Buurtblattie

134ste                                                                                                                                                     Mei 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De mussen vallen nog niet flauw van het dak maar de zomer is in aantocht, ook de voorbereidingen voor de buurtdag zijn in volle gang, zie opgave lijst. Ook ons feest Katemo, het panlat vissen en het piratenweekend van de Firestone zit er weer aan te komen. Ook de buurt bbq’s beginnen weer.

DARTCLUB:

Uitslag van de competitie 1 ste is geworden Erwin Drenthen, 2de Gert-jan Scholing en 3de Alwin de Ruiter, de prijzen zijn uitgereikt door Roelof Woltinge (wobo) sponsor van de dartclub. Dit op de gezellige avond van de dartclub. Tevens sponsoren de Wobo en Aqua optimaal  Henrie koekoek  nieuwe dartborden.

KATEMO:

6 juli is de aftrap met de autocross, de feestweek zelf is op 17,18,19 en 20 juli.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*De Buurtdag op Hemelvaartsdag 30 mei is ook weer helemaal rond, het programma voor deze dag is bijgevoegd, er zijn wat dingen aangepast, wij hopen weer op een leuke en gezellige dag.

*Dit jaar viert het hutten bouwen zijn lustrum, het zal weer een gezellige activiteit gaan worden. Meer info volgt later, wel willen we al in de buurt vragen of er buurtbewoners zijn die willen helpen met timmeren van de hutten op woensdagmiddag 10 juli. Opgeven kan via Fabi Mager 06-15014772 of Monique Drenthen 06-18020698

*26 juli begint de bouwvakvakantie .

*Margje Kamstra wil bij voldoende deelname een nieuwe country dans groep voor beginners op starten in het nieuwe seizoen, lijkt je dit wat dan kunt u zich opgeven bij Margje Kamstra.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

*De nieuwe club “bloeiend nieuw moscou” heeft weer een vergadering gehad over een nieuwe actie, hebt u belang bij een cursus: het snoeien van fruitbomen, dit word verzorgt door het landschapsbeheer, tevens gaan wij met de kinderen in het najaar vogelhuisjes maken. Ook een zonnebloemactie is al weer op touw gezet. In het najaar gaan we verder met het planten van bloemen en struiken, nader bericht volgt nog. Ook dit word mede mogelijk gemaakt door het landschapsbeheer en de smederijen en buurtbeheer. Het u belang om hier aan mee te doen dan kunt u contact op nemen met Seine de Ruiter: ruiterss@home.nl of Henk Dekker: hemdekker5556@gmail.com. Roelof Woltinge heeft inmiddels allemaal al bloemen en planten rond de vijver gezaaid .

*We hebben afscheid genomen van Johanna Pekel-Smit. Zij is 83 jaar oud geworden en  was 59 jaar lid van onze vereniging de  CPV Nieuw-Moscou. Ze is overleden op 16 april  ze heeft altijd gewoond aan het Zuideropgaande bij de bandenbeurs, ook namens de redactie wensen wij familie veel sterkte toe.

*7 mei waren Be en Wummie Fieten 50 jaar getrouwd, van harte met dit jubileum.

*15 maart hebben Onno Hamberg en Marlon Smit een dochter gekregen” Vajén”van harte met de kleine namens de redactie zij wonen aan de van Echtenswijk.

*Hans Mol ook 50 is geworden en Abraham heeft gezien. Namens de redactie gefeliciteerd!

*Hallo buurtbewoners! Ik wil me toch nog even voorstellen, veel van jullie hebben me deze week al op het plein zien staan, en misschien vind ik het nog lastig om me al in de eerste week voor te stellen. Ik ben Sheline Koster de moeder van Jayden groep 4 en Quinn groep 1. Ik kom samen met mijn vriend in Nieuw-moscou te wonen en hopen daar eind dit jaar in te trekken. We hopen hier fijne jaren op school te hebben, de eerste indruk is al goed!

* 7 t/m 9 juni (pinksterweekend) is er weer het jaarlijkse piratenweekend van de Club-Firestone, met diverse artiesten! Bonnie st. Claire, Jose Wolters, Erik van Klinken en nog veel meer! Tegenover de bandenbeurs. Komt gerust langs!

WIST U DAT:

*Wij weer twee nieuwe stoelendans kampioenen hebben, Bart Helder bij de jeugd en Marjolein Smink bij de volwassenen.

*Adrie Vos op 1 maart samen met de gemeente en buurtbeheer bij het buurthuis de klachten zijn na gelopen en hebben besproken die met het bezoek van de gemeenteraad aan de orde kwamen. Dit in samenwerking met gemeentebelangen en omstreken.

*Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden: *30 mei buurtdag

                                               *1 juni oudpapier

                                               * 6 juli autocross

                                               *10 t/m 12 juli hutten bouwen

                                               *17 t/m 20 juli katemo

                                              

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

 

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 29 juni

 

133ste                                                                                                                                                     Maart 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Na dat we weinig winter en veel regen hebben gehad, Begint langzaam het voorjaar in zicht te komen! De toneelclub heeft nog 3 keer een uitvoering in een uitverkocht Buurthuis. De verenigingen hebben het seizoen er bijna weer opzitten, en zijn bezig met de afsluitavonden. Per ingang van 31 Maart word de zomertijd weer ingevoerd, hopelijk mogen we genieten van lang zomers weer.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De uitvoeringen van het toneelstuk was ook dit seizoen weer een groot succes, met elke uitvoering een uitverkochte zaal! Nu kunnen de toneelspelers weer een poosje rustig aan doen en voorbereiden op een nieuw succesvol seizoen!

DARTCLUB:

23 Februari was er een open-darttoernooi , het was een geslaagde avond met 56 deelnemers. In de verliezersronde is 1e geworden Henk Vos en 2e Jarno Scholing. In de winnaarsronde is 1e geworden Rene Doldersum en 2e Erwin Drenthen.

IJSVERENIGING DE RIEG:

Een paar weken geleden hebben wij meegedaan aan de bidonactie van Adviesgroep Mulderij verzekeringen. Hierbij kregen wij een krat met bidons die wij voor de vereniging konden gebruiken. Er was hierbij nog een leuke actie nl Wie het leukste filmpje maakte met de bidons in de hoofdrol kon ook nog eens 150,00 euro winnen.

Dat is natuurlijk altijd mooi, dus aan de slag. Een elfsteden tocht op de ijsbaan, helaas was er geen ijs en werd het een botentocht langs de elfsteden. Kinderen uit de buurt werden opgetrommeld, bootjes her en der weggehaald en de film kon gemaakt worden. Besloten werd om de film in het zwart/wit op te nemen, voor de nostalgische uitstraling en op 13 maart werd ons filmpje bekroond 150,00 euro. We willen de kinderen en cameraman Jeffrey Mager bedanken voor hun inzet. Het geld gaat besteed worden aan een sneeuwschuiver.

C.P.V:

15 April is de laatste avond  van het seizoen. Dit word een muzikale avond met accordeonisten en mondorgels spelers uit Ruinen.

KATEMO:

De meesten van ons zullen er al wel iets over gehoord hebben, maar de autocross is zal niet meer gehouden worden tijdens de feestweek. Dit heeft met heel veel dingen, zoals vergunning, licentie etc.  te maken, daarom is er besloten om op een andere datum te crossen. Dit jaar zal de autocross gehouden worden op zaterdag 6 juli.  De feestweek zelf vindt plaats op 17,18,19 en 20 juli. Dus Katemo gaat 1 dag langer duren……….

Ook zijn we in gesprek met een andere cateraar. De familie Schonewille gaat een nieuwe uitdaging aan met hun nieuwe zaak Marron zij willen hier hun tijd  en energie in steken. We willen hun hierbij  hartelijk bedanken voor de afgelopen jaren, het was altijd TOP voor elkaar.

We houden u op de hoogte………wordt vervolgd

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*Op 2 maart was er weer carnaval in het buurthuis, dit was weer een groot succes!

De kinderen werden s’middags vermaakt door entertainer Erik Volkers. Samen met prinses       Marjolein Smink werden de mooist verkleden uitgezocht. In de onderbouw 1e Leonie Otten, 2e Eliza Botter, 3e Levi Strijker. In de bovenbouw 1e Chantal Mager, 2e Fabienne Wachtmeester. 3e Bracha Wachtmeester. Bij de volwassenen 1e Otto de Bruijn, 2e Ronald Strijker, 3e Jan en Caroline de Jonge. De nieuwe prinses voor 2020 is geworden Nynke de Zwart!

*Op 16 maart was er het benefietconcert Spieren voor Spieren. Deze avond heeft 800 euro opgeleverd voor het goede doel.

*Op 12 april is er een klaverjas avond in het buurthuis, opgave bij Frits Okken en Bart Silverberg.

*27 april is er weer koningsdag in het Buurthuis. Deze morgen begint om 8.45 uur met muzikale begeleiding van Julian de Bazuin. Vanaf 9.30 uur beginnen de spelletjes voor de kinderen, er zal ook een clown aanwezig zijn. Ook kunt u deze dag genieten van heerlijke pannenkoeken en broodjes hamburgers. Vanaf half 13.30 uur kunt u meedoen aan een fietstocht en vanaf 16.00 uur tot +/- 20.00 uur kunt u genieten van muziek, en ook dan is de keuken geopend voor versnaperingen. Deze gehele dag zal er een springkussen staan voor de kinderen!

*Op 30 mei Hemelvaartsdag is er weer de jaarlijkse buurtdag. Noteer dit alvast in uw agenda! Verdere info volgt nog.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

*Aan het zuideropgaande 115 zijn er nieuwe bewoners komen wonen. Tonnie en Gerard Weisbeek. Welkom in de buurt! Namens de redactie.

*Projectgroep bloeiend Nieuw-Moscou heeft op 4 maart een vergadering gehad met samen landschapsbeheer, smederijen en buurtbewoners. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze projectgroep om nog een keer een actie te houden voor het planten van bloemen en struiken. Meld u dan aan bij Henk Dekker. Carstensdijk 52. Email: hemdekker5556@gmail.com of bij Seine de Ruiter. Email: ruiterss@home.nl

*Op 11 mei is er weer rommelmarkt / braderie bij de schuur van Fam. Kikkert.

WIST U DAT:

*Het zuideropgaande een stuk drukker is geworden door de afsluiting van de Riegshoogtendijk en de bermen kapot zijn gereden tot aan Hollandscheveld.

*Het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:        *20 april oudpapier

                                                      *27 april koningsdag

                                                      *11 mei rommelmarkt

                                                      *21 mei AED herhalingscursus

                                                      *30 mei buurtdag

 

                                 STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

 SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

        GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

                                    MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

                   Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 5 mei

 

 

132ste                                                                                                                                                     februari 2019

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Ook in 2019 zit de redactie van het buurtblattie weer helemaal klaar voor de laatste nieuwtjes en roddels van ons buurtie. Wij hopen dat er van alle buurtbewoners weer veel nieuws binnen komt via ons mail adres. Onze oren klapperen weer……. en dat niet alleen van de winterse kou

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De eerste uitvoeringen van de toneelclub hebben weer plaats gevonden en waren ook dit keer weer een groot succes. Zelfs de burgemeester heeft nog een keertje een kleine gastrol gehad. De extra datum in het buurthuis was ook al weer binnen 48 uur uitverkocht. Wij hopen dus dat iedereen die een kaartje heeft voor één van de uitvoeringen want kaarten voor alle datums zijn uitverkocht. Wel kunt u de uitvoering nog zien in de Alke te Alteveer op 23 februari en daar kunt u zo binnen wandelen en hoeft u geen kaarten vooraf te kopen.

SJOELCLUB NIEUWMOSCOU:

Op 12 januari is de sjoelclub weer op locatie geweest, deze keer te gast bij schoonhoven en hebben ze een 8ste plaats gehaald en gingen naar huis met een beker(tje).

DARTCLUB:

zaterdag 23 februari is er weer een open darttoernooi ,opgave bij Seine de Ruiter.

IJSVERENIGING:

Wij hebben weer even lekker kunnen schaatsen op de ijsbaan maar helaas begon het naar een paar dagen al weer te dooien, maar de winter is nog niet voorbij de we houden de schaatsen nog ff uit het vet. Ook de schoolkinderen mochten naar de ijsbaan , een bijzonder leuke gymles!

C.P.V:

In het nieuwe jaar op14 Januari j.l zijn de plattelands dames begonnen met een gezellige middag bloemschikken onder begeleiding van Dicky ter Steege werden er prachtige mooie bloemstukken gemaakt en waren de  32 deelnemende dames versteld van hun eigen kunnen.

Op 18 februari komt Markt Tuit vertellen over “Groot wild in Drenthe”. 18 maart verzorgt Roelien Koekoek een modeshow ,15 april is er een muzikele avond met accordeonisten en mondorgelsspelers.

Nieuw in ons buurthuis!!!!

Op 16 januari zijn we begonnen met een zangkoor in het buurthuis Nieuw-moscou, we zingen liedjes op de muziek van Andre Hazes, Jan Smit en nog meer nederlandse artiesten. We zingen ook duitse en engelse liedjes van o.a Abba. We zijn nog opzoek naar mensen die het leuk vinden om te zingen en lol te maken en af en toe op te treden. Kom eens langs op een repetitieavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. We repeteren elke woensdag . Als je je wilt geven dat kan dat bij Lenie ten Caat  penielenie@me.com .Weet u een leuke naam voor dit koor stuur hem dan op naar dit mail adres en maak kans op een leuk prijsje.

 

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

*9 februari is er weer een gezellige muziekavond met medewerking van een regio artiest.

Zaal open vanaf 20.30.

*2 maart is er carnaval, overdag voor de kinderen met medewerking van dansschool Erik en s ávond met medewerking van tour of music

*15 maart is er bingo in het buurthuis

* 16 maart de jaarlijkse actie, spieren voor spieren met medewerking van allemaal regio artiesten. Vanaf 18.00 uur is de zaal open.

 

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT:

 • Helaas is op 14 december overleden Johannes Smink hij heeft gewoond aan het zuideropgaande 139, wij wensen de familie veel sterkte toe.
 • Arjan Pekel is op 21 december Abraham gezien en weet de mosterd nu ook te vinden

*    Wij hebben nieuwe inwoners in het schoolmeestershuis zuideropgaande 152. Henk en

Alice  Trompetter en Daan Heerspink.

 • De oliebollen actie was eer een groot succes, er zijn ongeveer1400 oliebollen gebakken en zakken vol kniepertie,s en rollegie,s. De bakkers konden genieten van een
 • lekkere bak soep gemaakt door Miranda Doldersum en John de Ruiter. Namens het buurthuis, alle vrijwilligers bedankt.
 • Zaterdag 23 februari is er weer rommelmarkt in de schuur bij de fam Kikkert van 9.00 uur tot 12.00 uur aan het zuideropgaande 82. Er zijn weer veel nieuwe spullen binnen gekomen, o.a:meubels, boeken, gereedschap enz, ook het lichtspel draait weer. Graag tot ziens namens de rommelmarkt commissie. Tel:361878
 • 29 januari j.l was de gemeenteraad bij ons in het buurt huis, er is weer veel besproken zoals de activiteiten in ons buurthuis en de woningbouw, strooi beleid e.d.

 

WIST U DAT:

 • erbij de rommelmarkt schuur aan het Zuideropgaande ook twee containers staan waar u zelf het oud papier in mag brengen.
 • Geert wat moeite had met fietsen naar een optreden van de schorriemories en daarbij in de sloot belande, hij haalde hierbij een nat pak haalde en zijn tweede gehoorapparaat is kwijt geraakt. Hij nu op zoek is naar een grote driewieler.
 • Wij een nieuw raadslid in nieuw moscou hebben, Adrie Vos heeft een plek gekregen in de gemeente belangen als raadslid. Mocht u iets hebben te vragen dan kunt u altijd terecht bij Adrie Vos Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.

.    het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

 

Data om te onthouden:        *9 febr muziekavond

                                               *23 febr darttoernooi

                                               *23 febr rommelmarkt

                                               * 2 maart carnaval

 • *9 maart oudpapier

                                                                       *15 maart bingo

                                               *16 maart spieren voor spieren

                                              

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

MAILADRES: BUURTBLATTIE@OUTLOOK.COM

Iets te melden in ons buurtblattie??? kopie inleveren voor 16 maart

 

 

 

 

 

            

131ste                                                                                                                                                     december2018

                                                                    BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

De sint is weer vertrokken naar Spanje en de kerstman staal al weer te popelen om van uit de noordpool naar ons land te komen. De gezellige kerstsfeer is ook al weer goed te zien in nieuw Moscou, velen hebben het huis en de tuin al weer mooi verlicht. Ook de oliebollenmix wordt weer ingekocht voor de oliebollen actie van ons buurthuis 29 december aanstaande.

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

19 januari   26 januari    16 februari     9 maart    23 maart   6 april

CPV:

Wij als leden van de C.V.P zijn op bezoek geweest bij Distrivers ‘Ding Dong” is een onderdeel van Distrivers, waar warme maaltijden gemaakt en bezorgt worden. Het geheel zag er netjes uit en het eten was goed van smaak. Wij delen dit graag met u. meer informatie distrivers Tel 0880031006                  Bestuur C.P.V

 DARTCLUB:

Er is weer een open darttoernooi op 2 februari 2019, opgave bij Seine de Ruiter of in het buurthuis.

IJSVERENIGING:

t’ ís nog steeds dooi, op de iesbaane dus de schaatsen hoeft nog niet ut vet

SJOELCLUB:

de sjoelschijven vliegen nog steeds door het buurthuis

GYMGROEP….

De spieren blijven lekker soepel in het buurthuis

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 29 december is er weer de oliebollen actie in het buurthuis, zie de bestel lijst en lever deze op tijd in.
 • 19 en 26 januari toneel, hiervoor zijn nog kaarten te koop bij Seine de Ruiter en Johan Kleine.
 • 9 februari thema muziek avond
 • 2 maart Carnaval, dus laat je creatieve geest maar vast gaan voor een leuke outfit.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Hallo we willen ons even voorstellen. We zijn sinds 18 september  de nieuwe bewoners van het zuideropgaande 127 Roelof Ziengs en Anja Buisman Na beiden  Abraham en bijna Sarah  te hebben bereikt. Omdat we al vele jaren in de  Hoogeveen hebben gewoond wilden we toch altijd nog heel graag vrij wonen met een beetje land en dieren , inmiddels 2 pony’s 2 katten en een hond rijker zijn we op de goede weg. We hebben tot nu toe nog niet zoveel gezien, maar de kerstmarkt bij de buren gaan we zeker bekijken.

Met vriendelijke groet, Anja En Roelof

 • Ik mut eem wat kwiet !!!!

Smederijen un mooi projekt om oen idee veur elkaar te kriegen en ut kost oe ok nog gien cent. Er waarn weer geweldige ideeen inediend, maor dur waarn maor viemnegtig van de viefhonderd inwoners die de muijte neumen had um eem te stemmen. Das ni echt mooi veur de lui die hier hun tiet in stikt maor ok ni veur de clubs, verenings of oen buurvouwe/ man die ok wat leuks hef bedacht .

Denk daor mar is eem over na , want misschien heb ie volgend jaor wat moois bedacht en giet dat ni deur omdat haj te weinig stemmen had en ie kunt ut in vief minuten doen.

Groeten Jacky

 • Graag wil ik iedereen bedanken voor de hulp en inzet met het planten van de bloemen, kinderen’, ouders, leraar. De actie was een groot succes, vriendelijke groet Henk Dekker
 • 29 januari komt de gemeenteraad op bezoek in nieuw moscou, wilt u daar graag bij aanwezig zijn, het is van 17.00 uur tot 19.00 uur, soep en broodjes worden verzorgt door het buurthuis. Er is een programma gemaakt over allerlei dingen in onze buurt . U moet zich wel even opgeven bij Roelof Woltinge of Seine de Ruiter i.v.b met het bestellen van het eten. En natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden aan de gemeenteraad en wijkagent en smederijen team, kom zo veel mogelijk om nieuw moscou te promoten
 • Op 27 november is Micha geboren, zoon van Wilfred en Henriet Benjamins, wonen aan het zuideropgaande 91, gefeliciteerd namens de redactie
 • Aan de carstendijk 1e zijn nieuw komen te wonen de familie Post, welkom in de buurt .
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

WIST U DAT:

 • Roelof en Dinie al 50 jaar getrouwd zijn
 • Rene Doldersum nu ook weet waar abraham zijn mosterd haalt
 • Ook Caroline de Jonge is 50 jaar geworden. Allemaal van harte met jullie jubileums
 • Jan- henk en Jolanda zijn inmiddels ook verhuisd, van de wagen naar de woning.
 • Ons mail adres buurblattie@outlook.nl is, heel makkelijk voor ons als redactie als u hier al u vermeldingen heen stuurt.
 • De dartclub inmiddels hun score borden in gebruik hebben

Data om te onthouden:       

                                                . 22 december oud papier

                                                . 29 december oliebollen actie

                                                . 19 januari toneel

                                                . 26 januari toneel

                                                . 2 februari open darttoernooi

                                               . 9 februari thema muziekavond

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

 

Iets te melden in ons buurtblattie???

 kopie inleveren voor 26 jan !!!!!

Graag via ons mail

wij van redactie wensen iedereen een veilige jaarwisseling en een heel goed 2019 toe!

 

 

130ste                                                                                                                                                     November 2018

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Er is weer flink geknutseld in de herfst vakantie de kinderen hebben weer mooie lampions gemaakt We verwachten de kinderen op 10 november want de 11 de valt op zondag..

 

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

Afgelopen keer stond in het Buurtblattie vermeld dat we dit seizoen Albert & Albert op het toneel zouden brengen. Dat was ook de bedoeling, maar.. Na 4 keer lezen met elkaar hebben we elkaar de vraag gesteld:  is dit wel wat voor ons? Het antwoord was nee, dit is niet Plat op Pad en we zullen ons publiek en zeker onszelf niet gaan teleurstellen! Op 26 september hebben we daarom besloten om wat anders te zoeken. We dachten dat dit een heel kluif zou worden, omdat we al zoveel stukken hebben gehad. Maar niks was minder waar, want 1 van onze spelers heeft een hele verzameling boekjes op zolder liggen en binnen 5 minuten hadden we een nieuw stuk! ‘’VREEMDE LOGE’S,, word het toneelstuk van dit seizoen!

We zijn blij dat we ook kritisch kunnen zijn naar ons zelf toe, en kunnen zeggen dit word hem toch niet. Het is en blijft best moeilijk omdat je elk jaar het beter wilt doen dan de afgelopen jaren, ook al weten we dat, dat ook niet kan. Maar ook dit jaar gaan we weer ons stinkende best doen met de ‘VREEMDE LOGE’S  in huis, en samen met jullie het publiek gaan we er weer gezellige avonden van maken! En oja, nog 1 ding: vreemd zijn de Loge’s!!

DARTCLUB:

Op 20 oktober was er weer een open-dartoernooi, er deden 28 deelnemers mee. 1e van de winnaarsronde was Erwin Drenthen, 1e bij de verliezersronde was Jarnick de Ruiter.

IJSVERENIGING:

U (alleen de mensen die dit nog niet hebben gedaan) heeft een envelop ontvangen van de ijsvereniging me teen machtigingskaart om de contributie automatisch te betalen. Dit omdat het voor ons verschrikkelijk veel tijd kost om alle leden bij langs te gaan. We hebben de contributie ook aangepast, dit is nu 10 euro per huisadres. Ongeacht het aantal gezinsleden en de leeftijd. We willen dat u wijzigingen in uw gezin doorgeeft, omdat kinderen nog steeds een ledenkaart nodig zijn. Dit kunt u doen door een email te sturen naar: ijsverenigingderieg@hotmail.nl of doe een briefje in de bus bij 1 van de bestuursleden. Wanneer u niet meer schaatst kunt u donateur worden van de ijsvereniging, de kosten hiervan zijn 5,- euro. We vragen u om de machtiging z.s.m. in te vullen, wanneer u dit om wat voor reden liever niet wil doen, dan mag u het altijd nog contant blijven betalen.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • 16 november is er weer een gezellig bingo. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30.
 • 24 november is er weer een gezellig feestavond met medewerking van een liveband.
 • 3 December komt sinterklaas weer in ons buurthuis, de kinderen hebben een briefje mee gekregen van school om zich op te geven. Maar ook niet schoolgaande kinderen zijn welkom deze middag. Kosten 6.- euro per cadeau. Opgave kan bij school of bij Monique Drenthen en Marian de Bruijn.
 • 14 december is er kerst-bingo met mooie prijzen! Aanvang 20.00 uur.

 GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Wij willen ons even voorstellen. Sinds 18 juli zijn wij de nieuwe bewoners van carstensdijk nr. 4 (oprit tegenover de Baander). Wij zijn Anton en Marjon van Steeg. Wij vinden het erg leuk om het buurtblattie te mogen ontvangen! Ook hebben wij de rommelmarkt bij Kikkert al bezocht. Wij hopen in de toekomst meer activiteiten te bezoeken!
 • Op 3 oktober is Henk Fik 60 jaar geworden, als nog van harte namens de redactie.
 • Op 25 oktober zijn Fabian en Rolanda Smit-Hoogeveen ouders geworden van Maud-Anna, wonend aan de carstensdijk.
 • Zondagmorgen 11 november neemt Ds. Kramer afscheid van de gereformeerde gemeente te Hollandscheveld. Vanaf 2014 was hij predikant van deze gemeente.
 • Zaterdag 24 november is er weer de rommelmarkt in de schuur van de Familie Kikkert aan het zuideropgaande 81. Van 9.00 uur tot 12.00 uur t.b.v de geref. Kerk Hollandscheveld. Er zijn weer leuke spullen binnengekomen! Meubels tot aan met speelgoed, ook draait er deze morgen weer het lichtspel waar leuke prijzen mee te winnen zijn!
 • Op 27 november zijn Hendrik-jan en Anna Post 50 jaar getrouwd! Namens de redactie alvast van harte.
 • Om het voor de oudpapier ophalers en onszelf makkelijker te maken willen we kliko’s aanschaffen om het oudpapier in te zamelen. Lijkt het je ook handig om een container te hebben stuur dan even een bericht. LET OP dit kan alleen waar ze met vuilnisauto’s langskomen om het papier op te halen. De kosten voor een nieuwe container max 50 euro en een tweedehands max 25 euro. Prijs is afhankelijk van de aantal geïnteresseerden. Mvg Jannet Mulder  0613003438

WIST U DAT:

 • Marcel dekker heeft op 5 oktober zijn diploma Docent Scheikunde in ontvangst mogen nemen. Hij was al docent Biologie en is dus nu Multi-inzetbaar in het onderwijs.
 • Er zijn met de smederijen-verkiezingen, 3 ideeën door gegaan. Namelijk: Scoreborden voor de dartclub , de buurtdag en hutten bouwen.
 • De buurtkinderen bloemen hebben geplant bij vele buurtbewoners, die aangeboden werden door Henk Dekker. Dit om meer vlinders, Bijen etc aan te trekken en om onze buurt te kleuren.
 • Er dit jaar weer kerstmarkt is bij Camping vd. Wetering. Dit op  14, 15 en 16 december.
 • Wij van de redactie graag vermeldingen voor het buurtblattie via de mail ontvangen, dit maakt het voor ons een stuk makkelijker!
 • Het nummer van Naoberhulp is 0623406640

Data om te onthouden:       

. 16 nov bingo

. 24 nov rommelmarkt         

. 24 nov live-band

. 3 dec sinterklaas

. 17 nov oudpapier

. 14 dec kerstbingo

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

Emailadres: buurtblattie@outlook.com

  kopie inleveren voor 8 December !!!!!

 

129ste                                                                                                                                                     september 2018

BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Een snik hete zomer hebben wij weer achter ons, op het moment dat wij het buurtblattie maken regent het weer. De werkzaamheden zijn weer in volle gang en ook de schoolkinderen moeten weer aan de bak. Clubs en verenigingen in ons buurthuis gaan weer van start. Kortom de R zit weer in de maand .

