Carnaval in “Mollebulte” weer groots gevierd

Iedereen heeft er lang op gewacht, na de beide corona jaren het weinig of niet gevierd te hebben kon dit jaar Nieuw Moscou weer omgetoverd worden tot het carnavalsdorp “Mollebulte”.

Dit jaar begon het feest al op de vrijdagavond voor de 12-16 jarigen. Speciaal voor deze leeftijd werd het spel “de Alleskunner” gespeeld. De tieners kwamen verkleed naar het buurthuis en speelden fanatiek mee met de verschillende soorten spelletjes die bedacht waren. Het werd een gezellige avond met ook nog een aantal prijswinnaars.

Faye Albertoe heeft de eerste editie van de alleskunner gewonnen.

En de best verklede tieners waren: Zoë Kuiper en Sophie Benjamins

Zaterdagmiddag is het de beurt voor de jongste carnavalvierders in “Mollebulte”. De jongsten werden bezig gehouden door Rachelle, zij kreeg de kinderen zover dat ze met z’n allen de polonaise deden en gezellig feest vierden. Zelfs met z’n allen in de woonboot stappen is gelukt. Dit zit er al vroeg in bij de jongste carnavalvierders. De kinderen waren zo leuk verkleed. Zo liepen er verschillende soldaten rond, cowboys, hondjes, ninja’s, pipo’s, prinsesjes, flower power meisjes, en vele andere verklede kinderen.

Het plezier spatte er van af! De prijsuitreiking is altijd een spannend moment. Het was prins carnaval die dit jaar de uitreiking deed. Jarnick de Ruiter was dit jaar Prins Carnaval en deelde trots zijn prijzen uit.

Voor de onderbouw was de 1e plaats voor James Vos. James was verkleed als een cowboy. De 2e plaats was voor Lauren de Ruiter. Lauren was de vrolijke Mega mindy. En de 3e prijs was voor Daley Plat. Daley kon moeilijk lopen, ze had een rollator mee. De kleine meid was als oud vrouwtje verkleed.

De bovenbouw was ook niet eenvoudig om hier een keus te maken. Iedereen had zo goed zijn /haar best gedaan. Toch heeft prins Carnaval een keus gemaakt en in deze categorie was op de 1e plaats Fayen Zomer geëindigd. Fayen was verkleed als piratenvrouw.

De 2e plaats was voor Elynn Drost. Elynn werd je een beetje bang van hoe eng ze was. Ze was verkleed als Creepy meisje. De derde plaats was voor Phillis Kamstra. Phillis was verkleed als indiaan.

Het was een gezellige middag waarbij de kinderen veel plezier gehad hebben.

De volwassenen waren s’avonds aan de beurt. En zoals bij de kleine kinderen zo was het bij de volwassenen het ook. Plezier, gezelligheid met elkaar, dat is waar het om draait. Het was een volle boel in het buurthuis. Iedereen is verkleed en heeft echt werkelijk alles uit de kast getrokken om er zo leuk mogelijk uit te zien.

Er liep van alles rond. Zo zijn er holbewoners gespot. Die zijn voor heel even uit hun hol gekropen om een drankje samen met de buurtgenoten te nuttigen. Ze zijn nu waarschijnlijk weer in hun winterslaap. Kapitein Iglo probeerde zijn vissticks te verkopen en de duivelsvrouwtje gedraagde zich lief en vriendelijk.  Jongens in trainingspakken en een groepje uit de oosterse landen. Er liep een dokter rond in de zaal die alles onder controle hield en de pipo’s maakten de mensen wel vrolijk .

Ze stapten allemaal de woonboot in. Want iets wat jong is geleerd is oud gedaan. Het blijft er in en iedereen vind het maar wat gezellig.

Aan het einde van de avond kwam ook hier de prijsuitreiking.

De allerbeste van dit jaar was Rick Snippe. Rick had zich in een sneeuwwitje jurk gehesen en gedroeg zich de hele avond ook als sneeuwwitje. Hij werd behandeld als een prinsesje maar sneeuwwitje met een glas bier in de hand komt niet in de sprookjesboeken voor. Prins Carnaval vond hem toch wel het grappigste van de avond.

De tweede plaats was voor Richard Everts. Richard had zich zelf omgetoverd tot THE JOKER. En die zag er goed uit. Een welverdiende 2e plaats.

De derde plaats was voor travestiet Guus Vos. Guus had zich ook in een jurk gehezen. Menig vrouw zou jaloers zijn op zijn taille. Die jurk zat als gegoten en je snapt niet hoe Guus op de fiets weer naar huis is gegaan.

Prins Carnaval moest aan het einde van de avond zijn muts en cape overdragen naar de Prins voor volgend jaar.

Dit is geworden;  Gertjan Hamstra. Gertjan heeft een vol jaar de tijd om zich voor te bereiden op deze bijzondere taak.

Het was weer een gezellig geslaagd carnavalsweekend!