NIEUW MOSCOU VIERT CARNAVAL MET VOOR HET EERST PRINSES CARNAVAL

Het was afgelopen weekend feest in Nieuw Mosocu. Er werd weer groots carnaval gevierd wat weer een fantastisch feest was voor jong en oud.

Vorig jaar is de traditie doorbroken door te kiezen voor een Prinses Carnaval 2019. Dit jaar was het de eer aan Marjolein Smink. Samen met haar hofdames (haar eigen dochters) opende ze het carnaval 2019 en maakte er een leuke middag van.

Nieuw Moscou heet in deze dagen “Mollebulte”. Elk jaar worden een paar dagen van te voren de plaatsnaamborden veranderd en begint het carnaval al wat te kriebelen in Moscou.

Mollebulte zaterdagmiddag; veel kinderen kwamen naar het buurthuis om daar te gaan hossen en dossen. Met medewerking van  Party Entertainment Erik. Hij verzorgde de hele middag en maakte er samen met de kinderen een mooi feest van!.

Er werd Limbo gedanst, allerlei bewegingsliedjes, de polonaise, de stijve hark, een leuk spel met muziek.  Kortom plezier genoeg.

Prinses Carnaval en haar hofdames hadden een moeilijke keuze om te kiezen tussen al die geweldige kinderen die mooi verkleed waren. Er liep van alles rond.

We hebben pipo’s gezien, Heksen, Tulpenmeisje, Mega Mindy’s, Tinkerbel, Superman politiemannen, joker, indianen, prinsessen, pipi langkous, rovers, zwerver, frozen, roodkapje, spaanse danseressen, smurfin, paard en er zwom zelfs een haai rond!

De avond was voor de volwassenen. Al gauw liep het buurthuis vol met allemaal hossende mensen. Ze waren allemaal verkleed. Carnaval vieren zonder verkleedkleding gaat in “Mollebulte” niet op.

Iedereen had zijn best gedaan om zo gek mogelijk voor de dag te komen. Prinses Carnaval had tijdens binnenkomst iedereen al even gescout om aan het einde van de avond een nieuwe prins of prinses te kiezen en een mooie prijsuitreiking er van te maken.

De traditie van Prins naar Prinses was vorig jaar doorbroken. Een goeie zet want ook komend jaar mag er een nieuwe Prinses zich Prinses Carnaval noemen. Prinses Marjolein 2019 gaf aan het einde van de avond de cape en muts over aan Prinses Nynke de Bruijn. Nynke mag zich een jaar lang prinses Carnaval 2020 noemen.

De prijsuitreiking voor de best verkleden:

Kinderen:

Onderbouw:

  1. Leonie Otten (Pipi langkous)
  2. Eliza Botter (Indiaan)
  3. Struikrover (Levi Strijker)

Bovenbouw:

  1. Chantal Mager              (Smurfin)
  2. Fabienne Wachtmeester (Paard)
  3. Bracha Wachtmeester ( Clown)

Volwassenen:

  1. Otto de Bruijn ( anwb Paal)
  2. Ronald Strijker ( nerd/professor)
  3. Jan en Caroline de Jonge ( egyptisch stel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *