BURENDAG IN NIEUW MOSCOU BESTAAT 5 JAAR

Vijf jaar geleden was het de eerste burendag in ons Nieuw Moscou. Een idee wat ingediend is tijdens de smederijen.. Een succesvol idee, want nu, na 5 jaar is het plezier er nog net zo en geniet de hele buurt van het gezellig samen zijn.

Om 7.00 uur stonden de dauwtrappers al weer te trappelen om heerlijk door het lange gras te banjeren, slenteren door de bossen, sjouwen door de modder, of even slootje te springen.

Het was deze keer een lange tocht. Maar halverwege werd de inzet beloond met een lekker plakkie krentestoette en niet te vergeten de koffie.

Iedereen kon er weer tegen en zo kon de ploeg dauwtrappers door de Nieuw Moscouse omgeving weer richting het buurthuis.

En dan kom je in het buurthuis en heb je er een heerlijk ontbijtbuffet klaar staan. Gezellig hoor, met de hele buurt eten. Goedemorgen!!

De old timer rit is één van de hoogtepunten  van deze bijzondere dag. Zo’n 45 oldtimers reden in lange stoet achter elkaar aan. Eerst verzamelen bij het buurthuis om daar te kunnen genieten van al die oude mooie trekkers. Daarna een tocht van ruim twee uur door de omliggende omgeving.

Tegelijk met de old timers rit waren er ook fietsers actief.  Een leuke fietstocht was uitgezet.

Sommige stukken was het even afzien maar de bikkels fietsten wel.

Hoe dichter je bij het buurthuis kwam hoe meer je de geur van de pannekoeken rook. Ook de hamburgers waren al lekker gebakken.

De buurt kon bij terugkomst genieten van een heerlijke lunch.

De luchtkussens  en de verschillende soorten spelletjes zorgden voor een leuke opvulling van de middag. Gezellig met  kinderen en volwassenen spelletjes doen.  Houtblokken zagen, ringsteken, touwtrekken, spiraal, darten enz.

Het gezellig samen op het terras zitten hoorde natuurlijk ook bij deze middag.

De kinderen mochten nog een ballon oplaten. We zijn benieuwd waar ze dit jaar uitkomen.

Vorig jaar waren er twee kaartjes terug gekomen. Denise Drenthen en Roan Smink.

De kaart van Roan was het verste weg! Helemaal in Duitsland.

De avond begon met een barbecue en muziek. Er was zelfs een artiest ingehuurd om nog meer stemming in de zaal te krijgen. Na een gezellige avond dansen en plezier werd de burendag afgeloten met een knallend vuurwerk van  Metselaar Fireworks.

Burendag in Nieuw Moscou is een geslaagd evenement. Een evenement waar de buurt trots op kan zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *