IJsvereniging “de Rieg”verhuist naar nieuwe locatie

Ijsvereniging “de Rieg” in Nieuw Moscou is momenteel druk bezig met de verhuizing van de ijsbaan. De fam.Scholing heeft jarenlang hun land ter beschikking gesteld voor de ijsbaanvereniging.. Door uitbreiding van hun bedrijf moest de ijsvereniging op zoek naar wat anders.
Zo moest het bestuur op zoek naar een nieuwe locatie. Na weken voorbereiding, uitmeten, berekeningen was de nieuwe locatie gevonden.Wim en Janneke Otten hebben het land achter hun huis beschikbaar gesteld.
Een prachtig stuk land achter de schuren en tegen de Rieghoogstendijk aan. De ingang van de ijsbaan zal zijn aan het Zuideropgaande. Hier is bewust voor gekozen i.v.m. De veiligheid.
Vele vrijwilligers zijn hier dan ook al flink aantal weken mee bezig om het ijsbaan klaar te maken.
Er moest van alles gebeuren.
Het begon met het verhuizen van de lichtmasten en de opslagcontainer. Het grote materiaal moest er  aan te  pas komen om het materiaal naar de andere plek te vervoeren.
Het welbekende “hokkie’ krijgt een tweede kans. Het hokkie waar menig mens zich heerlijk in kan vertoeven en opwarmen werd nauwkeurig afgebroken, opgeslagen in een grote schuur, om vervolgens weer na het groene licht van de gemeente, opgebouwd te worden op de nieuwe locatie.
Met een flink aantal mannen wordt er elke zaterdag gewerkt. Zelfs door de week zijn er mensen bezig om alles voor dit seizoen schaatsklaar te maken.
Deze periode krijgen ook alle leden een brief van de ijsvereniging. Doordat de ijsvereniging moest verhuizen heeft dit zeker financiële consequentie’s. Omdat de ijsvereniging ook straks graag hun bestaan wil voortzetten is er in de brief een financieel voorstel gedaan naar de leden. De ijsbaanvereniging hoopt dat alle leden hier mee akkoord gaan en dat er straks, bij vorst, heerlijk geschaatst kan worden op de nieuwe locatie aan Zuideropgaande 158!
Er zullen zeker nog een aantal zaterdagen gewerkt moeten worden! Er zit nog veel werk in. Het bestuur hoopt dat zij in de winter kunnen terugkijken op een drukke en  intensieve periode maar dat het beloond wordt met een mooie prachtige ijsbaan.
Een ijsbaan waar rondjes geschaatst kunnen worden van ongeveer 400 meter. Ook aan de kinderen wordt gedacht! Voor hun komt een gedeelte aan de voorkant van de baan.
Kortom;|
Ijsbaan “De Rieg” maakt zich klaar voor het nieuwe schaats seizoen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *