OLDTIMERRIT HOOGTEPUNT BURENDAG NIEUW MOSCOU

Hemelvaartdag in Nieuw Moscou staat al voor vier jaar achter elkaar helemaal in het teken van Burendag! Door het stemmen van de bewoners tijdens de stemavond van de smederijen, kwam ook dit keer burendag goed uit de bus! Ook dit jaar mocht Nieuw Moscou een fantastische dag organiseren voor jong en oud. Een echte burendag wat veel saamhorigheid brengt.

Stralend weer, prachtige activiteiten, gezellige mensen en een heerlijke barbecue!

De dag begon al vroeg. Om 6.15 uur ging bij menig mens de wekker af om zich gereed te maken voor de eerste activiteit. Dauwtrappen!

Door de landerijen van Nieuw Moscou liepen jong en oud te struunen. Langs een leuke vijver, over bruggetjes, door de bosjes, tussen de paarden en door het hoge gras. Een spannende wandeling op de vroege ochtend

Een frisse wandeling waar iedereen goed wakker van werd.

Voor de mensen stond bij terugkomst een heerlijk ontbijt klaar. En wat is er nu leuker om met je eigen buren te ontbijten. Gezelligheid stond hier ook voorop!

Na het ontbijt kon iedereen zich klaar maken voor de oldtimerrit. Een rit waar zo’n 45 oldtimers aan meededen. Een heel karavaan reed door Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuweroord en Tiendeveen.

De paardetramp van fam.v/d Wetering werd gevuld met kinderen en een aantal ouders. Zo konden de allerkleinsten ook mee. In Tiendeveen werd een pitstop gemaakt waar de organisatie ervoor gezorgd heeft dat ook hier de koffie weer klaar stond!

Tegelijk met de oldtimerrit kon er ook een fietstocht gereden worden. Mensen uit Nieuw Moscou zijn fanatiek, want een mooi stel mensen fietsten mee.

De fietsers, die al een mooi stuk gefietst hadden, kwamen op het zelfde punt uit om ook te genieten van een kop koffie.

De oldtimers pruttelden verder en ook de fietstende mensen hadden nog een stukje voor de boeg!

Bij het buurthuis aangekomen was de lunch alweer gereed. Wat een fantastische ontvangst. Broodjes Hamburgers, Pannekoeken met of zonder spek, terassen stonden klaar, er kon drinken gehaald worden. Kortom; weer genieten met de mensen om je heen.

Een leuk aanbod van spelletjes zorgde ervoor dat veel mensen met de leuke spelletjes meededen.

Zo was er een spel ( gladiatorenspel) waarbij je op een luchtkussen elkaar met andere kussens van het plateua moest slaan. Spijkerbroekhangen waar de bikkels hun krachten konden laten zien, hooivorkdarten waarbij de mestvork in het grote hooi dartbord gegooid moest worden. De afstand was soms wat ver maar menig mens gooide de vork in het dartbord, ook al was het met de achterkant van de mestvork!

Een zwembadspel stond ook op de planning. Deze is echter in beslag genomen door de kinderen. Alle kinderen genoten van het grote zwembad wat op het terrein stond. Wat hebben ze een plezier gehad in het zwembad.

Touwtrekken, daar zijn de mensen in Nieuw Moscou goed in!!!  Met al hun kracht en power gooiden ze hun hele lichaam in de strijd om te winnen. Mooi gezicht!!

De uitslag van de spelletjes:

Touwtrekken:

Kinderen: Paulien, Danique, Natalie, Samira

Volwassenen: Erwin, Koert, Michel, Denfie

Gladiatorenspel:

Kinderen : Michel, Denfie, Denise D

volwassenen : Gert-jan, Miranda D, Simon

Spijkerbroekhangen:

kinderen : Denise Scholing

Volwassenen: Denise Kieft

Naast de spelletjes konden de kinderen zich naar hartelust uitleven op de luchtkussens. Alle kinderen hadden plezier. Ook voor de kinderen werd er nog een leuke balonnenwedstrijd gehouden.

Zo vloog rond een uur of 5 smiddags boven het buurthuis allemaal ballonnen op weg naar iemand die het kaartje vind!

De bbq was inmiddels in gereedheid gebracht. Met z’n allen aan het eten. Een gezellige boel.

De kleedjes werden uitgelegd, mensen gingen bij elkaar zitten aan tafels of op de kleedjes. Er wordt voor elkaar gezorgd, de buren zijn op zo’n dag als deze echt met elkaar betrokken. Ze bakken zelfs de speklappen nog voor elkaar gaar…

ZO’n 110 mensen hadden zich opgegeven voor de gezellige barbecue.

Onder het genot van de muziek van drive in show Nieuw Moscou.

Halverwege de avond kwam er nog een optreden van zanger Henk. Zanger Henk had tijdens het benefietconcert in Nieuw Moscou ook al opgetreden. Dat viel goed in smaak en daarom speciaal voor deze dag mocht hij nu ook weer optreden.

Onder begeleiding van Chiel Montagne, die speciaal voor dit optreden een bord heeft gemaakt, kwam er luid applaus en kon er flink gezwaaid worden.

Na het dansen, hossen, springen ging  om 22.00 uur iedereen naar buiten. Buiten zorgde Metselaar Fireworks voor een spetterend knallend fluitend einde van deze bijzondere burendag!

Zo kon na luid applaus iedereen huiswaarts keren. Een gezellige dag!

Een mooie dag! Een dag waar de hele buurt in Nieuw Moscou trots op kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *