SINTERKLAAS IS OOK AANGEKOMEN IN NIEUW MOSCOU

Waar in vele dorpen Sinterklaas al lang zijn intrede had gedaan was het in Nieuw Mosocu nog niet zover. De kinderen hadden al het geduld en konden zich wel vermaken met de sinterklaas intochten in de omliggende dorpen.

Toch in je eigen dorp Sinterklaas te mogen ontvangen is het allermooist!

Maandagmiddag na schooltijd was het zover voor de kinderen in Nieuw Mosocu.

Alle kinderen werden door de pieten uit school gehaald. Met grote bombarie en gerommel stuiterden de twee pieten het schoolplein op om de kinderen naar het buurthuis te brengen. Daar brak het feest gelijk los. Pepernoten, lekker wat drinken, het stond allemaal klaar.

Er miste echter toch nog wat….

Sinterklaas!!

De pieten waren Sinterklaas vergeten. Gelukkig had Loonbedrijf Smink 2 zwarte pieten en Sinterklaas zien lopen in Nieuw Moscou. Gauw is er een tuinstoel op de dieplader gezet en zo kon Sinterklaas toch nog op tijd met zijn pieten in het buurthuis zijn.

Eenmaal binnen werd Sinterklaas goed toegezongen door de kinderen. Wat een enthousiasme!. Samen met Sinterklaas leuke spelletjes gedaan, een dansje geleerd, zaklopen, puzzels oplossen en klimmen en klauteren in de klimrekken.

Tikkertje met de pieten, lekker rennen, dansen op de muziek, kortom; vertier voor ieder kind.

Sinterklaas vermaakte hem best. Hij liep trots tussen de spelende kinderen heen. Zo af en toe even op de foto of even een gesprekje met een kind.

Na de spelletjes was het tijd voor het aangeleerde dansje te laten zien aan Sinterklaas. Een enthousiast resultaat!

Sinterklaas genoot met volle teugen en kon de kinderen heel blij maken met zakken vol kadootjes. Voor elk kind zat er wat tussen.

Wat een plezier in het buurthuis in Nieuw Moscou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *