Ouderwetse gezelligheid op burendag in Nieuw Moscou

Wat was het genieten voor buurtschap Nieuw Moscou om eindelijk weer de inmiddels vertrouwde bekende burendag te organiseren. Voor jong en oud plezier de hele dag door.

De burendag wordt mede mogelijk gemaakt door de smederijen van Hoogeveen.

De dauwtrappers waren al vroeg op pad om Nieuw Moscou wakker te maken en te genieten van de natuur. Om 7 uur s’ochtends vertrokken er zo’n 35 deelnemers om de tocht van ruim 10 km te troseren. Niet over de gewone paden, nee, door de bos, door het hoge gras en langs menig slootjes.

Bij terugkomst in het buurthuis stond er voor een ieder een heerlijk ontbijt klaar. Genieten met de buurt.

De oldtimer tocht is inmiddels ook uitgegroeid tot een leuk evenement op zich. Van meerdere hoeken komen de traktoren, auto’s, brommers, solex, om mee te doen met deze tocht. Er reden zelfs 2 huifkarren mee. Allebei gevuld met kinderen of ouders die op deze manier toch mee kunnen genieten van de leuke tocht. Dit jaar was er ook een kar met oudere mensen. Mensen die wat ouder zijn werden in de speciale “zonnebloem”kar gezet.

De tocht toerde door het mooiste onderste puntje van Drenthe en het bovenste stukje van Overijsel.  Er deden zo’n  40 voertuigen mee  met deze tocht. Er kon ook gefietst worden. Er waren toch nog zo’n  30 mensen  op de fiets gestapt. Een mooie fietstocht met veel wind.

Weer aangekomen bij het buurthuis stonden voor de kinderen al weer de springkussens klaar. De kinderen konden naar hartenlust springen en ondertussen konden de andere buurtgenoten genieten van elkander.

De bbq werd er bij aangestoken, de bar werd geopend, de muziek kan aan en zo is het weer een ouderwets gezellig feest in het buurtschap Nieuw Moscou.

Het feest werd knallend afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *