SKIPPYBALLEN TIJDENS KONINGSFEEST IN NIEUW MOSCOU

Dat een aantal skippyballen op het grasveld om het buurthuis in Nieuw Moscou voor een hele dag plezier heeft gezorgd kon de organisatie van te voren niet bedenken. Een aantal skippyballen op het veld en de kinderen hadden plezier voor tien.

Ook tijdens de skippyballenwedstrijd waren jong en oud die streden om een eerste plaats.

De dag in Nieuw Moscou begon rond de klok van 9 uur met Juliana de Bazuin. Een mooi stuk muziek en natuurlijk het gezamenlijk zingen van het “Wilhelmus”.

Heel Nieuw Moscou stond te genieten van de mooie muziek.

De kinderen uit Nieuw Moscou hebben geoefend in de vakantie met de koningsdagdans.

Een gezellige dans van Kinderen voor Kinderen. Alle kinderen dansten er flink op los. Helemaal in oranje kleding.

Daarna was het tijd voor het openen van de vrijmarkt. Alle kramen stonden al ingericht en de verkoop kon van start gaan. De geur van de pannekoeken werd al verspreid en ook de hamburgers werden al vroeg in de ochtend gebakken.

Het buurthuis stond goed vol met kraampjes. Zelfs bij de buitendeur was er nog een kraampje gestalt. Een grote opkomst voor de vrijmarkt. Gelukkig binnen want buiten was het koud.

Er stonden kinderen die kniepertjes verkochten, kinderen die hun eigen speelgoed verkochten, je kon meedoen met een vakkenspel, er werden grote knuffels verkocht, kinderen die cupcakes gebakken hadden, mensen met rommeltjes, boeken en van alles wat.

Kortom een markt met volop keuze.

Met een springkussen van het activiteitencommissie t’hoekie was er genoeg te doen voor de kinderen.

Het rad van Geert draaide de hele ochtend door. Taarten, gevulde bloembakken, het viel goed in smaak. De loten t.b.v. Het buurthuis werden goed verkocht.

De hamburgersbakkers; Harrie ter Steege en Dennis de Jonge hadden het er druk mee. Vele buiken werden gevuld met een broodje hamburger. Maar ook de dames; Jantje Tichelaar, Hilda Otten en Fie Koops zorgden voor heerlijke pannekoeken. Met of zonder spek.

De skippyballenrace werd gestart om 10.30 uur. Kinderen met veel plezier zien springen op een skippybal, of rollebollen omdat het niet goed gaat, het was een mooi gezicht.

Bij de skippyballenrace was Maritt Smink de snelste bij de bovenbouw, bij de onderbouw was dit Lieke Schonewille.

De jaarlijkse stoelendans was uiteraard ook een activiteit op het programma in het buurthuis. Elk jaar weer strijden er kinderen en volwassenen om de jaarlijkse titel toegewezen te krijgen.

Stopt de muziek, dan zo snel mogelijk naar een hoepel, wie blijft er dan over? De kampioen van Nieuw Moscou is dit jaar Simon Smink bij de volwassenen en bij de kinderen bleven er twee over.

Chantal Mager en Denfie Drenthen mogen zich kampioen bij de kinderen noemen.

Naast al deze activiteiten was er voor de kinderen een mogelijkheid om een kleurplaat in te kleuren en in te leveren. Na een dag dat alle tekeningen gepronkt hebben in het buurthuis is aan het einde van de dag de prijsuitreiking geweest. Alle kinderen werden beloond met een mooie prijs.

Smiddags was het de beurt voor de drive inn. Gezellige muziek verzorgd door JanHenk Moman  zorgde voor een boel gezelligheid.

Het bestuur van Buurthuis Nieuw Moscou kan terug kijken op een zeer geslaagde koningsdag.

Op naar het buurtfeest van Nieuw Moscou. Burendag 2017.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *