • Landschapsbeheer Drenthe opzoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen bij onderhoudswerkzaamheden in de natuur en landschap . heb je belangstelling meld je aan via m.siebering@lbdrenthe.nl. Verdere info hangt ook in het buurthuis
 • Het u belang bij het snoeien van fruitbomen dan kun u zich nog aanmelden bij Gerard Weisbeek, vrijwilliger bij landschapsbeheer Drenthe Zuideropgaande 115 opgave via 0615360880, hebt uzich al opgegeven dan krijgt u automatisch bericht.
 • wij van de redactie graag de nieuwtjes voor het buurtblattie via onderstaand mail adres ontvangen!!!!
 • Zijn er mischien nog vrijwilligers in nieuw moscou die zo nu en dan is mee willen helpen met een soort klusjes bij buurtbewoners, opgave kan via 0623211010 ook kunt u lid worden voor 10 euro per jaar, u hoeft geen lid te zijn voor professionele hulp . Ook deze info hangt in het buurthuis
 • de AED herhaling’s cursus weer is geweest met de vrijwilligers
 • ook de zonnebloem winnaar bekent gemaakt worden met de burendag dus meld je aan!
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        

                                               * 23 sept burendag

                                                * 21 okt spooktocht 

                                                *7 oktober oudpapier

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189. 0628947835

                        GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 19 oktober!!

152ste                                                                                                                                                 december 2022

Buurtblattie

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De goede sint is weer met zijn stoomboot naar Spanje vertrokken en de Kerstman is weer in de arre slee gesprongen. Nieuw moscou ziet  er weer gezellig uit met al die verlichte tuinen en huizen !!

CLUBS EN VERENIGINGEN:

CPV NIEUWMOSCOU: 

19 december hebben de dames kerstvering. 16 januari, Joop Verburg: thema, ommetje Zuidwolde over vlinders.

DARTCLUB:

Datum darttoernooi zal binnenkort bekend gemaakt worden.

SCHIETCLUB:

Schieten rustig door.

TONEELCLUB:

11 en 4 februari zijn inmiddels uitverkocht, voor verdere data’s zijn nog kaarten beschikbaar VOL=VOL!!

IJSVERENIGING “ DE RIEG ”

Ook de ijsvereniging treft weer voorbereidingen voor aankomende winter. “Ons hokkie” was weer nodig toe aan een onderhoudsbeurt. Er moest geschilderd worden en een groot aantal planken lieten los. Hans Botter, Henk Jonkman en Gert Jan Scholing hebben deze klus opgeknapt.  De verf en bevestigingsmaterialen zijn gesponsord door Fieten Olie. Richard, bedankt daarvoor!

Het ledengeld zal ook weer geïnd worden middels automatische incasso of wordt opgehaald aan huis.

Na een periode van 2 jaar corona waardoor er niet veel mocht, hebben we ook 2 jaar lang geen ledengeld geïnd. Als vereniging zijn we natuurlijk wel inkomsten nodig. Helaas zagen we als bestuur dat bij de laatste incasso toch een aantal leden hun ledengeld weer terug  hadden gevorderd. Dit vinden we erg jammer want zonder uw ledengeld kan de vereniging niet. Na 18 jaar neemt Hans Botter afscheid als voorzitter van onze vereniging. Koert Mager neemt de functie van voorzitter van Hans over. Wel geeft Hans aan dat hij als hulpsheriff wil blijven functioneren.

Hans de Bruijn heeft laten weten dat hij stopt als bestuurslid. Levi Brouwer is als nieuw bestuurslid toegetreden.  Als er wijzigingen zijn in uw gegevens dan kunt u dit doorgeven op  ijsbaanderieg@hotmail.nl

Het bestuur hoopt een ieder te mogen verwelkomen aankomende winter op onze ijsbaan of in het hokkie. Voor een bakkie choco of koffie.  

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 •  24 december is er klaverjassen in het buurthuis, u kunt zich opgeven bij Bart Zilverberg of Frits Okken
 • 30 december is er weer de oliebollen actie bij het buurthuis, zie bijgevoegd bestelformulier.
 • 13 en 14 januari eerste toneelavonden.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Willem en Hillie Metselaar waren 24 september 40 jaar getrouwd.
 • Rian Krikken is 50 jaar geworden op 27 november en is nu dus een Sara.
 • Gerard en Tonnie Wijsbeek waren 1 december 50 jaar getrouwd.
 • Henk en Anneke Fik waren 3 december 40 jaar getrouwd.
 • Op 7 november is geboren Aiden zoon van Arjen en Mercedes Doldersum broertje van Hailey, allen van harte gefeliciteerd namens de redactie.
 • Helaas zijn er ook enkele buurtbewoners overleden.

Be Engels van de Van Egtenswijk is overleden op 5 november, jl.

Jantinus Nymeier is overleden op 7 november, woonde aan het Zuideropgaande

WIST U DAT:

 • Fabi Mager en Alina Otten een mooi kerstlogo puzzel bijgevoegd hebben, doe zoveel mogelijk mee, er zijn mooie prijzen te winnen.
 •  De prijzen van de oliebollen en de kniepertjes gewoon dit jaar de zelfde prijs blijven als voor gaande jaren.
 • Roelof en Dinie Woltinge hebben hun 150 jarig bestaan gevierd, met een gezellig feest, ze waren allebei namelijk 75 jaar geworden.
 • Sinterklaas was 2 december in het buurthuis er waren 50 kinderen aanwezig en 5 zwarte pieten, sinterklaas was dit jaar 2 talig, Drents en Hollands.
 • 24 december a.s een kerstnachtdienst in de gereformeerde kerk aan het jan winstersdijkje, met medewerking van Yorick Breemes, en de Ezra band uit Balkbrug, aanvang 22.30
 • De actiegroep woningbouw Nieuw Moscou in januari weer verder praat met de gemeente, voor het vaststellen van de locaties.
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:         * oudpapier 17 sept

                                                * klaverjassen 24 dec

                                                * oliebollen actie 30 dec

                                                * 13/14 januari toneel

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189. 0628947835

                        GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 18 januari.

   Wij van de redactie wensen alle buurtbewoners fijne           

feestdagen en een goed, gezond en gelukkig 2023 toe.

151ste                                                                                                                                            november2022

Buurtblattie

                                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Het is weer goed harfst in Moscou, de eikels ut de boom kletst oe um de oor’n

ai rond loop of fietst en de auto,s blieft ok nie schadeloos.

CLUBS EN VERENIGINGEN:

CPV NIEUWMOSCOU:  op 21 november hebben de dames Amísh : levenswijze in beeld door Laura Strating-Janssens. Helaas is er ook een lid van de vereniging overleden.

Hilda Pastoor Luchies, zij was 47 jaar trouw lid en had haar humor de laatste jaren belemmerde haar de gezondheid haar te komen. Wij wensen Familie kracht en sterkte toe. Het bestuur van de C.P.V.

DARTCLUB: Is weer begonnen met de competitie, er zijn twee nieuwe leden bij maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom.

SCHIETCLUB: is inmiddels ook weer begonnen en hebben er ook 10 nieuwe leden bij.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 25 november en 24 december is er klaverjassen in het buurthuis, u kunt zich opgeven bij Bart Zilverberg of Frits Okken
 • 2 december komt sinterklaas naar het buurthuis vanaf 15.00 uur begint het sinterklaas feest. De kinderen kunnen zich opgeven bij Seine , de kinderen krijgen ook briefjes mee van school. Kado’s tot max 10 euro kunnen ingeleverd worden bij het buurthuis op30 november tussen 18.00 en 19.00.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Wij zijn de nieuwe bewoners van Meester Pieterswijk 2. Jeroen is geboren in Kerkenveld. Henriette  Daniel en Alannah in Hollandscheveld. De pony’s lopen inmiddels al bij ons huis. De alpaca’s volgen snel.Het oude huis hebben we bewoonbaar gemaakt voor tijdelijke bewoning. Momenteel lopen de aanvragen voor nieuwe woning met loods. Wij zijn erg blij met de locatie. Met vriendelijke groet, Jeroen, Henriette, Daniël en Alannah Hoorn.
 • Helaas is ook weer een buurtbewoner overleden, Gerrit Bakker is op 9 oktober overleden
 • Ook Elso Okken woonde zuideropgaande 95b is op 12 oktober overleden. Wij van de redactie wensen de familie sterkte toe.
 • Hallo buurtgenoten, Hierbij wil ik iedereen bedanken voor  de belangstelling tijdens mijn ziekte en herstel, ik ben er nog niet maar het gaat rustig aan de goede kan op. Groetjes Hennie Vos en familie.
  • Hallo buurtgenoten,

               Wij hebben een leuk idee, al zeggen we het zelf…

               Elk jaar staat er in de Hoogeveense Krant een kerstlogo spel.

               Wat de Hgv krant kan….kan het buurtblad ook. Het lijkt ons leuk om een plaatselijk

               NIEUW MOSCOU KERST LOGO SPEL te maken. Iedereen kan hier aan meedoen. Jong en oud,               bedrijf of particulier. Heb jij een logo, een duidelijk herkenningspunt van je huis, maak hier dan een foto Van en  stuur dit op naar ons. Dan maken wij van alle inzendingen een kerstlogo          spel. Heb je zelf nog een leuk klein prijsje wat we kunnen verloten onder de goede inzenders. Wil je dit dan aan ons doorgeven. De bedoeling is dat het logo spel in het volgende buurtblad verschijnt. Hebben we wat te doen met ons allen tijdens de feestdagen!

               Graag inleveren voor 20 november a.s.Je kan het mailen naar:  j.otten02@ziggo.nl

               kmager@ziggo.nl Voor vragen mag je ons ook appen of bellen.

               Groetjes Alina Otten  ( 06-31570393)  en Fabi Mager (06-15014772)

 • Rommelmarkt, zaterdag 19 november a.s. Is de rommelmarkt schuur open, van 9.00 uur to 12.00 uur. Bij de fam Kikkert Zuideropgaande 81 tbv  Geref.kerk Hollandscheveld\Nieuwlande\Geesbrug. Er is van alles te koop: meubels, kleding, boeken, speelgoed en ook kerstartikelen enz. Ook draait het lichtspel.

             Hartelijke welkom namens de rommelmarkt commissie.

WIST U DAT:

 • Betsie Snippe op 5 oktober 50 jaar is geworden
 • Henk en Anneke Fik zijn verhuist naar Hoogeveen
 • Bor de wolf is gesignaleerd  in Nieuw Moscou en de de hele buurt bezig houd
 • Jan-Henk al rond gaat met de nachtkijker om de wolf te spotten.
 • Artiesten parade voor spieren voor spieren  892,- euro heeft op gebracht en het buurthuis dit bedrag heeft afgrond naar 1000,-
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:         * oudpapier

                                                *klaverjassen 25 nov

                                                *2 dec sinterklaar

                                                *19 nov rommelmarkt bij kikkert

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

                              GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                              MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 7 dec

150ste                                                                                                                                                     september 2022

Buurtblattie

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Naar een zon overgoten zomervakantie, zijn de scholen  en de dagelijkse werkzaamheden weer in volle gang, ook de clubs en verenigingen  en activiteiten in en om het buurthuis gaan weer van start.

CLUBS EN VERENIGINGEN:

CPV NIEUWMOSCOU: Zij gaan van start op 19 september met een jubileum van 65 jarig bestaan. Aanvang 18.00 uur. Op 17 0ktober komt Jantine Cats vertellen over het rode kruis.

DARTCLUB: Deze gaat weer van start op 27 september

SCHIETCLUB: Op 15 september  hebben ze de leden vergadering en de start is op 22 september .

SJOELCLUB:  Woensdag 21 september begint ook weer de sjoelclub 14.00 uur gaan ze van start.

BILJARDCLUB: Ook zij gaan weer van start en dit op 27 september .

STIJLDANS LES: In oktober op een maandagavond beginnen ook weer de stijldanslessen . Voor de beginners op 19.15 uur en voor de gevorderden om 20.30. voor info kunt u bellen met Marian de Bruin. Tel:0655322902

NIEUWE LEDEN ZIJN BIJ AL DEZE CLUBS EN VERENIGINGEN VAN HARTE WELKOM!!!!

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • Op 24 september burendag en ‘s avonds is er een coverband
 • Op 7 oktober is er bingo
 • 15 oktober een artiestenparade vanaf 17.00 uur. De opbrengst is voor de stichting spieren voor spieren.
 • 22 oktober is er een spooktocht voor jong en oud.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Ik ben sinds maart van dit jaar trotse bewoner van de Warmonds weg 7, en dat wilde ik graag even delen. Ik ben geboren en opgegroeid in Hoogeveen. Het was al jaren mijn wens om buitenaf te gaan wonen. En dat is nu gelukt. Ik geniet nu elke dag van de ruimte, rust en de omgeving. Met vriendelijke groet, Martijn Spreen
 • Hallo allemaal,Vanaf september verandert er iets aan de Zuideropgaande 135. Wij hebben van de gemeente toestemming gekregen een mantelzorgwoning op ons terrein te laten bouwen.  Onze dochter en schoonzoon: Marjoleine & Sander Kruizinga met Leon (17), Alissa (14) en Emmely (bijna 12) kopen per 1 oktober ons huis. We hebben samen afgesproken dat ze er nu, vanaf het begin van de schoolperiode voor de kinderen, vast gaan wonen. Eind oktober wordt onze woning geplaatst, in het verlengde van het huis (aan de Barsweg). Tot zo lang wonen wij in de caravan en blokhut in de tuin. We zijn blij dat we op onze prachtige en vertrouwde plek in Nieuw Moscou kunnen blijven wonen! Cees & Trudy van der Boom
 • Dit jaar waren er maar liefs 100 deelnemers met het wk  pannenlat vissen. Inmiddels een groot evenement geworden. Er is in totale lengte 13, 50 meter aan vis gevangen.

1e is geworden Ronald kroezen met 1,97 m, 2e Dinie Woltinge 1 m, en Danny Doldersum 65 cm vis gevangen. Vera Wachtmeester is vande jeugd 1e geworden met 27 cm, 2e Dion Offerein met 26 cm, Jordy Benjamins 11,5 cm.

Naar de prijs uitrijking was er de bbq en het was weer gezellig tot in de late uurtjes.

WIST U DAT:

 •  Levi en Denice Brouwer op 2 augustus ouders zijn geworden van zoon Gertjan. Van harte met jullie zoon namens de redactie
 • Johan de Groot en zijn Denise op 9september dan toch eindelijk elkaar het ja woord hebben gegeven
 • 27 juli hebben Wilko en Corina Metselaar een dochter Sonja gekregen, van harte met jullie dochter en zusje.
 • Fabi Mager met pannenlat vissen een hele bijzondere vis aan de haak had, een gare makreel.
 • Wist u dat wij van de redactie  onder het genot van koffie met gebak het 150 ste buurtblattie voor u maken. felicitatie’s, kado’s en bloemen kunt u sturen naar ons adres.
 • Wij van de redactie graag de nieuwtjes van clubs, verenigingen, buurtbewoner graag via de mail wat hier onder vermeld staat krijgen.
 •  het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:         * 24 sept burendag

                                                *24 sept oud papier

                                                *7 okt bingo

                                                *15 okt spieren voor spieren

                                                * 22 okt spooktocht

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                    MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 19 0ktober

149ste                                                                                                                                                     JULI 2022

Buurtblattie

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Hallo buurtbewoners, hier het laaste buurtblattie voor de zomer vakantie, we hebben nog wel enkele leuke dingen in het vooruitzicht in en om ons buurthuis en in de buurt.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 14 t/m 16 juli is het hutten bouwen voor de kinderen het belooft een waar MC Donalds dorp te worden.
 • Katemo feest in de week van 20 t\m 23 juli. Er is weer een leuk programma gemaakt door het bestuur.
 •  

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Henk en Elly Dekker zijn verhuist naar de achter hun woning in een challet, zijn zoon Marcel en vrouw Erna Dekker, Leusink wonen nu in hun woning aan de Carstensdijk.
 • Justin Fieten en Jolanda Moes zijn getrouwd op 20 mei en wonen aan het zuideropgaande.
 • Adrie Vos is op 28 mei 65 jaar geworden, als nog van harte namens de redactie.
 • Henk en Geertje Schonewille  waren op28 juni 55 jaar getrouwd zij wonen aan het Zuideropgaande 75.
 • De buurt was dit jaar weer een groot succes naar 2 jaar corona. De hele buurt heeft weer van deze dag kunnen genieten.

WIST U DAT:

 • Wij een nieuw pannekoekenhuis hebben in moscou, deze is iedere zondag geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Ook oor andere plates kunt u hier terecht . Dit alles bij pannenkoekenhuis Nieuw moscou zuider 129 bij Fam Van de Wetering. Tel: 0629131366/0629218498.
 • Het piraten feest van de club firestone, ook dit weer een groot succes was met diverse artiesten.
 • Vera Wachtmeester als nog de prijs heeft gekregen voor de gas ballonnen wedstrijd van 2019 , deze was in het buitenland beland.
 • Marlon Smit een flinke val heeft gemaakt met haar paard tijdens het douw trappen. Het paard was eerder bij het buurthuis als Marlon. Gelukkig voor beide goed afgelopen
 • De herhaling’s cursus van de AED is door twee groepen gedaan, in sept a.s komt er nog een avond voor die gene die niet konden. Teven word er een avond georganiseerd voor die gene die de basis van deze cursus willen leren. Opgave kan bij Seine de Ruiter

Er dit jaar ook weer panlat vissen is en dit op 20 augustus aanvang 13,30 start vissen 14.00 uur.  Afsluiting met een gezellige BBQ. Opgave bij Seine de Ruiter of Martinus Kroezen 06 11310585

 • Geert en Dicky ter Steege bare best met pingpong balletjes overweg kunnen.
 •  het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:         * 14 t/m 16 juli hutten bouwen

                                                *16  juli oud papier

                                                *20 t/m 23 juli katemo

                                                *20 aug  Panlat vissen

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

                               GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                    MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren 7 september

wij van de redactie wensen iedereen een fijne en zonnige vakantie toe!!!!

147ste Februari 2022
BUURTBLATTIE
NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Wij van de redactie zijn zo blij dat de horeca en ook ons buurthuis weer normaal open mogen, zodat we nu het eerste buurtblattie van 2022 in de kroeg zitten te maken.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

• CPV: de dames van de plattelandsvrouwen zijn 21februari weer begonnen.
Eerst volgende keer is op 21 maart :Hennie Sieders creatief met bloemen op 25 april is er de sluitingsavond.
• 5 maart is er weer carnaval, s middags voor de kinderen van 14.00 tot 16.00 uur. S avonds voor de volwassenen vanaf 16 jaar vanaf 20.30 . toegang is gratis , de hele dag is er een drive -inn aanwezig.
• 12 maart NL doet , klusjes morgen. Wilt u mee helpen kunt u zich opgeven bij Seine.
• 18 maart is er weer een open darttoernooi, opgave bij Seine de Ruiter. Kosten zijn 3 euro en er zijn mooie vlees prijzen te winnen. Aanvang 20.00 uur zaal open 19.30. VOL =VOL.
• 1 april is een leuke paas bingo, aanvang 20.00 zaal open 19.30.
• De schietclub is ook weer blij de ze de loop van de buks konden oppoetsen en zijn weer begonnen. Ze organiseren een bedrijventoernooi van 4 t/m 7 april.
• 16 april is er de artiestenavond ten bate van de stichting spieren voor spieren. entree is 5 euro dit geld gaat naar de stichting. Van 18.00 tot 24.00 uur.
• 27 april koningsdag, s morgen om 9.00 uur is de aftrap met Juliana de bazuin.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:
• Enkele plannen van de smederijen gaan door.
• Melding rommelmarkt! Heb je nog spullen voor de rommelmark dan kunt u contact opnemen met H Boertien 0528-361878 of 06-16268858, G Schonewille 06-12643066
• Luuks en Annie Hummel , Zuideropgaande 154 waren op29-12-2021 50 jaar getrouwd.
• Rene en Annet Bruinenberg ,Zuideropgaande 140 waren op 31-01-2022 25 jaar getrouwd.
• Jan en Dicky Everts ,Rieghoogstendijk 104 waren 50 jaar getrouwd.
• Harm en Klaasje Mager waren op 11-2-2022 50 jaar getrouwd
• Jans Bruins is op 08-02-2022 65 jaar geworden
• Bij Justin en Jolanda Fieten is een zoon Daan geboren op 15-02-2022
• Johan en Jannie Fieten waren op 20-02-2022 60 jaar getrouwd.
Allemaal van harte met jullie jubileums.
• Helaas is er ook een Buurtbewoonster overleden, Jannie Bisschop. Schonewille, ze woonde aan de Rieghoogstendijk 140a. Wij wensen familie sterkte toe.
• Want we hebben een vraag aan alle bewoners van Nieuw-moscou.
Graag willen we een groep vormen/opstarten om in actie te komen
voor ons mooie buurtje.
We hebben zoveel moois en dat moeten we voor onze kinderen
en kleinkinderen behouden.
Een ijsvereniging, een buurthuis, een prachtig schooltje verschillende verengingen
En natuurlijk Katemo “ons” feest!
Die zijn in de toekomst opvolgers nodig.
En is het noodzaak om onze jeugd hier te houden.
We moeten met z’n allen vergrijzing zien te voorkomen.
Wat is daar voor nodig?
BETAALBARE WONINGEN!!
We moeten de gemeente gaan overtuigen dat we echt snel (betaalbare) woningen nodig zijn Voor de toekomst van Nieuw-moscou
We moeten blijven bloeien en groeien om Nieuw-moscou leefbaar te houden!!
De huizen die te koop stonden of staan worden veelal verkocht aan mensen die
hier niet wegkomen. (Te duur voor “onze” jeugd)
De nieuwe bewoners zijn natuurlijk van harte welkom ,maar onze jeugd krijgt hierdoor geen kans helaas..
Mee eens?
Help ons dan, samen staan we sterk.
Heb je ideeën of wil je ons helpen stuur dan een mailtje naar ruiterss@home.nl

WIST U DAT:
• Er bij Lies Kleine een nieuw AED apparaat hangt , Carstendijk 60. is gerealiseerd door gemeente Hoogeveen en enkele sponsoren uit nieuw moscou.
• Er een cursus fotografie word gegeven door erkend fotograaf Freddie Uiterwijkwinkel, deze cursus bestaat uit 3x 2 uur kosten hiervan zijn 30- euro. Wel graag minimaal 5 personen minimaal. Voor opgave kun je bellen naar Seine de Ruiter of mailen naar ruiterss@home.nl
• wij ook een rijschool op Moscou hebben, John Langenhuis aan de Carstensdijk
• het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden: *5 maart carnaval
16 april oudpapier
16 april artiestenavond

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.
GERLINDA SIEDERS ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381
MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM
Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 20 april

EXTRA EDITIE

Foto’s markt in eigen tuin

BUURTBLATTIE

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

MARKT IN EIGEN TUIN


iedereen is de afgelopen weken druk aan het opruimen geweest en t’ja waar ga je heen met de spullen die overbodig zijn.

Wij willen een rommelmarkt houden, ieder in eigen tuin, met gepast 1,5 meter afstand natuurlijk. Iedereen is hier zelf verandwoordelijk voor. HET VERKOPEN VAN ETEN EN DRINKEN  MAG NIET I.V.M DE CORONA REGELS.

Wanneer: zaterdag 3 oktober

start: 10.00 uur Tot 14.30 uur

Wij willen een extra editie van het buurtblattie uitbrengen en hier in alle namen en adressen van de buurtbewoners die mee willen doen.GEEF DIT DAN DOOR VOOR 27 SEPT. A.S

Hiervoor kun jij je opgeven bij Gerlinda Sieders 0625246381

of Monique Drenthen 0618020698

141ste                                                                                                                                                     september 2020

BUURTBLATTIE

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Boeren, burgers en buitenlui, wij van de redactie zijn er weer klaar voor naar een zeer bijzondere zomervakantie gaan we er weer met frisse moed tegen aan.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De toneelclub begint dit seizoen weer met het stuk van afgelopen seizoen omdat er geen gelegenheid was om een nieuw stuk in te studeren. In het volgende buurtblattie vermelden wij de nieuwe datums voor deze avonden.

SJOELCLUB NIEUWMOSCOU:

Is inmiddels weer begonnen.

DARTCLUB:

Op 22 september gaat de dartclub weer van start, nieuwe leden zijn van harte welkom

BILJARDCLUB:

Is inmiddels ook weer van start gegaan met een nieuw seizoen.

C.P.V:

Gaan ook weer van start, in ons volgende buurtblattie het programma voor het nieuwe seizoen. Wegens Corona – virus voorlopig een leden stop.

SCHIETCLUB:

Op 10 september is er een leden vergadering, nieuwe leden zijn welkom, wij starten om 8 uur

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 16 september is er intake gesprek voor de ingeleverde ideeen. Er komt geen verkiezingsavond i.v.m corona -virus.
 • Op 3 oktober is er een klaverjasavond , opgave bij Frits Okken of Bart Zilverberg
 • Het buurthuis is inmiddels corona proef gemaakt, iedereen is  vanaf 1 september van harte welkom, clubs en verenigingen en voor feestjes tot max 30 personen excl. Kinderen.

Wij hebben wel enkele regels moeten treffen die we na moeten leven , deze hebben wij gekregen van de gemeente, wij hopen op jullie medewerking. Dat we er toch weer een mooi seizoen van mogen maken met elkaar.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Beste buurtbewoners, Zoals jullie wellicht hebben gelezen in PR8VELD van juni j.l . worden er enthousiaste mensen  gevraagd door rayonbeheerder Joop Hellinga van Het Drentse Landschap, voor onderhoud aan de bosgebieden rond Hollandscheveld en omgeving.
  Er is al een groepje van 4 pers. geruime tijd bezig om het bosgebied en de paden rond de vijver in Schoonhoven netjes te houden.
  Er kan, bij voldoende belangstelling, nog een werkgroepje van ong. 4 pers., worden gevormd. De werkzaamheden zullen vooral bestaan uit zaag- en snoeiwerk, (voor mensen met een houtkachel), paden- en greppelonderhoud, voorlichting en toezicht, divers klein onderhoud (b.v. bankjes).De rayonbeheerder zal hiervoor in de omgeving Hollandscheveld  een geschikte locatie zoeken.Heb je belangstelling , weet je iemand die dit wel zou willen doen, of wil je meer informatie dan kun je bellen of mailen naar :Gerard WeisbeekZuideropgaande 115  T.: 0528 202988   M.: 06 215360880   Email : weisbeek@home.nl
 • Hoi, Wij zijn Chantal (groep 6N) en Leonie (groep 5N) wij hebben een actie gedaan voor de arme mensen in Rwanda en jullie hebben mee gedaan met de actie heel lief van jullie.We hebben eten verkocht voor de arme mensen in Rwanda.
  En we hebben geld op gehaald, heel veel!€786,20 zo veel geld hebben we op gehaald.
  Dit zijn ongeveer 3000 maaltijden. Op een locatie zijn zo’n 100 mensen en ze krijgen twee keer per week eten. Dus reken maar uit, hoe lang ze hier van kunnen eten.

En vorig jaar hebben we ook dezelfde actie gedaan, op de markt bij buurthuis. We hadden toen  €210,00 opgehaald. Maar door het corona-virus konden we niet op de markt staan.

Daarom hebben we dit jaar via facebook en brieven onze actie gehouden.
Voor de actie kon je bij ons krentenbroden, cup cakes, cakes en kruidkoek bestellen.

We konden niet alles alleen, dus we hebben veel hulp gehad:- bakkers- ovens van de buren
– bakblikken en weegschalen geleend- de eieren hebben we gekregen van een tante en de PLUS die heeft ons korting gegeven.We hebben alles zelf rondgebracht.

Iedereen heel erg bedankt! Groetjes Chantal Mager en Leonie Otten

 • Hallo…ff voorstellen…

Eind mei zijn we, nadat we ruim 27 jaar in Hoogeveen hebben gewoond, verhuisd naar de woning aan Zuideropgaande 133. We genieten enorm van het huis en van de ruimte erom heen. Inmiddels hebben we al kennis gemaakt met enkele buren. Het leek ons goed om ons ook ff via het buurtblattie  voor te stellen.   

Wij zijn Hans en Margriet Salomons. We hebben vijf kinderen. Drie daarvan wonen niet meer thuis.  Gert Jan en Marieke zijn nog meeverhuisd. Marieke gaat in augustus in Eindhoven wonen en Gert Jan is vaak op zijn werk in Hardenberg of  bij zijn vriendin in Leeuwarden te vinden. Hans werkt op basisschool de Hoeksteen in Nieuwlande en op de Regenboog in Noordscheschut.Margriet werkt bij Stichting Philadelphia Zorg, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ons gezin is ‘gek’ van muziek maken. Vooral gitaar en piano spelen. Wij zijn actief binnen de Christelijke Gereformeerde Kerk in Hoogeveen

Wij hopen op een goede tijd hier in Nieuw Moscou. We zullen in de aankomende tijd vast nog meer buurtgenoten te ontmoeten. Groetjes Hans en Margriet Salomons

 • Op 29 juni jl is overleden Paul Koekoek , woonde aan de Riegshoogstendijk 85, wij wensen familie veel sterkte toe.
 • 15 augustus waren Johan en Lies Kleine 40 jaar getrouwd, van harte met jullie jubileum.
 • Op 25 augustus is Zenno geboren, zoon van John en Claudia de Ruiter en broertje van Jack ,van harte met de kleine spruit namens de redactie.

WIST U DAT:

 • De rommelmarkt van 19 september bij Kikkert niet door gaat, u raad het dit in verband met Corona
 • Ingebroken is in de vakantie bij fam Bruins, Familie van de Boom , beide families waren op vakantie
 • dat ze ook een poging hebben gedaan bij Geert en Gerda Schonewille.
 • Johan Kleine inmiddels ook 65 jaar is.
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        *3 oktober oudpapier

                                               *3 oktober klaverjassen

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

                               GERLINDA  SIEDERS  ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                    MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

             Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 14 oktober

140ste                                                                                                                                                     juni 2020

BUURTBLATTIE

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Wat een rare hectische maanden hebben wij met elkaar gehad en beleefd, alle geplande evenementen afgelast en de clubs en verenigingen kwam abrupt een einde aan de seizoenen. Het buurtblattie heeft ook even op zich laten wachten, maar toch nu maar even achter de laptop gekropen om u weer op de hoogte te brengen van nog wat enkele nieuwtjes. Wij wensen iedereen toch alvast een fijne vakantie toe.

DARTCLUB:C.P.V NIEUW- MOSCOU:SCHIETCLUB NIEUW MOSCOU:SJOELCLUB:TONEELCLUB PLAT OP PAD:

Wij hopen dat wij in september weer kunnen beginnen met alle clubs, verenigingen en activiteiten. Nader bericht volgt in het het volgende buurtblattie .

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • Buurthuis is gesloten tot september, verdere info bij Frits Okken of Seine de Ruiter

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Ik zou me graag even willen voorstellen,
  Ik ben Willem metselaar geboren op 20-3-2020 te Zwolle. Ik ben dus bijna vier weekjes oud. Ik ben de nieuwe en tevens nu nog  de jongste inwoner van nieuw moscou! Mijn geboorte is extra speciaal ik zal je vertellen waarom; ik heb een overgroot opa zijn naam is willem metselaar , ik heb een opa en zijn naam is ook Willem metselaar, ik heb een papa dat is wilco metselaar en dan kom ik kleine Willem metselaar dit samen maakt een vierde generatie. En ook zijn het mijn buren dat is toch best bijzonder!! Ik heb het al erg naar mijn zin hier met al die lieve buren. Ik wil jullie daarom ook al bedanken voor al die mooie kaarten, cadeautjes en lieve woorden zoals ; dat ik een mooi poppie ben dat hoor ik graag! Hebt Mien van en moe toch iets goed doan . Ik zal stoppen met brabbelen want Mien moe hef de flesse kloar! Ik zeg voor nu kalmpies an lieve buurtjes en we ziet mekaar snel weer, en ie komt nog maar is een beschuuttie eten !
 • De ooievaar is druk geweest in de buurt , op 11 april Harjan Mager, zoon van Harald en Erica Mager
 • Op 24 april is geboren Levi, zoon van Jan-henk en Jolanda Moman.
 •  Henk en Sheline Koster – Kok hebben 28 mei een dochter Fallon gekregen allemaal van harte namens de redactie!
 • Helaas is er ook een oud buurtbewoonster overleden, Annie Metselaar-Schonewille Zij is overleden op 24 april, heeft vroeger gewoond aan het Jan wintersdijk. Wij wensen de familie veel sterkte toe.
 • Op 2 maart is Robert Eising 50 jaar geworden en heeft Abraham gezien.
 • Op 7 maart zijn Ds Yorick Breemes en Anna Breemes Verwoert getrouwd .
 • Op 20 april zijn Henk en Sheline Koster getrouwd.
 • Op 11 mei  zijn Berend jan Kikkert en Arendje Kikkert Benjamins 65 jaar getrouwd, zij wonen aan de Samuelswijk
 • Roelof jan en Femmie Schonewille waren 23 mei 45 jaar getrouwd.
 • Henk en Betsie Snippe van de rieg 10 juni 25 jaar getrouwd waren.

Allemaal gefeliciteerd!!!

 • Op 19 mei was het zover. Wij, Ben en Tineke Veldkamp en onze hond Milo gingen verhuizen van Geesbrug naar Hollandscheveld 
  en gingen wonen op de Zuideropgaande 99.
  Oorspronkelijk komen wij uit Delft en hebben 5 jaar in Geesbrug gewoond in het huis met de rode luiken voor de ijsbaan.
  Wij woonden daar prachtig maar door familieomstandigheden hadden wij besloten om naar Hollandscheveld te verhuizen. Wat ook meespeelden was dat we toch graag meer onder de mensen wilden wonen en de winkels dichtbij zijn.
  We kenden Hollandscheveld al wel aangezien één van onze dochters met haar gezin hier woont.
  Wij hebben het helemaal naar onze zin en zijn nu al helemaal gewend.
  Ben en ik zijn beide gepensioneerd en staan volop in het leven.
  Ik doe vrijwilligerswerk in Geesbrug, speel accordion, zit op de haak&breiclub en ik ga op bezoek bij ‘onze oudjes’ van de buurthuiskamer waar ik vrijwilliger ben.
  Ook tijdens de jaarlijkse accordiondag ben ik in Geesbrug te vinden als vrijwilliger.
  Ben houdt zich bezig met alle klussen in en rondom ons huis en als het mooi weer is stappen we op onze e-fiets en fietsen we hier heerlijk door de natuur. Af en toe gezellig winkelen doen we ook graag. Wat Ben ook erg goed kan is schilderen(kunst) en fotograferen. Hij maakt prachtige schilderijen alleen staat dit nu op een laag pitje.
  Vervelen doen wij ons nooit gelukkig.
  Wie weet komen we elkaar tegen en kunnen we persoonlijk kennismaken. Vast wel
 • Ook hebben wij her en der wat vlaggen en tassen gespot, alle examenkandidaten Gefeliciteerd!!!!!

WIST U DAT:

 • Er op 5 maart een wolf is gespot bij Jan Veldman in de tuin
 • Koert Mager op 25 april 25 jaar bij de Venko was, hij zat de hele dag in de tuin…………….of was het een POP???
 • De planten actie begin maart toch geslaagd was, in het najaar komt er mischien nog een nieuwe actie van bloeiend Nieuw- moscou.
 • Martinus bijna weer terug is in moscou, hij komt in het huis van Klaas Vogelzang, die is verhuist naar Elim
 • In verband met het coronavirus gaan de herhaling cursussen van de AED niet door dit jaar maar de diploma’s blijven een jaar langer geldig.
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:  *11 juli oudpapier

                                               * 19 sept rommelmarkt bij kikkert

                                      * 1 september hopelijk start buurthuis

                         SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

       GERLINDA SIEDERS-TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                        MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 1 september

EXTRA EDITIE

BUURTBLATTIE

                                              

Bloeiend nieuw Moscou houd op 21 maart weer een bloemen actie van 10.00 tot 13.00 uur.

Het is de bedoeling dat er weer door kinderen bij enkele bewoners plantjes geplant worden. De rest van de bewoners kunnen plantjes ophalen bij het buurthuis.

Er is keuze uit verschillende soorten planten en struiken.

Elk adres mag voor ongeveer 40,- euro bestellen.

Dus u kunt zelf bepalen wat voor soort u graag wilt hebben.

De bloemen en struiken staan op de site van het buurthuis  met de prijzen en informatie over de planten, ZIE HIERONDER

https://myalbum.com/album/GemcMgmqJgVU

Tevens zal Henk Dekker een informatie middag voor de geven voor de kinderen op school. Ook worden er deze middag op namens gemaakt worden door Peter Aalders.

Naam:………………………………………………………………………………..

Adres:………………………………………………………………………………..

Telefoonnr:…………………………………………………………………………

Planten keuze en aantal:…………………………….             ……………

                                           ……………………………..               …………..

                                           ……………………………..               …………..

                                           ……………………………..               …………..

                                           …………………………….               ……………

                                           ……………………………..                …………..

lever u bestellijst in voor 13 maart bij henk dekker of bij Seine

of mail u bestellijst door naar ruiterss@home.nl

Wij hopen er weer een kleurrijke buurt van te maken en een gezellige morgen, koffie en ranja staat klaar in het buurthuis.Ze vormen dikke tapijten tegen de grond

139ste                                                                                                                                                     februari 2020

BUURTBLATTIE

                            NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Al is overal een hectische boel om ons heen, in nieuw Moscou is het toch nog altijd super fijn vertoeven. We gaan de goede tijd weer in qua weer en buiten activiteiten . Nog even en we kunnen de bloemetjes weer buiten zetten.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

Nog twee uitvoeringen op 10 en 11 april, deze zijn helemaal uitverkocht.

SCHIETCLUB NIEUWMOSCOU:

13 t/m 15 april staat het bedrijf schieten weer op het programma.

DARTCLUB:

Op 8 februari jl was er het open darttoernooi, in de winnaars ronde was Ruben Profijt 1e, 2e Jan Benjamins, in de verliezers ronde 1e Rene Doldersum en 2e Mike Bruins. De hoogste uitgooi  met 130 door Jeroen Rollen. Dit jaar viert de dartclub op 18 april hun 20 jarig bestaan, het is de bedoeling dat leden en oud leden zich melden voor deze gezellige feestavond. Aanmelden kan bij Seine de Ruiter.

IJSVERENIGING:

helaas nog steeds geen winter!

CPV NIEUW MOSCOU:

op 16 maart is er een creatieve avond met Janet Botter.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 14 maart benefietconcert spieren voor spieren, aanvang 19,00 uur er zullen deze avond diverse artiesten belangeloos optreden. Komt allen.
 • 21 maart is er de bloemen en planten actie, georganiseerd door bloeiend nieuw moscou, wij hebben van de provincie een aanzienlijk bedrag gekregen die we hier aan mogen besteden, zie bijlage.
 • 27 maart is er een leuke paas bingo

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Op 16 januari jl is overleden Albert Veld, hij woonde aan het jan winters dijkje 5, namens de redactie wensen wij de familie veel sterkte toe.
 • Langs deze weg wil ik iedereen bedanken vele kaarten, fruitschalen en bloemen die ik tijdens mijn ziek zijn heb ontvangen, dit heeft ons goed gedaan, bedankt  namens Roelof en Dinie Woltinge. En volgens roelof gaat het SUPER! Met hem.
 • EEN JAAR NIEUW MOSCOU IN BEELD

2017/2018 was het jaar waarin gefilmd werd in Nieuw Moscou. Dit om voor later een mooie film te hebben over het leven in Nieuw Moscou. Zoals al eerder gezegd…nu is het al heel leuk om alles in beeld te brengen maar over 20 jaar zijn dit hele mooie unieke beelden.

In de film zien we hoe het dagelijks leven er uit ziet in Nieuw Moscou, zijn er verschillende intervieuws met oudere bewoners maar ook de jongste bewoners. De ouderen vertellen over wat er allemaal ontwikkeld is in Nieuw Moscou en de jongsten fantaseren over de toekomst van Nieuw Moscou.De film is inmiddels een keer afgespeeld in het buurthuis. Dit was om een indruk te krijgen hoe en wat er allemaal op de film staat. De film is inmiddels klaar en kan besteld worden. Ook is er een introductiefilmpje online te zien op you tube.  Https://youtu.be/35aeyn2H80YDe film bevat nu al bijzondere beelden. Het leven van Nieuw Moscou is een jaar lang in beeld gebracht. Het idee kon gerealiseerd worden door de Smederijen van Hoogeveen. De film kan besteld worden bij Marjolein Smink (06-50205305) en Fabi Mager (06-150144772)Ook kan er een mailtje gestuurd worden naar; kmager@ziggo.nl

 • Nieuws van School “Het Mozaiek“ Nevenvesteging aan het Zuideropgaande!

Wist u dat de school in 1930 gebouwd is en dus dit jaar 90 jaar bestaat!!

Voor heel veel personen een bekende plek !

De school had voorheen een andere naam “De Hoeksteen”. En is in 1996 samen gevoegd met “De Opgang” en “Ds. kooimanschool” .

Sinds die tijd heet de school “het Mozaiek” en draait de school met een hoofdvestiging aan de stok en een nevenvestiging aan het Zuideropgaande.

Een kleine gezellige school voor onze kinderen!

Hou het buurt blattie in de gaten….want voor de kinderen in en om de buurt word van alles georganiseerd voor de kinderen, ook in het buurthuis word voor de kinderen veel ondernomen, b.v hutten bouwen, kinderfeesten, buurtdag, kindercarnaval ,sinterklaasfeest, koningsdag, zo wie zo is het fijn vertoeven hier voor de kinderen en belangrijk voor de buurt en de saamhorigheid onder elkaar. Ook buitenschoolse opvang is geen probleem. Moet u een schoolkeuze maken voor uw kind…. Kom samen eens kijken op de nevenvestiging!

 •  9 mei is er weer een rommelmarkt bij de familie Kikkert in de schuur aan het zuideropgaande 81, hebt u nog goede spullen voor de rommelmarkt dan kunt u bellen met Henk en Riekie Boertien 0528 361878

WIST U DAT:

 • Wist u dat Marlon Hamberg op 15 februari 30 jaar is geworden.
 • 24 januari 2020 zijn Wilco Metselaar En Corina Bongers getrouwd !!! Nog even voor de plechtigheid een broodje gegeten in het buurthuis Nieuw – Moscou . Bij aankomst van het Buurthuus stonden alle kinderen buiten te zingen op het schoolplein!! Super bedankt allemaal !!! We hebben een hele mooie dag gehad !!!
 • Gert-jan scholing ook weet waar abraham de mosterd haalt, hij is op 7 januari 50 geworden.
 • Jan de Groot in de auto van Johan in plaats van diesel benzine getankt had en dat Hans de Bruin de tank weer helemaal leeg heeft gezogen.
 • Er op 13 juni weer  luchtballonen bij Frits en Willy de lucht in gaan , wil mee dan kunt u zich bij Krista en Frits 0640353753
 • er op dit moment onderzoeken worden gedaan naar de mogelijkheden van de woningbouw aan de Barsweg , uit reactie is gebleken dat er veel animo is voor de bouwkavels, zo dra er nieuwe ontwikkelingen zijn word u hierover geinformeerd [ wij wachten weer af]!!!!!
 • de nieuwe terrasoverkapping geopend is tijdens het kinder carnaval door prinses Nynke
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:         . 14 maart spieren voor spieren

                                                . 21 maart planten actie

                                                . 27 maart paas bingo

                                                . 7 maart oudpapier

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

                          GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                        emailadres buurtblattie@outlook.com

                                      Iets te melden in ons buurtblattie???

laat het ons weten voor 15 april

138ste                                                                                                                                                     januari 2020

BUURTBLATTIE

                                               NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Ook dat jaar zitten wij “ de redactie van het grune blattie” er weer klaar voor om u op de hoogte te houden van wat er allemaal reilt en zeilt in en om onze buurt , dit kan natuurlijk niet zonder de berichten die jullie ons sturen via mail , post of live. Dus onze oren en ogen staan ook weer in 2020 op scherp.

DARTCLUB:

Er is weer een open darttoernooi op 7 februari, opgave bij Seine VOL=VOL

aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur.

C.P.V NIEUW- MOSCOU:

Op 16 december jl was er de kerstwijding , dit was leuk en gezellig , de dames hebben ook nog lekker gegeten, dit werd verzorgt door leden die zelf gekookt hadden, wat in goede aarde viel. Op 17 februari komt Jessica Wassenaar vertellen over de Zweedse popgroep ABBA

IJSVERENIGING DE RIEG:

Het is nog even wachten op een paar nachtvorsten, voorlopig is  er nog geen sprake van een ijsbaan maar zwem plas.

BILJARTCLUB:

De biljartclub heeft een nieuw laken op het biljart gekregen, de ballen fluiten weer in het rond.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 8 februari is er het open darttoernooi
 • 22 februari is er weer carnaval in het buurthuis
 • 14 maart artiesten parade met als doel “Spieren voor spieren”.
 • Er komt in het voorjaar ook weer een plantendag, georganiseerd door bloeiend nieuw Moscou, zie bijlage
 • Toneelclub ‘plat op pad’ hebben hun eerst optredens gehad, het is weer een super leuk stuk en kaarten zijn uitverkocht voor alle avonden in het buurthuis. Ze spelen het stuk ook nog in het Jeugdcentrum  op 31 januari en de Alke in Alteveer op 29 februari, voor verdere optredens zie de site van plat op pad.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Op 27 december jl is Albert Mol overleden, hij woonde aan het Zuideropgaande 73, wij wensen familie veel sterkte toe .
 • 5 januari is overleden Kees Groen hij woonde aan de Compagnie weg 44 Elim, ook Nelleke en kinderen veel sterkte toe gewenst namens de redactie
 • De familie S Krikken hebben op 16 december hun 50 jarig huwelijk mogen vieren.
 • Ook de familie A Otten waren op 30 december 50 jaar getrouwd , beide paren van harte met jullie jubileum.
 • Harry Metselaar is in december 50 jaar geworden en weet nu ook waar Abraham de mosterd haalt
 • OP 10 december is Noor geboren dochter van Maarten en Henriete uithol, zusje van Linde en Rosalie, zij wonen aan het jan wintersdijkje 17.Gefeliciteerd namens de redactie

            WIST U DAT:

 • Liesbeth Smit  de inwoners van  Nieuw  Moscou graag wil bedanken voor de kaartjes die ze heeft ontvangen ,na de malle val met de mountainbike ,  het gaat weer goed met haar…
 • Harry ter Steege ook ijsthee drinkt en Willy dit wel heel vreemd vond….
 • 25 augustus 2020 er het jaarlijkse reisje is van nieuw Moscou , wil je mee dan kunt u zich  opgeven bij Gerda Schonewille {van de rieg}
 • Albert en Bart dachten dat ze volk hadden op de wieke omdat het licht aan was, waren even vergeten dat ze verhuist waren naar de Rieg. Levi Brouwer en vriendin wonen daar nu op de Brandligtwijk.
 • Er in het weekend van 11 en 12 januari is ingebroken bij Cris en Grietje Spoelstra aan de Carstensdijk. Heeft iemand iets verdachts gezien graag melden bij de politie.
 • De oliebollen en knieperties actie was weer een groot succes
 • Dat bij familie de Groot zo hard op het raam werd geklopt door zwarte piet Johan de Groot dat de ruit sneuvelde.
 • Willy na 20 jaar kranten lopen voor dag en dauw er mee gestopt is en dat Rolf Mol het stokje heeft overgenomen
 • wij dat jaar weer een prinses carnaval hebben Nynke de Bruin, het blijft bijzonder zo,n prinses die het feest aanstuurt.
 • De nieuwe terras overkapping bijna klaar is en dit binnenkort feestelijk geopend word.
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

                        Data om te onthouden:       *25 januari oudpapier

                                               * 8 februari opendart toernooi

                                              *14/15 februari toneel

                                              * 22 februari carnaval

                                                *14 maart spieren voor spieren

 SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

        GERLINDA SIEDERS-TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                            MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 26 februari

137ste                                                                                                                                                     december 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De sint is weer op zijn paard gesprongen en zo hier en daar worden er al weer kerstliedjes gezongen. Wij van de redactie zijn voor dit jaar met het buurtblattie klaar en wensen alle buurt bewoners, fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuw jaar.

DARTCLUB:

16 november was er een open darttoernooi in ons buurthuis, er deden 46 deelnemers mee.

1ste is geworden Gert-jan Scholing, 2de Erwin Drenthen en in de verliezers ronde Tom ter Steege 1ste en Jan de Jonge 2de. De eerst volgende keer is dit 8 februari 2020.

C.P.V NIEUW- MOSCOU:

16 december is er een kerstviering, 20 januari is er een avond die wordt verzorgd door slager Jarno van Goor

Wilt u meer info dan kunt u contact opnemen met het bestuur, Caterina Hoogeveen tel:361852 of Hilda Otten tel:361853

SCHIETCLUB NIEUW MOSCOU:

het nieuws van de schietclub……schut nie arg op.

IJSVERENIGING DE RIEG:

De ijsbaan is open, er kan nog niet geschaatst worden want hij is nog niet dicht gevroren, hopen op een mooi winter.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 13 dec worden er weer oliebollen gebakken bij de plus tijdens de moonlight shopping i
 • 14 december is er een piraten batle in het buurthuis, wil je mee doen geef je dan op bij Dennis de Jonge Of Erwin Drenthen.
 • 15 december is er weer het jaarlijkse kerstfeest, met medewerking van Give us peace
 • WERELDLICHTJESDAG 8 december 2019

8 december worden er wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen.

Dit jaar is er in het buurthuis een herdenkingsbijeenkomst, om stil te staan bij het kind dat zo gemist wordt. Of je zelf een kind mist, of je bent een broer/zus, opa/oma, oom/tante of gewoon een lieve vriend , u/jij bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.  Het begint om  18.30u (inloop om 18.00u) en eindigt +/- 19.45u. Wil je/u de naam van het kind genoemd hebben deze avond dan kun je dit doorgeven op wldnieuwmoscou@gmail.com . Dit kan ook ’s avonds ter plekke nog doorgegeven worden. Ook is de mogelijkheid om een foto/herdenking/gedicht in een wensboom te hangen.

Heb je nog vragen, stel ze gerust aan ons. (06-12665794)

Groetjes Rina en Eduard Zwiep

 • Op 30 december is er weer de jaarlijkse oliebollen en knieperties actie. Zie bestellijst.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Woningbouw Nieuw Moscou

De gemeente Hoogeveen heeft een bouwlocatie voor 6 sociale koopwoningen aan de Barsweg in Nieuw Moscou beschikbaar. De betrokken aannemer ziet onvoldoende vraag naar dit type woning in Nieuw Moscou waardoor de locatie niet tot ontwikkeling komt. Daarom wil de gemeente inzichtelijk krijgen of er behoefte is aan nieuwbouwwoningen in Nieuw Moscou en zo ja, naar welk type woningen/doelgroep.Wanneer u behoefte heeft aan woningbouw in Nieuw Moscou dan horen wij graag van u voor welke doelgroep u woningbouw wenst (bijvoorbeeld: starters of senioren) en aan welk type woningen u behoefte heeft (bijvoorbeeld: vrijstaand, 2-onder-1 kap of rijwoningen).U kunt tot 12 januari uw reactie per email versturen aan  j.slomp@dewoldenhoogeveen.nl Heeft u belangstelling meld u zich dan aan.

 • JUMPEN * SPRINGEN* PLEZIER* GROTE BUS* 52 KINDEREN* GEZELLIGHEID!! Wat was het een feest! 16 november stond er een grote bus aan het zuideropgaande om met 52 kinderen en begeleiding naar het trampoline park in Assen te gaan.

Dankzij de vele stemmen tijdens de smederijen avond en een eigen bijdrage konden de kinderen een dagje uit om heerlijk te springen!

De middag begon met een verrassing. Twee geheime gasten waren uitgenodigd om ook mee te gaan. Opgepimpt als Laury en Harry moesten de kinderen eerst zien te raden wie dit waren. Na een aantal vragen was het Guus Helder die met een goeie vraag kwam!  “Geven jullie ook les?”….

Ja, knikten ze, en Eline Guichelaar wist te raden wie de onbekende gasten toch waren!

De juffen van school gingen ook mee! Hoe leuk is dat! Ze hebben genoten. De kinderen, de begeleiding en ook de juffen. Er werd veel gesprongen, de kinderen hadden energie die niet te stoppen was. Van grote hoogtes in de valbakken, duikelen over de kop in een trampoline, salto’s maken, gekke maffe sprongen , het was echt één groot feest!

In de bus was het natuurlijk net een schoolreisje en de terugweg dachten we;…

iedereen is wel moe en gaan lekker relaxed zitten…maar het was andersom…ze stuiterden gewoon door…..
Bij het buurthuis had Willie Okken de frikandellen alweer klaar! Wat een heerlijke thuiskomst.

Ranja, Patat en frikandel, het was gewoon een leuk en gezellig feest!

De kinderen en de begeleiding willen jullie , buurtbewoners, dan ook zeker bedanken voor deze super leuke geslaagde dag! Dat dit kan met de buurt is wel iets waar we trots op mogen zijn! Geweldig! Groetjes Krista en Fabi

 • Hallo allemaal,

Het is misschien een beetje aan de late kant, maar wij dachten beter laat dan nooit. We willen ons even voorstellen aan de buurt. Wij zijn Gertjan en Jolanda Hamstra en zijn sinds april komen wonen aan het Jan Wintersdijkje nummer 4. Hier wonen wij met onze drie dochters Noa van 5 , Lynn van 3 en Tess van 4 maand oud. Gertjan is werkzaam als schilder en Jolanda werkt als lerares in het basisonderwijs. Beiden houden we van voetbal en spelen we al enkele jaren bij vv Hollandscheveld. Noa en Lynn zitten op gym bij Eugenia. Inmiddels wonen we 8 maanden met veel plezier aan het Diekie. Hiervoor hebben we 10 jaar lang met veel plezier aan de Kreuzestraat gewoond.  Maar we wouden graag wat meer ruimte om het huis en dat hebben we hier gevonden.  We hopen dat we hier ook een mooie tijd mogen hebben met onze kinderen. Groetjes Gertjan, Jolanda, Noa , Lynn en Tess

 • De familie H Mager is komen wonen aan het jan wintersdijkje nr 9. Welkom in onze buurt .
 • Helaas is overleden Gerrit Blokzijl, hij woonde aan de van egtenswijk 6a, wij wensen de familie veel sterkte toe.
 • Ook is overleden oud bewoonster van het zuideropgaande Jenny Kikkert, ook veel sterkte toe gewenst.
 • Inmiddels is de nieuwe terras overkapping naar hard werken bijna klaar voor gebruik, natuurlijk hoort er een feestje bij de opening hier van.
 •  WIST U DAT:
 • er de nieuwe AED kast bij het buurthuis hangt, deze is weer helemaal up to date.
 • 25 augustus 2020 er het jaarlijkse reisje is van nieuw moscou , wil je mee dan kunt u zich opgeven bij Gerda Schonewille {van de rieg}
 • De kaartverkoop begonnen is voor de Toneel uitvoeringen van Plat op Pad, deze zijn te koop bij Gerlinda Sieders, Johan Kleine en Seine de Ruiter datums zijn 10 en 11 januari, 14 en 15 februari en 10 en ( 11 april is uitverkocht).
 • Dat Jan de Jonge bij de winnaars hoort van de dartclub en hij hier heel blij mee is, de geruchten gaan dat hij nu met grote toernooien mee wil gaan doen.
 • Dat Tom ter Steege zijn scootmobiel moeilijk in bedwang kon houden naar het oktoberfest.
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

 

                        Data om te onthouden:       * 13 dec moonligt schopping

                                               * 14 dec piraten batle

                                               *15 dec kerstviering

                                               * 21 dec  oudpapier

                                                *30 dec oliebollen actie

                                              

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA SIEDERS-TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

 

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 15 januari 2020

  NAMENS DE REDACTIE

                TOT

     2020!

136ste                                                                                                                                                     oktober 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De blaadjes vallen weer van de bomen, de herfstvakantie zit er weer op en de dagen worden weer korter, tijd voor de gebreide sokken en feesten in het buurthuis. Ook de clubs zijn weer in volle gang. De start van het seizoen was weer een groot succes, s’middags  een natuurmiddag voor de kinderen en s’avonds muziek van Take-7  wat weer super gezellig was met een zaal vol buurtbewoners.

DARTCLUB:

Op 16 november is er weer een open darttoernooi, opgave bij Seine de Ruiter of op de dinsdagavond bij het buurthuis. Aanvang 20.00 uur vanaf 19.30 uur inschrijving, kosten zijn 3,- euro. VOL=VOL

C.P.V NIEUW- MOSCOU:

Op 18 november hebben de dames een avond over veilig verkeer verzorgd door mevrouw T Reyntjes

16 december is er de kerstviering.

Wilt u meer info dan kunt u contact opnemen met het bestuur, Caterina Hoogeveen tel:361852 of Hilda Otten tel:361853

SCHIETCLUB NIEUW MOSCOU:

Hebben de eerste kogels van dit seizoen weer verschoten.

SJOELCLUB:

op de woensdagmiddag word en nog flink geschoven met de stenen, nieuwe leden zijn nog altijd welkom

IJSVERENIGING DE RIEG:

Bestuur en vrijwilligers zijn ook voorzien van een nieuwe truien, dit is mede mogelijk gemaakt door Bouwfix Noord, Wachtmeester Welding Service en Autobedrijf Martens.

De benzine wordt gesponsord door Oliehandel Fieten.

IJsvereniging de Rieg heeft nu ook een WATERBRON.Deze bron is geslagen  en is mede mogelijk gemaakt door Loonbedrijf Schreurs, Motz dakbedekkingen, Powercage H Zomer, Mekro, Pallethandel Uiterwijk Winkel, Bandenbeurs Pekel en Botter Metselwerken. De plaatselijke cateraar trakteerde de harde werkers tussen de middag op een stevig bord Snert en nog een lekker balletje mmmmmmmmmmm.De vereniging dankt alle sponsors en vrijwilligers voor deze actie, we kunnen  hier veel gemak van hebben tijdens de opening van de ijsbaan.Nieuwe leden kunnen zich melden bij;Henk Jonkman 06 12291441

Hans Botter 06 50912703 of stuur  email naar ijsbaanderieg@hotmail.nl

Dus laat de winter maar komen……………

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 29 november is er weer een gezellige bingo . Zaal open 19.30 uur. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.
 • 30 november sinterklaasfeest buurthuis, de kinderen krijgen een briefje mee op school, maar ook andere kinderen kunnen zich opgeven bij seine de ruiter, kosten zijn 6- euro (hier koopt sinterklaas een cadeau voor)
 • 13 dec worden er weer oliebollen gebakken bij de plus tijdens de moonlight shopping i
 • 14 december is er een piraten battle in het buurthuis, wil je mee doen geef je dan op bij Dennis de Jonge Of Erwin Drenthen.
 • WERELDLICHTJESDAG 8 december 2019

8 december worden er wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen.

Dit jaar is er in het buurthuis een herdenkingsbijeenkomst, om stil te staan bij het kind dat zo gemist wordt. Of je zelf een kind mist, of je bent een broer/zus, opa/oma, oom/tante of gewoon een lieve vriend , u/jij bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.  Het begint om  18.30 uur (inloop om 18.00 uur) en eindigt +/- 19.45 uur. Wil je/u de naam van het kind genoemd hebben deze avond dan kun je dit doorgeven op wldnieuwmoscou@gmail.com . Dit kan ook ’s avonds ter plekke nog doorgegeven worden. Ook is de mogelijkheid om een foto/herdenking/gedicht in een wensboom te hangen.

Heb je nog vragen, stel ze gerust aan ons. (06-12665794)

Groetjes Rina en Eduard Zwiep

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Op 5 september jl. is helaas overleden Hendrik Jan Post woonde aan de Barsweg 8.Namens de redactie wensen wij de familie veel sterkte toe.
 • Henk Schonewille is op 9-9-2019 50 jaar geworden en weet nu ook waar Abraham zijn mosterd haalt, namens de redactie van harte
 • Evert en Ria Everts waren op 7 september 40 jaar getrouwd, van harte namens de redactie.
 • Johnno en Wilma Wanders zijn de trotse ouders geworden van zoon Liam , broertje van Devin, op 1 oktober, namens de redactie van harte met de kleine spruit.

WIST U DAT:

 • er een stuk van het Zuideropgaande afgesloten is voor enkele weken wegens het vernieuwen van nieuwe waterleidingen.
 • 23 november er de laatste rommelmarkt is voor dit jaar bij Kikkert
 • 25 augustus 2020 er het jaarlijkse reisje is van Nieuw Moscou , wil je mee dan kunt u zich opgeven bij Gerda Schonewille {van de rieg}
 • Henk Heerspink van een tafel is gevallen en hierbij zijn heup heeft gebroken, is geopereerd en loopt nu op krukken met zijn hondjes.
 • De kaartverkoop begonnen is voor de Toneel uitvoeringen van Plat op Pad, deze zijn te koop bij Gerlinda Sieders, Johan Kleine en Seine de Ruiter
 • 30 oktober Henk Snippe van de Rieg 50 jaar is geworden, welkom bij de club en van harte namens de redactie
 • de smederijenverkiezing een grote opkomst had, 135 mensen kwamen stemmen
 • Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

 

Data om te onthouden:  * 16 nov oudpapier

                                                *23 nov rommelmarkt

                                                *29 nov bingo

                                                * 30 nov sinterklaasfeest

                                              

 SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

        GERLINDA SIEDERS-TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 062524638

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 25 november

 

135ste                                                                                                                                                     september 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Voor de meeste mensen zit de vakantie er nu weer op en gaan de kinderen allemaal weer naar school, clubs en verenigingen zijn bijna weer klaar om van start te gaan en ook wij van de redactie zitten weer fris en fruitig achter de laptop om voor u alle nieuwtjes en vermeldingen in het buurtblattie te zetten.

DARTCLUB:

17 September gaat de dartclub weer van start, nieuwe leden zijn van harte welkom, wij beginnen om 20.00 uur en spelen onderlinge competitie. U kunt gewoon gezellig langskomen om te kijken of het je wat lijkt en anders opgave bij Seine.

C.P.V NIEUW- MOSCOU:

Het seizoen 2019-2020 gaat van start  op 16 september , deze avond komt Anja Mol vertellen over het zendingwerk in papoea nm Guinea.

14 oktober komt mevr Westerdiep over poesie album.

30 oktober worden we tussen 3 en half 4 verwacht bij De Kaap voor een rondleiding met aansluitend een etentje.

Het verdere programma vermelden wij in het volgende buurtblattie. Wilt u meer info dan kunt u contact opnemen met het bestuur, Caterina Hoogeveen tel:361852 of Hilda Otten tel:361853

SCHIETCLUB NIEUW MOSCOU:

Op 19 september beginnen de leden weer met het nieuwe seizoen, 14 september is er een ledenvergadering, 20 april hebben de leden het jubileum van hun 40ste seizoen gevierd. Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom.

SJOELCLUB:

De sjoelclub begint weer op 11 september en kan nog nieuwe leden gebruiken, ze sjoelen elke week op de woensdagmiddag. Kom gerust een kijkje nemen.

COUNTRY DANSCLUB:

Heb jij belang bij country dansles, bij genoeg deelname willen ze starten met een beginners groep. Dit is op woensdagavond, voor info of opgave kunt u contact opnemen met Margje tel:0648706115

OOK DE DANSCLUB EN BILJARTCLUB GAAT WEER VAN START.

KATEMO:

was weer een geslaagd feest, zie bijlage

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 28 september is de start van het nieuwe seizoen, tevens burendag, iedereen is van harte welkom voor een kop koffie, ook zullen er enkele stands staan, de keuken is open voor een hapje of een drankje, zie de bijlage voor het hele programma.
 • 18 oktober is de verkiezingsavond van de smederijen, alle inwoners zijn hiervoor uitgenodigd.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 •  op 8 augustus is Anja Buisman 50 jaar geworden, woont aan het Zuideropgaande, van                                      harte namens de redactie
 • op 9 augustus is geboren Tess, dochter van Gert-jan en Jolanda Hamstra , zusje van Noa en Lynn, zij wonen aan het janwintersdijkje 4. Van harte met jullie dochter en zusje namens de redactie.
 • Geert en Gerda Schonewille waren op 22 augustus 50 jaar getrouwd van harte met jullie jubileum.
 • Ook bij Wolter Dekker stond 24 augustus een groot spandoek in de tuin, hij is 65 jaar geworden, ook van harte Gefeliciteerd.
 • Er woont weer een nieuwe dominee bij de kerk aan het janwintersdijkje de heer Yorick Breemes, heeft zijn intrede gedaan op 14 juli, welkom in de buurt.
 • Bij Johan Kleine staat een container voor chemisch afval zoals lege batterijen
 • Rommelmarkt/Braderie

             Zaterdag 21 September a,s is er van 9.00 –12.00 uur rommelmarkt/braderie in en om

             de schuur bij Fam Kikkert zuideropgaande 81 te Holl-veld.

 1. B.V de Geref  -kerk te Holl-veld

             Er is weer van alles te koop,meubels,kleding,boeken,speelgoed,huishoudelijke                                                               artikelen,bloemen ,knieperties enz.ook draait het lichtspel, graag tot ziens

            WIST U DAT:

 • panlat vissen weer een groot succes was en dat auto bedrijf Wobo deze dag gesloten was wegens panlatvissen
 • Otto de Bruin de hekkensluiter is bij feestjes.
 • Op 29 augustus s,nachts om half 4 de koeien van Hans Mol opstap waren in de buurt en bij Elso Okken zijn gestrand. Met buurtbewoners en begeleiding van politie zijn de dames weer thuis gebracht
 • Geert Schonewille van de rieg dreuge proem beij huus hef
 • ons redactie lid Stynneke de Lange stop met het maken van het buurtblattie , zij was er vanaf dag 1 al bij, bedankt namens buurtbewoners en de redactie voor de jarenlange inzet

*Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

 

Data om te onthouden: * 21 sept rommelmart

                                               *28 sept burendag

                                               *5 okt oudpapier

                                               * 18 okt smederijen verkiezing

                                              

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

        GERLINDA SIEDERS-TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                        MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 12 okt

 

134ste                                                                                                                                                     Mei 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De mussen vallen nog niet flauw van het dak maar de zomer is in aantocht, ook de voorbereidingen voor de buurtdag zijn in volle gang, zie opgave lijst. Ook ons feest Katemo, het panlat vissen en het piratenweekend van de Firestone zit er weer aan te komen. Ook de buurt bbq’s beginnen weer.

DARTCLUB:

Uitslag van de competitie 1 ste is geworden Erwin Drenthen, 2de Gert-jan Scholing en 3de Alwin de Ruiter, de prijzen zijn uitgereikt door Roelof Woltinge (wobo) sponsor van de dartclub. Dit op de gezellige avond van de dartclub. Tevens sponsoren de Wobo en Aqua optimaal  Henrie koekoek  nieuwe dartborden.

KATEMO:

6 juli is de aftrap met de autocross, de feestweek zelf is op 17,18,19 en 20 juli.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*De Buurtdag op Hemelvaartsdag 30 mei is ook weer helemaal rond, het programma voor deze dag is bijgevoegd, er zijn wat dingen aangepast, wij hopen weer op een leuke en gezellige dag.

*Dit jaar viert het hutten bouwen zijn lustrum, het zal weer een gezellige activiteit gaan worden. Meer info volgt later, wel willen we al in de buurt vragen of er buurtbewoners zijn die willen helpen met timmeren van de hutten op woensdagmiddag 10 juli. Opgeven kan via Fabi Mager 06-15014772 of Monique Drenthen 06-18020698

*26 juli begint de bouwvakvakantie .

*Margje Kamstra wil bij voldoende deelname een nieuwe country dans groep voor beginners op starten in het nieuwe seizoen, lijkt je dit wat dan kunt u zich opgeven bij Margje Kamstra.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

*De nieuwe club “bloeiend nieuw moscou” heeft weer een vergadering gehad over een nieuwe actie, hebt u belang bij een cursus: het snoeien van fruitbomen, dit word verzorgt door het landschapsbeheer, tevens gaan wij met de kinderen in het najaar vogelhuisjes maken. Ook een zonnebloemactie is al weer op touw gezet. In het najaar gaan we verder met het planten van bloemen en struiken, nader bericht volgt nog. Ook dit word mede mogelijk gemaakt door het landschapsbeheer en de smederijen en buurtbeheer. Het u belang om hier aan mee te doen dan kunt u contact op nemen met Seine de Ruiter: ruiterss@home.nl of Henk Dekker: hemdekker5556@gmail.com. Roelof Woltinge heeft inmiddels allemaal al bloemen en planten rond de vijver gezaaid .

*We hebben afscheid genomen van Johanna Pekel-Smit. Zij is 83 jaar oud geworden en  was 59 jaar lid van onze vereniging de  CPV Nieuw-Moscou. Ze is overleden op 16 april  ze heeft altijd gewoond aan het Zuideropgaande bij de bandenbeurs, ook namens de redactie wensen wij familie veel sterkte toe.

*7 mei waren Be en Wummie Fieten 50 jaar getrouwd, van harte met dit jubileum.

*15 maart hebben Onno Hamberg en Marlon Smit een dochter gekregen” Vajén”van harte met de kleine namens de redactie zij wonen aan de van Echtenswijk.

*Hans Mol ook 50 is geworden en Abraham heeft gezien. Namens de redactie gefeliciteerd!

*Hallo buurtbewoners! Ik wil me toch nog even voorstellen, veel van jullie hebben me deze week al op het plein zien staan, en misschien vind ik het nog lastig om me al in de eerste week voor te stellen. Ik ben Sheline Koster de moeder van Jayden groep 4 en Quinn groep 1. Ik kom samen met mijn vriend in Nieuw-moscou te wonen en hopen daar eind dit jaar in te trekken. We hopen hier fijne jaren op school te hebben, de eerste indruk is al goed!

* 7 t/m 9 juni (pinksterweekend) is er weer het jaarlijkse piratenweekend van de Club-Firestone, met diverse artiesten! Bonnie st. Claire, Jose Wolters, Erik van Klinken en nog veel meer! Tegenover de bandenbeurs. Komt gerust langs!

WIST U DAT:

*Wij weer twee nieuwe stoelendans kampioenen hebben, Bart Helder bij de jeugd en Marjolein Smink bij de volwassenen.

*Adrie Vos op 1 maart samen met de gemeente en buurtbeheer bij het buurthuis de klachten zijn na gelopen en hebben besproken die met het bezoek van de gemeenteraad aan de orde kwamen. Dit in samenwerking met gemeentebelangen en omstreken.

*Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden: *30 mei buurtdag

                                               *1 juni oudpapier

                                               * 6 juli autocross

                                               *10 t/m 12 juli hutten bouwen

                                               *17 t/m 20 juli katemo

                                              

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

 

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 29 juni

 

133ste                                                                                                                                                     Maart 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Na dat we weinig winter en veel regen hebben gehad, Begint langzaam het voorjaar in zicht te komen! De toneelclub heeft nog 3 keer een uitvoering in een uitverkocht Buurthuis. De verenigingen hebben het seizoen er bijna weer opzitten, en zijn bezig met de afsluitavonden. Per ingang van 31 Maart word de zomertijd weer ingevoerd, hopelijk mogen we genieten van lang zomers weer.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De uitvoeringen van het toneelstuk was ook dit seizoen weer een groot succes, met elke uitvoering een uitverkochte zaal! Nu kunnen de toneelspelers weer een poosje rustig aan doen en voorbereiden op een nieuw succesvol seizoen!

DARTCLUB:

23 Februari was er een open-darttoernooi , het was een geslaagde avond met 56 deelnemers. In de verliezersronde is 1e geworden Henk Vos en 2e Jarno Scholing. In de winnaarsronde is 1e geworden Rene Doldersum en 2e Erwin Drenthen.

IJSVERENIGING DE RIEG:

Een paar weken geleden hebben wij meegedaan aan de bidonactie van Adviesgroep Mulderij verzekeringen. Hierbij kregen wij een krat met bidons die wij voor de vereniging konden gebruiken. Er was hierbij nog een leuke actie nl Wie het leukste filmpje maakte met de bidons in de hoofdrol kon ook nog eens 150,00 euro winnen.

Dat is natuurlijk altijd mooi, dus aan de slag. Een elfsteden tocht op de ijsbaan, helaas was er geen ijs en werd het een botentocht langs de elfsteden. Kinderen uit de buurt werden opgetrommeld, bootjes her en der weggehaald en de film kon gemaakt worden. Besloten werd om de film in het zwart/wit op te nemen, voor de nostalgische uitstraling en op 13 maart werd ons filmpje bekroond 150,00 euro. We willen de kinderen en cameraman Jeffrey Mager bedanken voor hun inzet. Het geld gaat besteed worden aan een sneeuwschuiver.

C.P.V:

15 April is de laatste avond  van het seizoen. Dit word een muzikale avond met accordeonisten en mondorgels spelers uit Ruinen.

KATEMO:

De meesten van ons zullen er al wel iets over gehoord hebben, maar de autocross is zal niet meer gehouden worden tijdens de feestweek. Dit heeft met heel veel dingen, zoals vergunning, licentie etc.  te maken, daarom is er besloten om op een andere datum te crossen. Dit jaar zal de autocross gehouden worden op zaterdag 6 juli.  De feestweek zelf vindt plaats op 17,18,19 en 20 juli. Dus Katemo gaat 1 dag langer duren……….

Ook zijn we in gesprek met een andere cateraar. De familie Schonewille gaat een nieuwe uitdaging aan met hun nieuwe zaak Marron zij willen hier hun tijd  en energie in steken. We willen hun hierbij  hartelijk bedanken voor de afgelopen jaren, het was altijd TOP voor elkaar.

We houden u op de hoogte………wordt vervolgd

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*Op 2 maart was er weer carnaval in het buurthuis, dit was weer een groot succes!

De kinderen werden s’middags vermaakt door entertainer Erik Volkers. Samen met prinses       Marjolein Smink werden de mooist verkleden uitgezocht. In de onderbouw 1e Leonie Otten, 2e Eliza Botter, 3e Levi Strijker. In de bovenbouw 1e Chantal Mager, 2e Fabienne Wachtmeester. 3e Bracha Wachtmeester. Bij de volwassenen 1e Otto de Bruijn, 2e Ronald Strijker, 3e Jan en Caroline de Jonge. De nieuwe prinses voor 2020 is geworden Nynke de Zwart!

*Op 16 maart was er het benefietconcert Spieren voor Spieren. Deze avond heeft 800 euro opgeleverd voor het goede doel.

*Op 12 april is er een klaverjas avond in het buurthuis, opgave bij Frits Okken en Bart Silverberg.

*27 april is er weer koningsdag in het Buurthuis. Deze morgen begint om 8.45 uur met muzikale begeleiding van Julian de Bazuin. Vanaf 9.30 uur beginnen de spelletjes voor de kinderen, er zal ook een clown aanwezig zijn. Ook kunt u deze dag genieten van heerlijke pannenkoeken en broodjes hamburgers. Vanaf half 13.30 uur kunt u meedoen aan een fietstocht en vanaf 16.00 uur tot +/- 20.00 uur kunt u genieten van muziek, en ook dan is de keuken geopend voor versnaperingen. Deze gehele dag zal er een springkussen staan voor de kinderen!

*Op 30 mei Hemelvaartsdag is er weer de jaarlijkse buurtdag. Noteer dit alvast in uw agenda! Verdere info volgt nog.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

*Aan het zuideropgaande 115 zijn er nieuwe bewoners komen wonen. Tonnie en Gerard Weisbeek. Welkom in de buurt! Namens de redactie.

*Projectgroep bloeiend Nieuw-Moscou heeft op 4 maart een vergadering gehad met samen landschapsbeheer, smederijen en buurtbewoners. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze projectgroep om nog een keer een actie te houden voor het planten van bloemen en struiken. Meld u dan aan bij Henk Dekker. Carstensdijk 52. Email: hemdekker5556@gmail.com of bij Seine de Ruiter. Email: ruiterss@home.nl

*Op 11 mei is er weer rommelmarkt / braderie bij de schuur van Fam. Kikkert.

WIST U DAT:

*Het zuideropgaande een stuk drukker is geworden door de afsluiting van de Riegshoogtendijk en de bermen kapot zijn gereden tot aan Hollandscheveld.

*Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        *20 april oudpapier

                                                      *27 april koningsdag

                                                      *11 mei rommelmarkt

                                                      *21 mei AED herhalingscursus

                                                      *30 mei buurtdag

 

                                 STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

 SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

        GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                    MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 5 mei

 

 

132ste                                                                                                                                                     februari 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Ook in 2019 zit de redactie van het buurtblattie weer helemaal klaar voor de laatste nieuwtjes en roddels van ons buurtie. Wij hopen dat er van alle buurtbewoners weer veel nieuws binnen komt via ons mail adres. Onze oren klapperen weer……. en dat niet alleen van de winterse kou

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De eerste uitvoeringen van de toneelclub hebben weer plaats gevonden en waren ook dit keer weer een groot succes. Zelfs de burgemeester heeft nog een keertje een kleine gastrol gehad. De extra datum in het buurthuis was ook al weer binnen 48 uur uitverkocht. Wij hopen dus dat iedereen die een kaartje heeft voor één van de uitvoeringen want kaarten voor alle datums zijn uitverkocht. Wel kunt u de uitvoering nog zien in de Alke te Alteveer op 23 februari en daar kunt u zo binnen wandelen en hoeft u geen kaarten vooraf te kopen.

SJOELCLUB NIEUWMOSCOU:

Op 12 januari is de sjoelclub weer op locatie geweest, deze keer te gast bij schoonhoven en hebben ze een 8ste plaats gehaald en gingen naar huis met een beker(tje).

DARTCLUB:

zaterdag 23 februari is er weer een open darttoernooi ,opgave bij Seine de Ruiter.

IJSVERENIGING:

Wij hebben weer even lekker kunnen schaatsen op de ijsbaan maar helaas begon het naar een paar dagen al weer te dooien, maar de winter is nog niet voorbij de we houden de schaatsen nog ff uit het vet. Ook de schoolkinderen mochten naar de ijsbaan , een bijzonder leuke gymles!

C.P.V:

In het nieuwe jaar op14 Januari j.l zijn de plattelands dames begonnen met een gezellige middag bloemschikken onder begeleiding van Dicky ter Steege werden er prachtige mooie bloemstukken gemaakt en waren de  32 deelnemende dames versteld van hun eigen kunnen.

Op 18 februari komt Markt Tuit vertellen over “Groot wild in Drenthe”. 18 maart verzorgt Roelien Koekoek een modeshow ,15 april is er een muzikele avond met accordeonisten en mondorgelsspelers.

Nieuw in ons buurthuis!!!!

Op 16 januari zijn we begonnen met een zangkoor in het buurthuis Nieuw-moscou, we zingen liedjes op de muziek van Andre Hazes, Jan Smit en nog meer nederlandse artiesten. We zingen ook duitse en engelse liedjes van o.a Abba. We zijn nog opzoek naar mensen die het leuk vinden om te zingen en lol te maken en af en toe op te treden. Kom eens langs op een repetitieavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. We repeteren elke woensdag . Als je je wilt geven dat kan dat bij Lenie ten Caat  penielenie@me.com .Weet u een leuke naam voor dit koor stuur hem dan op naar dit mail adres en maak kans op een leuk prijsje.

 

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*9 februari is er weer een gezellige muziekavond met medewerking van een regio artiest.

Zaal open vanaf 20.30.

*2 maart is er carnaval, overdag voor de kinderen met medewerking van dansschool Erik en s ávond met medewerking van tour of music

*15 maart is er bingo in het buurthuis

* 16 maart de jaarlijkse actie, spieren voor spieren met medewerking van allemaal regio artiesten. Vanaf 18.00 uur is de zaal open.

 

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Helaas is op 14 december overleden Johannes Smink hij heeft gewoond aan het zuideropgaande 139, wij wensen de familie veel sterkte toe.
 • Arjan Pekel is op 21 december Abraham gezien en weet de mosterd nu ook te vinden

*    Wij hebben nieuwe inwoners in het schoolmeestershuis zuideropgaande 152. Henk en

Alice  Trompetter en Daan Heerspink.

 • De oliebollen actie was eer een groot succes, er zijn ongeveer1400 oliebollen gebakken en zakken vol kniepertie,s en rollegie,s. De bakkers konden genieten van een
 • lekkere bak soep gemaakt door Miranda Doldersum en John de Ruiter. Namens het buurthuis, alle vrijwilligers bedankt.
 • Zaterdag 23 februari is er weer rommelmarkt in de schuur bij de fam Kikkert van 9.00 uur tot 12.00 uur aan het zuideropgaande 82. Er zijn weer veel nieuwe spullen binnen gekomen, o.a:meubels, boeken, gereedschap enz, ook het lichtspel draait weer. Graag tot ziens namens de rommelmarkt commissie. Tel:361878
 • 29 januari j.l was de gemeenteraad bij ons in het buurt huis, er is weer veel besproken zoals de activiteiten in ons buurthuis en de woningbouw, strooi beleid e.d.

 

WIST U DAT:

 • erbij de rommelmarkt schuur aan het Zuideropgaande ook twee containers staan waar u zelf het oud papier in mag brengen.
 • Geert wat moeite had met fietsen naar een optreden van de schorriemories en daarbij in de sloot belande, hij haalde hierbij een nat pak haalde en zijn tweede gehoorapparaat is kwijt geraakt. Hij nu op zoek is naar een grote driewieler.
 • Wij een nieuw raadslid in nieuw moscou hebben, Adrie Vos heeft een plek gekregen in de gemeente belangen als raadslid. Mocht u iets hebben te vragen dan kunt u altijd terecht bij Adrie Vos Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.

.    het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

 

Data om te onthouden:        *9 febr muziekavond

                                               *23 febr darttoernooi

                                               *23 febr rommelmarkt

                                               * 2 maart carnaval

 • *9 maart oudpapier

                                                                       *15 maart bingo

                                               *16 maart spieren voor spieren

                                              

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 16 maart

 

 

 

 

 

            

131ste                                                                                                                                                     december2018

                                                                    BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De sint is weer vertrokken naar Spanje en de kerstman staal al weer te popelen om van uit de noordpool naar ons land te komen. De gezellige kerstsfeer is ook al weer goed te zien in nieuw Moscou, velen hebben het huis en de tuin al weer mooi verlicht. Ook de oliebollenmix wordt weer ingekocht voor de oliebollen actie van ons buurthuis 29 december aanstaande.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

19 januari   26 januari    16 februari     9 maart    23 maart   6 april

CPV:

Wij als leden van de C.V.P zijn op bezoek geweest bij Distrivers ‘Ding Dong” is een onderdeel van Distrivers, waar warme maaltijden gemaakt en bezorgt worden. Het geheel zag er netjes uit en het eten was goed van smaak. Wij delen dit graag met u. meer informatie distrivers Tel 0880031006                  Bestuur C.P.V

 DARTCLUB:

Er is weer een open darttoernooi op 2 februari 2019, opgave bij Seine de Ruiter of in het buurthuis.

IJSVERENIGING:

t’ ís nog steeds dooi, op de iesbaane dus de schaatsen hoeft nog niet ut vet

SJOELCLUB:

de sjoelschijven vliegen nog steeds door het buurthuis

GYMGROEP….

De spieren blijven lekker soepel in het buurthuis

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 29 december is er weer de oliebollen actie in het buurthuis, zie de bestel lijst en lever deze op tijd in.
 • 19 en 26 januari toneel, hiervoor zijn nog kaarten te koop bij Seine de Ruiter en Johan Kleine.
 • 9 februari thema muziek avond
 • 2 maart Carnaval, dus laat je creatieve geest maar vast gaan voor een leuke outfit.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Hallo we willen ons even voorstellen. We zijn sinds 18 september  de nieuwe bewoners van het zuideropgaande 127 Roelof Ziengs en Anja Buisman Na beiden  Abraham en bijna Sarah  te hebben bereikt. Omdat we al vele jaren in de  Hoogeveen hebben gewoond wilden we toch altijd nog heel graag vrij wonen met een beetje land en dieren , inmiddels 2 pony’s 2 katten en een hond rijker zijn we op de goede weg. We hebben tot nu toe nog niet zoveel gezien, maar de kerstmarkt bij de buren gaan we zeker bekijken.

Met vriendelijke groet, Anja En Roelof

 • Ik mut eem wat kwiet !!!!

Smederijen un mooi projekt om oen idee veur elkaar te kriegen en ut kost oe ok nog gien cent. Er waarn weer geweldige ideeen inediend, maor dur waarn maor viemnegtig van de viefhonderd inwoners die de muijte neumen had um eem te stemmen. Das ni echt mooi veur de lui die hier hun tiet in stikt maor ok ni veur de clubs, verenings of oen buurvouwe/ man die ok wat leuks hef bedacht .

Denk daor mar is eem over na , want misschien heb ie volgend jaor wat moois bedacht en giet dat ni deur omdat haj te weinig stemmen had en ie kunt ut in vief minuten doen.

Groeten Jacky

 • Graag wil ik iedereen bedanken voor de hulp en inzet met het planten van de bloemen, kinderen’, ouders, leraar. De actie was een groot succes, vriendelijke groet Henk Dekker
 • 29 januari komt de gemeenteraad op bezoek in nieuw moscou, wilt u daar graag bij aanwezig zijn, het is van 17.00 uur tot 19.00 uur, soep en broodjes worden verzorgt door het buurthuis. Er is een programma gemaakt over allerlei dingen in onze buurt . U moet zich wel even opgeven bij Roelof Woltinge of Seine de Ruiter i.v.b met het bestellen van het eten. En natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden aan de gemeenteraad en wijkagent en smederijen team, kom zo veel mogelijk om nieuw moscou te promoten
 • Op 27 november is Micha geboren, zoon van Wilfred en Henriet Benjamins, wonen aan het zuideropgaande 91, gefeliciteerd namens de redactie
 • Aan de carstendijk 1e zijn nieuw komen te wonen de familie Post, welkom in de buurt .
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

WIST U DAT:

 • Roelof en Dinie al 50 jaar getrouwd zijn
 • Rene Doldersum nu ook weet waar abraham zijn mosterd haalt
 • Ook Caroline de Jonge is 50 jaar geworden. Allemaal van harte met jullie jubileums
 • Jan- henk en Jolanda zijn inmiddels ook verhuisd, van de wagen naar de woning.
 • Ons mail adres buurblattie@outlook.nl is, heel makkelijk voor ons als redactie als u hier al u vermeldingen heen stuurt.
 • De dartclub inmiddels hun score borden in gebruik hebben

Data om te onthouden:       

                                                . 22 december oud papier

                                                . 29 december oliebollen actie

                                                . 19 januari toneel

                                                . 26 januari toneel

                                                . 2 februari open darttoernooi

                                               . 9 februari thema muziekavond

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

 

Iets te melden in ons buurtblattie???

 kopie inleveren voor 26 jan !!!!!

Graag via ons mail

wij van redactie wensen iedereen een veilige jaarwisseling en een heel goed 2019 toe!

 

 

130ste                                                                                                                                                     November 2018

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Er is weer flink geknutseld in de herfst vakantie de kinderen hebben weer mooie lampions gemaakt We verwachten de kinderen op 10 november want de 11 de valt op zondag..

 

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

Afgelopen keer stond in het Buurtblattie vermeld dat we dit seizoen Albert & Albert op het toneel zouden brengen. Dat was ook de bedoeling, maar.. Na 4 keer lezen met elkaar hebben we elkaar de vraag gesteld:  is dit wel wat voor ons? Het antwoord was nee, dit is niet Plat op Pad en we zullen ons publiek en zeker onszelf niet gaan teleurstellen! Op 26 september hebben we daarom besloten om wat anders te zoeken. We dachten dat dit een heel kluif zou worden, omdat we al zoveel stukken hebben gehad. Maar niks was minder waar, want 1 van onze spelers heeft een hele verzameling boekjes op zolder liggen en binnen 5 minuten hadden we een nieuw stuk! ‘’VREEMDE LOGE’S,, word het toneelstuk van dit seizoen!

We zijn blij dat we ook kritisch kunnen zijn naar ons zelf toe, en kunnen zeggen dit word hem toch niet. Het is en blijft best moeilijk omdat je elk jaar het beter wilt doen dan de afgelopen jaren, ook al weten we dat, dat ook niet kan. Maar ook dit jaar gaan we weer ons stinkende best doen met de ‘VREEMDE LOGE’S  in huis, en samen met jullie het publiek gaan we er weer gezellige avonden van maken! En oja, nog 1 ding: vreemd zijn de Loge’s!!

DARTCLUB:

Op 20 oktober was er weer een open-dartoernooi, er deden 28 deelnemers mee. 1e van de winnaarsronde was Erwin Drenthen, 1e bij de verliezersronde was Jarnick de Ruiter.

IJSVERENIGING:

U (alleen de mensen die dit nog niet hebben gedaan) heeft een envelop ontvangen van de ijsvereniging me teen machtigingskaart om de contributie automatisch te betalen. Dit omdat het voor ons verschrikkelijk veel tijd kost om alle leden bij langs te gaan. We hebben de contributie ook aangepast, dit is nu 10 euro per huisadres. Ongeacht het aantal gezinsleden en de leeftijd. We willen dat u wijzigingen in uw gezin doorgeeft, omdat kinderen nog steeds een ledenkaart nodig zijn. Dit kunt u doen door een email te sturen naar: ijsverenigingderieg@hotmail.nl of doe een briefje in de bus bij 1 van de bestuursleden. Wanneer u niet meer schaatst kunt u donateur worden van de ijsvereniging, de kosten hiervan zijn 5,- euro. We vragen u om de machtiging z.s.m. in te vullen, wanneer u dit om wat voor reden liever niet wil doen, dan mag u het altijd nog contant blijven betalen.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 16 november is er weer een gezellig bingo. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30.
 • 24 november is er weer een gezellig feestavond met medewerking van een liveband.
 • 3 December komt sinterklaas weer in ons buurthuis, de kinderen hebben een briefje mee gekregen van school om zich op te geven. Maar ook niet schoolgaande kinderen zijn welkom deze middag. Kosten 6.- euro per cadeau. Opgave kan bij school of bij Monique Drenthen en Marian de Bruijn.
 • 14 december is er kerst-bingo met mooie prijzen! Aanvang 20.00 uur.

 GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Wij willen ons even voorstellen. Sinds 18 juli zijn wij de nieuwe bewoners van carstensdijk nr. 4 (oprit tegenover de Baander). Wij zijn Anton en Marjon van Steeg. Wij vinden het erg leuk om het buurtblattie te mogen ontvangen! Ook hebben wij de rommelmarkt bij Kikkert al bezocht. Wij hopen in de toekomst meer activiteiten te bezoeken!
 • Op 3 oktober is Henk Fik 60 jaar geworden, als nog van harte namens de redactie.
 • Op 25 oktober zijn Fabian en Rolanda Smit-Hoogeveen ouders geworden van Maud-Anna, wonend aan de carstensdijk.
 • Zondagmorgen 11 november neemt Ds. Kramer afscheid van de gereformeerde gemeente te Hollandscheveld. Vanaf 2014 was hij predikant van deze gemeente.
 • Zaterdag 24 november is er weer de rommelmarkt in de schuur van de Familie Kikkert aan het zuideropgaande 81. Van 9.00 uur tot 12.00 uur t.b.v de geref. Kerk Hollandscheveld. Er zijn weer leuke spullen binnengekomen! Meubels tot aan met speelgoed, ook draait er deze morgen weer het lichtspel waar leuke prijzen mee te winnen zijn!
 • Op 27 november zijn Hendrik-jan en Anna Post 50 jaar getrouwd! Namens de redactie alvast van harte.
 • Om het voor de oudpapier ophalers en onszelf makkelijker te maken willen we kliko’s aanschaffen om het oudpapier in te zamelen. Lijkt het je ook handig om een container te hebben stuur dan even een bericht. LET OP dit kan alleen waar ze met vuilnisauto’s langskomen om het papier op te halen. De kosten voor een nieuwe container max 50 euro en een tweedehands max 25 euro. Prijs is afhankelijk van de aantal geïnteresseerden. Mvg Jannet Mulder  0613003438

WIST U DAT:

 • Marcel dekker heeft op 5 oktober zijn diploma Docent Scheikunde in ontvangst mogen nemen. Hij was al docent Biologie en is dus nu Multi-inzetbaar in het onderwijs.
 • Er zijn met de smederijen-verkiezingen, 3 ideeën door gegaan. Namelijk: Scoreborden voor de dartclub , de buurtdag en hutten bouwen.
 • De buurtkinderen bloemen hebben geplant bij vele buurtbewoners, die aangeboden werden door Henk Dekker. Dit om meer vlinders, Bijen etc aan te trekken en om onze buurt te kleuren.
 • Er dit jaar weer kerstmarkt is bij Camping vd. Wetering. Dit op  14, 15 en 16 december.
 • Wij van de redactie graag vermeldingen voor het buurtblattie via de mail ontvangen, dit maakt het voor ons een stuk makkelijker!
 • Het nummer van Naoberhulp is 0623406640

Data om te onthouden:       

. 16 nov bingo

. 24 nov rommelmarkt         

. 24 nov live-band

. 3 dec sinterklaas

. 17 nov oudpapier

. 14 dec kerstbingo

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

Emailadres: buurtblattie@outlook.com

  kopie inleveren voor 8 December !!!!!

 

129ste                                                                                                                                                     september 2018

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Een snik hete zomer hebben wij weer achter ons, op het moment dat wij het buurtblattie maken regent het weer. De werkzaamheden zijn weer in volle gang en ook de schoolkinderen moeten weer aan de bak. Clubs en verenigingen in ons buurthuis gaan weer van start. Kortom de R zit weer in de maand .

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De eerste datum van de eerste uitvoering zal zijn op 19 januari 2019, andere datums zullen wij vermelden in het volgende buurtblattie.

De ledenvergadering is inmiddels geweest, donderdag 20 september beginnen ze weer met schieten, nieuwe leden zijn welkom en kunnen deze avond gewoon binnen komen wandelen .

DARTCLUB:

Op 25 september  om 20.00 uur gaat de dartclub weer van start, nieuwe leden zijn welkom  of contact op nemen met Seine de Ruiter. Tel: 0528 362189 of 0628947835

IJSVERENIGING:

gien ies te bekennen op moment!!!!

CPV NIEUW MOSCOU:

Het programma voor 2018-2019

17 september Suzanne Groote mag de spits afbijten. Een avond met een bijbels thema.

15 oktober een informatie avond over “Hulphonden”

6 november Excursie naar Distrivers in Hoogeveen van 14.30 uur tot 17.30. vertrek bij buurthuis om 14.00 uur.

19 november Alja Kiers en Diana Huizing vertellen bijzonderheden over ons Drentse dialect.

17 december kerstviering met kerstbuffet {verzorgt door eigen leden}

21 januari Dicky ter Steege gaat met ons bloemschikken.

18 februari Mark Tuit over “groot wild in Drenthe”.

18 maart Roelien Koekoek verzorgt een modeshow

15 april een muzikale avond met accordeonisten en mondorgelspelers uit Ruinen.

SJOELCLUB:

De sjoelclub is inmiddels weer begonnen met competitie.

GYMGROEP….

Heb je ook het gevoel dat je wel eens wat aan je conditie wil gaan doen? Wil je ook wel gewoon met een groepje gezellig buikspieren trainen? Of lijkt het je wel leuk om verschillende spier oefeningen te doen?

We zijn op maandagmorgen op een leuke manier gezellig bezig om veel spieren extra te bewegen.

Lijkt het jou ook leuk? Kom gewoon eens langs in het buurthuis en doe een keertje mee!

Vanaf maandag 1 oktober starten we weer. ‘s morgens om 9.00 uur tot 10.00 uur.

Heb je vragen, bel mij gerust. Groetjes Fabi Mager (361285

 DANSLESSEN:

Wilt  u graag leren stijldansen of kunt u dansen, we dansen om de twee weken en gaan weer van start op 1 oktober. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Seine de Ruiter.

FILMAVOND   “ Een jaar Nieuw Moscou in beeld..”.

Het filmen is klaar!

In Juli 2017 zijn we begonnen met de eerste opnames voor het maken van een film over Nieuw Moscou. Er is veel gebeurd na de start van de film.

Buurtbewoners zijn gefilmd, Schoolkinderen,  activiteiten zijn gefilmd, en zelfs met de drone zijn er beelden gemaakt. Ook zijn er leuke spontane filmpjes gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Jullie ook?

28 September a.s. kan iedereen het resultaat bekijken. Iedereen is van harte uitgenodigd.

De film zal beginnen te draaien om 19.30 uur, zaal is open om 19.00 uur. Entree is gratis…

Wij hopen op een gezellige leuke filmavond!

Groetjes Marjolein Smink en Fabi Mager

KATEMO:

Katemo 2018 is alweer enkele weken achter de rug en iedereen is weer aan het werk of naar school. We hoefden ons dit jaar geen zorgen te maken over het weer , die was top. Soms erg warm, maar dat mocht de pret niet drukken en de activiteiten  waren er op aangepast. Zelfs de lossing werd opnieuw uitgegraven, zodat er een duik genomen kon worden, een glijbaan was ook aanwezig.

De workshops glasetsen, cupcakes, slijm maken, vogelhuisje timmeren en nagels lakken  vielen goed in de smaak. Bij de kinderbingo waren leuke prijzen te winnen en avonds bij de bingo ging buurtgenoot Fabi er met een hangstoel vandoor waarbij haar man een paar dagen later de opmerking maakte “Nou dut ze helemaole niks meer !!!

Donderdag was het speldag, middags een spellenparcours voor de kinderen met o.a een waterdoorgeefspel, levend water sjoelen, op een water lopen en schieten met een echte pijl en boog. De vijfkamp avonds stond natuurlijk ook in het teken van water, de teams moesten ook levend sjoelen, pallet hoog houden en de ton vullen met zoveel mogelijk water en de skippy slang  moest over de streep. Een spel werd niet gespeeld, omdat deze niet uitvoerbaar was. De playbackshow was het sluitstuk van de competitie. Jacky werd ook nog even in het zonnetje gezet, omdat ze in november 25jaar  bij Katemo is, zij kreeg een leuke speech te horen van de voorzitter en een prachtig boeket bloemen.

Vrijdag waren er bijna 100 fietsers die de extreme warmte geen probleem vonden en de tocht voerde ons door het mooie Zuidwolde. De band 5th Wheel zorgde voor een mooi stukje muziek en daarbij liep het luchtvochtgehalte hoog op.

Hoewel het lang onduidelijk was of de autocross door kon gaan, werd er toch groen licht gegeven. Ruim 100 rijders verschenen weer aan de start en er waren gelukkig geen incidenten. Alleen het weer gooide bij de superfinale roet in het eten en werd er besloten deze race niet te rijden. Na de prijsuitreiking ging iedereen naar huis om zich gereed te maken voor de laatste feestavond onder leiding van Tour of Music. Rick Prijs trad ook nog op en het bleef nog lang gezellig.

We willen iedereen die ons feest weer tot een superfeest heeft gemaakt Hartelijk Dank zeggen , want zonder uw steun in welke vorm dan ook,  kunnen wij niet .

Uitslag Vijfkamp, 1. De Ruiters. 2. De Hollandschevelders.3. Young ones, Lekker Belangrijk en Karkdiekie. 4. Nieuw Moscou.5. ITB. 6. Plat op Pad.

Uitslag autocross, Standaard klasse 1. Ronald Pol. 2. Rienk Zomer.3. Johan Scholing. 4. Patrick Koekoek.5. Michael Hoorn.6. Sander Broersma. 7. Joey Hilberdink.

Katemo klasse, 1. Kevin Hagen.2. Jurgen Lubbinge.3. Jarno Scholing.4. Damian Koops.5. Roy Warmels.6. Ricardo Buisman.

Dames klasse,1. Charetha Okken.2. Karin Botter.3. Karin Engels.4. Anne Mondeel.5. Jolanda Profijt.6. Claudia Teunis

Toerwagen, 1. Jeroen Bruins. 2. Sander Fieten.3. Dennis Heijnen.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 22 september is er de jaarlijkse burendag, deze dag houden wij een rommelmarkt van 10.00 uur tot 13.00 uur, ook het rad van Geert zal weer draaien. De hamburger en pannenkoeken kraam mag deze dag natuurlijk niet ontbreken. Wilt u op de markt staat dan kunt u dit doorgeven aan Seine de Ruiter.
 • 28 september filmavond
 • 29 september is er weer een spooktocht aanvang19.30 en vertrek om 20.00 uur en opgave is bij Monique Drenten of bij Seine de Ruiter.
 • 20 oktober is er een open darttoernooi
 • De smederijen verkiezingsavond is op 26 oktober, buurtbewoners dien zoveel mogelijk voor deze datum ideeën in te dienen bij één van de bestuursleden van de smederijen .

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Op 6 juni is er een zoon geboren bij de familie Kamphof
 • John en Claudia de Ruiter aan de Carstensdijk hebben een zoon met de naam “Jack”gekregen op 26 juni.
 • Jelmer en Melissa Warmels hebben op 27 juni ook een zoon gekregen met de naam Julian
 • Alwin en Elma de Ruiter hebben op 8 augustus een dochter gekregen, wonen aan het jan wintersdijkje.
 • Erik en Francella, lauren en Eliza Botter zijn 22 augustus trotse ouders en grote zussen geworden van dochter\zusje Avelin. Alle jonge ouders van harte met jullie kleine spruit namens de redactie.
 • Marco en patricia van de Wal zijn op 7 juli in het huwelijksboot gestapt, veel geluk samen.
 • Harry en Henriët ter Steege waren op 3 september 25 jaar getrouwd , van harte met dit zilveren huwelijk .
 • Alex Oosterveld heeft op 20 augustus abraham gezien, welkom bij de club van de 50 plussers
 • Op 25 augustus waren Willy en Frits Okken 40 jaar getrouwd, van harte Namens de redactie.
 • Henk en Elly Dekker waren op 8 september 40 jaar getrouwd, ook jullie van harte met jullie robijnen huwelijk .
 • Ook hebben we nieuwe inwoners , de Familie Guigelaar zijn komen wonen aan de riegshoogtendijk, welkom in onze buurt .

Namens de Familie Bruinenberg dit bericht,

Graag willen we iedereen uit de buurt bedanken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van onze zoon en broer Luuk. Fijn om te merken, dat we in een hechte buurt zijn komen wonen!

Familie Bruinenberg

WIST U DAT:

 • Willy Okken de 60 jaar inmiddels ook is gepasseerd, dit stond vermeld op een groot spandoek
 • Jan en Mannie de Groot aan de andere kant van de Sloot gaan wonen{ schuinesloot} maar zo Mannie zegt “weij blieft wel beij moscou heur’n }
 • Timo via marktplaats 3 hele dure straatklinkers heeft gekocht?
 • Ronald kroezen en Twan de Bruyn winnaars zijn geworden met pannelat vissen, ook dit jaar weer een groot succes met 70 vissers
 • Pannelat vissen niet zonder gevaar is, dat Tom ter Steege deze dag zijn teen heeft gebroken.
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:       

                                                . 22 sept rommelmarkt

                                                . 28 sept filmavond

                                                . 29 sept spooktocht

                                                . 13 okt oudpaier

                                                . 20 okt open darttoernooi

                                               . 26 okt smederijen verkiezing

                                                

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

 

Iets te melden in ons buurtblattie???

kopie inleveren voor 27 oktober!!!!!

Graag via ons mail adres: buurtblattie@outlook.com

 

128ste                                                                                                                                                     juni 2018

                                                                  BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Er kan weer flink feest gevierd worden in onze buurt , zo hier en daar hangt de vlag weer uit met schooltas, namens de redactie alle studenten gefeliciteerd en die niet geslaagd zijn heel veel succes met het herexamen.

KATEMO:

Katemo 25 t/ 28 juli 2018

Het programma is in grote lijnen rond, behalve de vergunning nog niet. En de puntjes moeten er nog opgezet worden, maar dat komt vast goed.

Binnenkort komen Janine en Martine weer aan de deur voor kaartjes, zorgt u ervoor dat u contant geld in huis hebt !!

Op  woensdagmiddag hebben we verschillende workshops voor de kinderen.

Maar eerst zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen bij de Kinderbingo !!!

Avonds is er de grote mensen bingo met verloting. Donderdag is een sportieve dag zowel voor de kinderen als de volwassenen, middags is er een spellenparcours voor de kinderen en avonds gaan de bekende teams weer strijden in de vijfkamp met playbackshow.

We hopen natuurlijk dat het WEER ons dit jaar eens gunstig gezind is tijdens de fietstocht op vrijdag. Vanaf half 10 is de start geopend. Avonds kunnen de voetjes van de vloer met de band 5TH WEEL. Zaterdag is de dag van de cross, heel veel plaatselijke rijders maken dan hun opwachting, ook de dames zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd. Na de prijsuitreiking is het douchen, eten en hup weer naar de tent,  waar Tour of Music met een plaatselijke artiest “ONS FEEST” afsluit.

Er worden nog briefjes uitgedeeld voor opgave aan de workshops en het spellenparcours, je kunt je ook opgeven bij Jacky via de app 06 42179788 . mochten er nog teams zijn die ook mee willen doen aan de vijfkamp ( minimum leeftijd 14 jaar ) geef je dan op bij Jacky of kom op de captensavond, deze wordt gehouden bij Jacky om 19.30.

We gaan er met u weer een mooi “ONS FEEST “van maken………

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • Op 18 juli kunnen de kinderen weer hutten bouwen, zie bijlage.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Graag wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling, bezoekjes en vele kaarten die ik tijdens het verblijf in het ziekenhuis en weidesteyn heb mogen ontvangen, nu ik weer thuis ben, kom gerust eens langs voor een praatje, buurtgenoten…bedankt. Willem Metselaar
 • Fietstocht rond Hoogeveen.
 • Maak kennis met de mooie en unieke recreatiebedrijven in onze gemeente. De TROP (toeristisch recreatief ondernemers platform) heeft enkele recreatieve bedrijven bereid gevonden in het hoogseizoen hun bedrijven voor de inwoners van Hoogeveen en omstreken open te stellen. Je krijgt een kaart bij de start waarop je alle deelnemende bedrijven kan vinden en je mag je eigen route bepalen langs de deelnemend bedrijven.
 • De Talloze kilometers fietsgelegenheid in onze gemeente laten je genieten van ons in het verleden door onze ouders gemaakt landschap en de natuur. De kaart laat je de vele unieke recreatiebedrijven die onze omgeving kent zien en misschien fiets je zo langs nog veel meer mooie plekken waarvan je het bestaan misschien niet wist. Stap zaterdag 21 en zondag 22 juli op de fiets en voel de wind in je haren! Laat je verrassen op de bedrijven. Op elk van de bedrijven is er voor jong en oud een activiteit te doen. Door het invullen van de vragenlijst die je krijgt bij het begin van de route maak je kans op een leuke prijs. Je kunt de route bij elk van de deelnemende bedrijven oppakken, dus altijd bij jou in de buurt. Voor de inwoners van Nieuw Moscou is de start bij Minicamping Hendriks wijkje. De fietstocht is beide dagen tussen 10.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag. Je krijgt een kaart bij de start. Voor elke deelnemer van de rit is er een leuk aandenken. Kijk voor verdere informatie op verblijfindrenthe.nl Daar kun je oast een kijkje nemen.
 • op 16 mei heeft Henk Hilberdink abraham gezien, hij is 50 jaar geworden
 • Sylvia Havers is op 25 mei 50 jaar geworden en heeft sara gezien.
 • Janny Faken was ook op 25 mei jarig en is 65 jaar geworden.
 • Op 31 mei hebben Bart en Jorieke van de Wetering een zoon gekregen , broer Job was ook blij met zijn kleine broertje Niek.
 • Jan en Coby van de Wetering waren op 6 juni 40 jaar getrouwd.

Wij van de redactie willen iedereen feliciteren met jullie jubileums.

 • Helaas in deze zelfde tijd was er ook een heel trieste gebeurtenis, op 31 mei is op 14 jarige leeftijd overleden Luuk Bruinenberg, wij wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

WIST U DAT:

 • er vanaf 6 mei aan de carstendijk1a een groot franse driekleurig hangoor konijn word vermist, wie heeft dit konijn gezien of gevonden, weet u meer dan graag contact opnemen met katja tel: 0654311058
 • er op 27 juni om 20,00 uur een informatie is over de woningbouw aan de Barsweg. op deze avond kunt u ook aangeven wat u wensen zijn voor deze woningen. Iedereen word dan ook van harte uitgenodigd deze avond. Voor info kunt u bellen naar Roelof Woltinge.
 • De buurt dag weer een zeer geslaagde dag was en ook de nieuwe buurtbewoners goed ingeburgerd zijn.
 • Wij weer twee korfbalteams zoeken voor de feestweek hollandscheveld, je kunt je opgeven bij Seine of Miranda doldersum.
 • Er 4 augustus weer pannelatvissen is bij Seine, opgave graag voor 3 augustus
 • Boer Hans Botter zo,n snelle trekker heeft dat hij door de politie werd gedwongen te stoppen en voor de snelheid een boette kreeg, hij is er nou nog ziek van
 • Het buurtblattie inmiddels een buurtkrantie is geworden en wij hier heel blij mee zijn!!!
 • er 30 juni de vijfde anker wandeltocht is, voor meer info zie posters in het buurthuis, of bel 0621999292 Albert Lok
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:       

                                                . 14 juli oudpapier

                                                . 18 juli hutten bouwen

                                                . 25 t/m 28 juli katemo

                                             

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

Iets te melden in ons buurtblattie???

 kopie inleveren voor 8 september !!!!!

 WIJ VAN DE REDACTIE WENSEN IEDEREEN EEN                ZONNIGE EN FIJNE VAKANTIE TOE !!!!