TONEELCLUB  PLAT OP PAD:

De eerste datum van de eerste uitvoering zal zijn op 19 januari 2019, andere datums zullen wij vermelden in het volgende buurtblattie.

De ledenvergadering is inmiddels geweest, donderdag 20 september beginnen ze weer met schieten, nieuwe leden zijn welkom en kunnen deze avond gewoon binnen komen wandelen .

DARTCLUB:

Op 25 september  om 20.00 uur gaat de dartclub weer van start, nieuwe leden zijn welkom  of contact op nemen met Seine de Ruiter. Tel: 0528 362189 of 0628947835

IJSVERENIGING:

gien ies te bekennen op moment!!!!

CPV NIEUW MOSCOU:

Het programma voor 2018-2019

17 september Suzanne Groote mag de spits afbijten. Een avond met een bijbels thema.

15 oktober een informatie avond over “Hulphonden”

6 november Excursie naar Distrivers in Hoogeveen van 14.30 uur tot 17.30. vertrek bij buurthuis om 14.00 uur.

19 november Alja Kiers en Diana Huizing vertellen bijzonderheden over ons Drentse dialect.

17 december kerstviering met kerstbuffet {verzorgt door eigen leden}

21 januari Dicky ter Steege gaat met ons bloemschikken.

18 februari Mark Tuit over “groot wild in Drenthe”.

18 maart Roelien Koekoek verzorgt een modeshow

15 april een muzikale avond met accordeonisten en mondorgelspelers uit Ruinen.

SJOELCLUB:

De sjoelclub is inmiddels weer begonnen met competitie.

GYMGROEP….

Heb je ook het gevoel dat je wel eens wat aan je conditie wil gaan doen? Wil je ook wel gewoon met een groepje gezellig buikspieren trainen? Of lijkt het je wel leuk om verschillende spier oefeningen te doen?

We zijn op maandagmorgen op een leuke manier gezellig bezig om veel spieren extra te bewegen.

Lijkt het jou ook leuk? Kom gewoon eens langs in het buurthuis en doe een keertje mee!

Vanaf maandag 1 oktober starten we weer. ‘s morgens om 9.00 uur tot 10.00 uur.

Heb je vragen, bel mij gerust. Groetjes Fabi Mager (361285

 DANSLESSEN:

Wilt  u graag leren stijldansen of kunt u dansen, we dansen om de twee weken en gaan weer van start op 1 oktober. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Seine de Ruiter.

FILMAVOND   “ Een jaar Nieuw Moscou in beeld..”.

Het filmen is klaar!

In Juli 2017 zijn we begonnen met de eerste opnames voor het maken van een film over Nieuw Moscou. Er is veel gebeurd na de start van de film.

Buurtbewoners zijn gefilmd, Schoolkinderen,  activiteiten zijn gefilmd, en zelfs met de drone zijn er beelden gemaakt. Ook zijn er leuke spontane filmpjes gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Jullie ook?

28 September a.s. kan iedereen het resultaat bekijken. Iedereen is van harte uitgenodigd.

De film zal beginnen te draaien om 19.30 uur, zaal is open om 19.00 uur. Entree is gratis…

Wij hopen op een gezellige leuke filmavond!

Groetjes Marjolein Smink en Fabi Mager

KATEMO:

Katemo 2018 is alweer enkele weken achter de rug en iedereen is weer aan het werk of naar school. We hoefden ons dit jaar geen zorgen te maken over het weer , die was top. Soms erg warm, maar dat mocht de pret niet drukken en de activiteiten  waren er op aangepast. Zelfs de lossing werd opnieuw uitgegraven, zodat er een duik genomen kon worden, een glijbaan was ook aanwezig.

De workshops glasetsen, cupcakes, slijm maken, vogelhuisje timmeren en nagels lakken  vielen goed in de smaak. Bij de kinderbingo waren leuke prijzen te winnen en avonds bij de bingo ging buurtgenoot Fabi er met een hangstoel vandoor waarbij haar man een paar dagen later de opmerking maakte “Nou dut ze helemaole niks meer !!!

Donderdag was het speldag, middags een spellenparcours voor de kinderen met o.a een waterdoorgeefspel, levend water sjoelen, op een water lopen en schieten met een echte pijl en boog. De vijfkamp avonds stond natuurlijk ook in het teken van water, de teams moesten ook levend sjoelen, pallet hoog houden en de ton vullen met zoveel mogelijk water en de skippy slang  moest over de streep. Een spel werd niet gespeeld, omdat deze niet uitvoerbaar was. De playbackshow was het sluitstuk van de competitie. Jacky werd ook nog even in het zonnetje gezet, omdat ze in november 25jaar  bij Katemo is, zij kreeg een leuke speech te horen van de voorzitter en een prachtig boeket bloemen.

Vrijdag waren er bijna 100 fietsers die de extreme warmte geen probleem vonden en de tocht voerde ons door het mooie Zuidwolde. De band 5th Wheel zorgde voor een mooi stukje muziek en daarbij liep het luchtvochtgehalte hoog op.

Hoewel het lang onduidelijk was of de autocross door kon gaan, werd er toch groen licht gegeven. Ruim 100 rijders verschenen weer aan de start en er waren gelukkig geen incidenten. Alleen het weer gooide bij de superfinale roet in het eten en werd er besloten deze race niet te rijden. Na de prijsuitreiking ging iedereen naar huis om zich gereed te maken voor de laatste feestavond onder leiding van Tour of Music. Rick Prijs trad ook nog op en het bleef nog lang gezellig.

We willen iedereen die ons feest weer tot een superfeest heeft gemaakt Hartelijk Dank zeggen , want zonder uw steun in welke vorm dan ook,  kunnen wij niet .

Uitslag Vijfkamp, 1. De Ruiters. 2. De Hollandschevelders.3. Young ones, Lekker Belangrijk en Karkdiekie. 4. Nieuw Moscou.5. ITB. 6. Plat op Pad.

Uitslag autocross, Standaard klasse 1. Ronald Pol. 2. Rienk Zomer.3. Johan Scholing. 4. Patrick Koekoek.5. Michael Hoorn.6. Sander Broersma. 7. Joey Hilberdink.

Katemo klasse, 1. Kevin Hagen.2. Jurgen Lubbinge.3. Jarno Scholing.4. Damian Koops.5. Roy Warmels.6. Ricardo Buisman.

Dames klasse,1. Charetha Okken.2. Karin Botter.3. Karin Engels.4. Anne Mondeel.5. Jolanda Profijt.6. Claudia Teunis

Toerwagen, 1. Jeroen Bruins. 2. Sander Fieten.3. Dennis Heijnen.

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • op 22 september is er de jaarlijkse burendag, deze dag houden wij een rommelmarkt van 10.00 uur tot 13.00 uur, ook het rad van Geert zal weer draaien. De hamburger en pannenkoeken kraam mag deze dag natuurlijk niet ontbreken. Wilt u op de markt staat dan kunt u dit doorgeven aan Seine de Ruiter.
 • 28 september filmavond
 • 29 september is er weer een spooktocht aanvang19.30 en vertrek om 20.00 uur en opgave is bij Monique Drenten of bij Seine de Ruiter.
 • 20 oktober is er een open darttoernooi
 • De smederijen verkiezingsavond is op 26 oktober, buurtbewoners dien zoveel mogelijk voor deze datum ideeën in te dienen bij één van de bestuursleden van de smederijen .

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Op 6 juni is er een zoon geboren bij de familie Kamphof
 • John en Claudia de Ruiter aan de Carstensdijk hebben een zoon met de naam “Jack”gekregen op 26 juni.
 • Jelmer en Melissa Warmels hebben op 27 juni ook een zoon gekregen met de naam Julian
 • Alwin en Elma de Ruiter hebben op 8 augustus een dochter gekregen, wonen aan het jan wintersdijkje.
 • Erik en Francella, lauren en Eliza Botter zijn 22 augustus trotse ouders en grote zussen geworden van dochter\zusje Avelin. Alle jonge ouders van harte met jullie kleine spruit namens de redactie.
 • Marco en patricia van de Wal zijn op 7 juli in het huwelijksboot gestapt, veel geluk samen.
 • Harry en Henriët ter Steege waren op 3 september 25 jaar getrouwd , van harte met dit zilveren huwelijk .
 • Alex Oosterveld heeft op 20 augustus abraham gezien, welkom bij de club van de 50 plussers
 • Op 25 augustus waren Willy en Frits Okken 40 jaar getrouwd, van harte Namens de redactie.
 • Henk en Elly Dekker waren op 8 september 40 jaar getrouwd, ook jullie van harte met jullie robijnen huwelijk .
 • Ook hebben we nieuwe inwoners , de Familie Guigelaar zijn komen wonen aan de riegshoogtendijk, welkom in onze buurt .

Namens de Familie Bruinenberg dit bericht,

Graag willen we iedereen uit de buurt bedanken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van onze zoon en broer Luuk. Fijn om te merken, dat we in een hechte buurt zijn komen wonen!

Familie Bruinenberg

WIST U DAT:

 • Willy Okken de 60 jaar inmiddels ook is gepasseerd, dit stond vermeld op een groot spandoek
 • Jan en Mannie de Groot aan de andere kant van de Sloot gaan wonen{ schuinesloot} maar zo Mannie zegt “weij blieft wel beij moscou heur’n }
 • Timo via marktplaats 3 hele dure straatklinkers heeft gekocht?
 • Ronald kroezen en Twan de Bruyn winnaars zijn geworden met pannelat vissen, ook dit jaar weer een groot succes met 70 vissers
 • Pannelat vissen niet zonder gevaar is, dat Tom ter Steege deze dag zijn teen heeft gebroken.
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:       

                                                . 22 sept rommelmarkt

                                                . 28 sept filmavond

                                                . 29 sept spooktocht

                                                . 13 okt oudpaier

                                                . 20 okt open darttoernooi

                                               . 26 okt smederijen verkiezing

                                                

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

 

Iets te melden in ons buurtblattie???

kopie inleveren voor 27 oktober!!!!!

Graag via ons mail adres: buurtblattie@outlook.com

 

128ste                                                                                                                                                     juni 2018

                                                                  BUURTBLATTIE

NIEUWS & INFORMATIE UIT NIEUW MOSCOU

Er kan weer flink feest gevierd worden in onze buurt , zo hier en daar hangt de vlag weer uit met schooltas, namens de redactie alle studenten gefeliciteerd en die niet geslaagd zijn heel veel succes met het herexamen.

KATEMO:

Katemo 25 t/ 28 juli 2018

Het programma is in grote lijnen rond, behalve de vergunning nog niet. En de puntjes moeten er nog opgezet worden, maar dat komt vast goed.

Binnenkort komen Janine en Martine weer aan de deur voor kaartjes, zorgt u ervoor dat u contant geld in huis hebt !!

Op  woensdagmiddag hebben we verschillende workshops voor de kinderen.

Maar eerst zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen bij de Kinderbingo !!!

Avonds is er de grote mensen bingo met verloting. Donderdag is een sportieve dag zowel voor de kinderen als de volwassenen, middags is er een spellenparcours voor de kinderen en avonds gaan de bekende teams weer strijden in de vijfkamp met playbackshow.

We hopen natuurlijk dat het WEER ons dit jaar eens gunstig gezind is tijdens de fietstocht op vrijdag. Vanaf half 10 is de start geopend. Avonds kunnen de voetjes van de vloer met de band 5TH WEEL. Zaterdag is de dag van de cross, heel veel plaatselijke rijders maken dan hun opwachting, ook de dames zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd. Na de prijsuitreiking is het douchen, eten en hup weer naar de tent,  waar Tour of Music met een plaatselijke artiest “ONS FEEST” afsluit.

Er worden nog briefjes uitgedeeld voor opgave aan de workshops en het spellenparcours, je kunt je ook opgeven bij Jacky via de app 06 42179788 . mochten er nog teams zijn die ook mee willen doen aan de vijfkamp ( minimum leeftijd 14 jaar ) geef je dan op bij Jacky of kom op de captensavond, deze wordt gehouden bij Jacky om 19.30.

We gaan er met u weer een mooi “ONS FEEST “van maken………

ACTIVITEITEN IN EN OM ONS BUURTHUIS:

 • Op 18 juli kunnen de kinderen weer hutten bouwen, zie bijlage.

GEHOORD OF GEZIEN IN DE BUURT :

 • Graag wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling, bezoekjes en vele kaarten die ik tijdens het verblijf in het ziekenhuis en weidesteyn heb mogen ontvangen, nu ik weer thuis ben, kom gerust eens langs voor een praatje, buurtgenoten…bedankt. Willem Metselaar
 • Fietstocht rond Hoogeveen.
 • Maak kennis met de mooie en unieke recreatiebedrijven in onze gemeente. De TROP (toeristisch recreatief ondernemers platform) heeft enkele recreatieve bedrijven bereid gevonden in het hoogseizoen hun bedrijven voor de inwoners van Hoogeveen en omstreken open te stellen. Je krijgt een kaart bij de start waarop je alle deelnemende bedrijven kan vinden en je mag je eigen route bepalen langs de deelnemend bedrijven.
 • De Talloze kilometers fietsgelegenheid in onze gemeente laten je genieten van ons in het verleden door onze ouders gemaakt landschap en de natuur. De kaart laat je de vele unieke recreatiebedrijven die onze omgeving kent zien en misschien fiets je zo langs nog veel meer mooie plekken waarvan je het bestaan misschien niet wist. Stap zaterdag 21 en zondag 22 juli op de fiets en voel de wind in je haren! Laat je verrassen op de bedrijven. Op elk van de bedrijven is er voor jong en oud een activiteit te doen. Door het invullen van de vragenlijst die je krijgt bij het begin van de route maak je kans op een leuke prijs. Je kunt de route bij elk van de deelnemende bedrijven oppakken, dus altijd bij jou in de buurt. Voor de inwoners van Nieuw Moscou is de start bij Minicamping Hendriks wijkje. De fietstocht is beide dagen tussen 10.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag. Je krijgt een kaart bij de start. Voor elke deelnemer van de rit is er een leuk aandenken. Kijk voor verdere informatie op verblijfindrenthe.nl Daar kun je oast een kijkje nemen.
 • op 16 mei heeft Henk Hilberdink abraham gezien, hij is 50 jaar geworden
 • Sylvia Havers is op 25 mei 50 jaar geworden en heeft sara gezien.
 • Janny Faken was ook op 25 mei jarig en is 65 jaar geworden.
 • Op 31 mei hebben Bart en Jorieke van de Wetering een zoon gekregen , broer Job was ook blij met zijn kleine broertje Niek.
 • Jan en Coby van de Wetering waren op 6 juni 40 jaar getrouwd.

Wij van de redactie willen iedereen feliciteren met jullie jubileums.

 • Helaas in deze zelfde tijd was er ook een heel trieste gebeurtenis, op 31 mei is op 14 jarige leeftijd overleden Luuk Bruinenberg, wij wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

WIST U DAT:

 • er vanaf 6 mei aan de carstendijk1a een groot franse driekleurig hangoor konijn word vermist, wie heeft dit konijn gezien of gevonden, weet u meer dan graag contact opnemen met katja tel: 0654311058
 • er op 27 juni om 20,00 uur een informatie is over de woningbouw aan de Barsweg. op deze avond kunt u ook aangeven wat u wensen zijn voor deze woningen. Iedereen word dan ook van harte uitgenodigd deze avond. Voor info kunt u bellen naar Roelof Woltinge.
 • De buurt dag weer een zeer geslaagde dag was en ook de nieuwe buurtbewoners goed ingeburgerd zijn.
 • Wij weer twee korfbalteams zoeken voor de feestweek hollandscheveld, je kunt je opgeven bij Seine of Miranda doldersum.
 • Er 4 augustus weer pannelatvissen is bij Seine, opgave graag voor 3 augustus
 • Boer Hans Botter zo,n snelle trekker heeft dat hij door de politie werd gedwongen te stoppen en voor de snelheid een boette kreeg, hij is er nou nog ziek van
 • Het buurtblattie inmiddels een buurtkrantie is geworden en wij hier heel blij mee zijn!!!
 • er 30 juni de vijfde anker wandeltocht is, voor meer info zie posters in het buurthuis, of bel 0621999292 Albert Lok
 • het nummer van de Naoberhulp 0623406640 is.

Data om te onthouden:       

                                                . 14 juli oudpapier

                                                . 18 juli hutten bouwen

                                                . 25 t/m 28 juli katemo

                                             

STYNEKE DE LANGE-WARMELS, DE RIEG 228, TEL. 361487.

SEINE DE RUITER, ZUIDEROPGAANDE 116A, TEL. 362189.

GERLINDA TER STEEGE ZUIDEROPGAANDE 104A 0625246381

emailadres buurtblattie@outlook.com

Iets te melden in ons buurtblattie???

 kopie inleveren voor 8 september !!!!!

 WIJ VAN DE REDACTIE WENSEN IEDEREEN EEN                ZONNIGE EN FIJNE VAKANTIE TOE !!!!