FILMAVOND  “EEN JAAR NIEUW MOSCOU IN BEELD” GROOT SUCCES

Een jaar lang is er gefilmd in Nieuw Moscou om de geschiedenis van vandaag vast te leggen voor de toekomst.

Het idee kwam in stand door enkele buurtbewoners. Deze personen hebben hun idee ingediend bij de smederijen verkiezing van 2017 in Nieuw Moscou.

Het idee mocht gerealiseerd worden en dat is afgelopen vrijdag gebeurd in het buurthuis Nieuw Moscou.

Volgeladen was het buurthuis. Iedereen was benieuwd naar de opname’s van het afgelopen jaar. Een jaar met veel variatie. Droogte, Sneeuw, de wolf, geboorte van de drielingkalfjes bij Hans Botter,schaatsen op de ijsbaan, feesten en alle verenigingen zijn in beeld gebracht.

Ook op school is er gefilmd. Kinderen zijn goed in beeld gebracht zodat ze later, wanneer ze zelf groot zijn, met veel plezier op terug kunnen kijken.

Zo af en toe kwamen er wat oude beelden terug. Hoe zag het er vroeger uit…en hoe nu. Ook van de ijsbaan een prachtig filmpje van twee kinderen die het hoogste woord hebben en die nu al weer heel anders in het leven staan.

Mensen werden geïnterviewd, kregen de vraag hoe Nieuw Moscou er over 20 jaar uit zal zien.

De volwassenen hebben het idee dat het wat voller gebouwd wordt, de kinderen denken dat het  over 20 jaar een verlaten grijs en zwart gat is. Gelukkig dachten ook nog enkele kinderen dat er toch wel een supermarkt in de weilanden komt of een subtropisch zwemparadijs met een grote glijbaan.

De geschiedenis van Nieuw Moscou staat op film. Over 20 jaar kijkt men met een heel andere blik naar deze mooie opname’s.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *