Hemmeltied ijsvereniging “De Rieg”.

http://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/17/Hemmeltied/aflevering/30882

HEMMELTIED BIJ  IJSVERENIGING “DE RIEG”.

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in de kantine van ijsvereniging “de Rieg” in Nieuw Moscou. Hemmeltied, het bekende radio programma van RTV drenthe, draaide deze ochtend de uitzending vanuit de kantine.

Een heel dun laagje ijs lag op de ijsbaan, lang niet genoeg om te kunnen schaatsen. Dit maakte het niet minder gezellig in de kantine.

Het programma was gevuld met bewoners uit Nieuw Moscou, Alteveer/ Kerkenveld.

Zo kwam namens de ijsvereniging Hans Botter aan het woord. Hans is de ijsmeester van de vereniging en vertelde dat de ijsbaan in 2016 verhuisd is naar de nieuwe locatie aan het zuideropgaande.

30 jaren lang lag de ijsbaan bij de Fam. Scholing achter het huis, maar door grote veranderingen in het bedrijf van de fam. Scholing was het niet meer mogelijk dat de ijsbaan gebruik kon maken van de weilanden. Anja Scholing legde dit tijdens de uitzending ook uit.

Als dank hiervoor is de fam.Scholing tijdens de uitzending in het zonnetjes gezet.

Meerdere mensen kwamen aan het woord, Koosje Zomer over kunst, haar zoon Henk Zomer over sporttoestellen, Club Firestone over het draaien van geheime zender platen, Marjolein Smink en Fabi Mager over het maken van een film over Nieuw Moscou, Roelof Dekker over de jeu de boules in Alteveer/Kerkenveld, Jan Metselaar en Jannie Duinkerken over toneelvereniging Plat op pad,

Martines Kroezen en Seine de Ruiter over het WK pannelatvissen, Johan Wachtmeester namens de schietvereniging

Naast alle gesprekken was er ook tijd voor een spel. Twee teams strijden voor de eer.

De gymgroep van Nieuw Moscou tegen de jonge jongens van club Firestone. Na leuke spelletjes, zangkunsten en quiz vragen kwam er toch een winnaar.

Uiteindelijk was de gymgroep toch de winnaar.

De muziek werd deze ochtend verzorgd door Annemiek Goelema.

Al met al een gezellige uitzending in de kantine van ijsvereniging “de Rieg”.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *